Bakan Mehmet Şimşek duyurdu: ‘Başardık’

Mali Eylem Görev Gücü (FATF), Türkiye’yi 3 yıl sonra gri listeden çıkardı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, karara ilişkin X hesabından “Başardık” mesajı paylaştı.

Bakan Mehmet Şimşek duyurdu: ‘Başardık’

Dünya ekonomilerinin mali suçlarla mücadeleye uyumunu tespit eden Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) Türkiye ile ilgili kararı belli oldu.

FATF, 3 yıl sonra Türkiye’nin gri listeden çıkardı.

FATF toplantısı için Singapur’da bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X hesabından “Başardık” mesajı ve Türk bayrağı emojisi paylaştı.

Kuruluşun 3 yılda bir açıkladığı liste bugün güncellendi. FATF, Türkiye’yi 2021 yılında gri liste tabir edilen listeye almıştı.

Türkiye, Meclis’te kabul edilen kripto para düzenlemesi ile birlikte FATF’in belirlediği 40 standardın tamamını sağlamış oldu.

FATF’tan bir heyet geçen ay, Türkiye’nin kara para aklama ve yasa dışı finansmanın önlenmesine ilgili uygulamalarını yerinde değerlendirme için ülkeyi ziyaret etmişti.

KARAR İLE NE DEĞİŞECEK?

Uluslararası yatırım fonlarının büyük bir kısmı yasal düzenlemeler nedeniyle gri listedeki ülkelere yatırım yapamıyor.

Gri listeden çıkış halinde bu fonların Türkiye’ye yatırım yapabilmeleri mümkün olacak.

Ayrıca gri listede yer almanın sınır ötesi işlemlerin kısıtlanması ve kredi alınmasını zorlaştırıcı etkileri de bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X