Bakan Yumaklı: “Tarihin en büyük don olaylarından biri”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarihin en büyük don olaylarından birinin yaşandığını açıkladı. Yumaklı, 16 çeşit ürünün zirai dondan etkilendiğini söyledi.

Bakan Yumaklı: “Tarihin en büyük don olaylarından biri”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Giresun’da dondan etkilenen fındık bahçelerinde açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Yumaklı, tarihin en büyük don olaylarından birinin yaşandığını açıkladı.

Hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Yumaklı, kayıtlı çiftçilerin hasarı oranında geri ödeme alacağını duyurdu.

Yumaklı, armut, ayva, badem, ceviz, elma, erik, limon, üzüm ve fıstık gibi 16 çeşit ürünün zirai dondan etkilendiğini söyledi.

Zirai dondan sadece meyve türlerinin etkilendiğini dile getiren Yumaklı, hububat, bakliyat gibi ürünlerin zarar görmediğini kaydetti.

Bakan Yumaklı, bütün üreticilerin TARSİM sigortası yapması için çağrı yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X