Yılmaz, köşesinde şunları aktardı:
Aradığında… Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la Mudanya Güzelyalı’nın mahkemece iptal edilen imar planı yerine yenisinin yapılması çalışmalarıyla ilgili sohbet ettik.
Başkan Aktaş’ın…
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yeni planı anlattığı basın toplantısı ve bunu aktardığımız cumartesi günkü “Asıl mağdur Mudanya: İmar planı iptali belediyeler rekabetini aşmalı” yazı başlığımıza itirazı var.
Dedi ki:
“Güzelyalı planı için iki belediyenin rekabeti demek bana da, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne de yapılmış çok büyük haksızlıktır.”
Ardından…
“Böyle bir kompleksimiz olamaz” dedi ve süreçle ilgili şu bilgiyi verdi:
“Güzelyalı planı 2015’te bozulmuş. Bozulma nedeni de zeytinlik alanları değil. Tamamen farklı bir neden. Biz bununla ilgili bir düzenleme yaptık.”
Şunun altını çizdi:
“Aynısını Gemlik’te de yaptık. Üstelik Tarım görüşü de istenmedi, o görüş olmadan aynı karar alındı. Hatta Gemlik Belediyesi’nin isteğiyle yaptık. Orada karar bozulmadı ve geçti.”
Bu noktada…
“Ortada 35-40 yıllık bir vakıa var” dedi ve devam etti:
“Bu işi çözen sadece Büyükşehir Belediyesi olmasın diye Mudanya Belediyesi halka başvurduğunu söylüyor. Bunu da iki belediyenin rekabeti gibi lanse ediyor, böyle bir algı oluşturuluyor.”
Önemli bir noktayı daha anımsattı:
“Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bizim planımıza CHP’li meclis üyeleri de ‘evet’ oyu kullandılar. Fakat Mudanya Belediye Başkanı her zamanki gibi Meclis’te yoktu.”
Yaklaşımını şöyle dile getirdi:
“Rekabet varmış gibi bir algı doğru değil. Ben iş yapıyorum ve ticaretten geldiğim için sonuç odaklıyım. Yaptığımız da kanuna uygun.”
Beklentisi şu:
“Ortada acayip bir durum var ve bu da bizden kaynaklanmıyor. Ben hala sorunu çözeceğimize inanıyorum. Fakat yeni bir tartışma konusu da istemiyorum.”
Şunu da ekledi:
“Tek amacım sorunu çözmek, iş yapmak.”