Aromatik ürün hasadı başladı

Büyükorhan’da alternatif tarım ürünlerinin hasadına başlandı. Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği projesi kapsamında ilçede bahar aylarında ekimi yapılan çörekotunun hasadı yapılırken, çiftçi dekar başına 80 kilogram ürün aldı.

Aromatik ürün hasadı başladı

AYDIN KURMUŞ

 

Büyükorhan’da hububat ürünlerine alternatif olarak çiftçiler tarafından bahar aylarında çörekotu, ekinezya ve adaçayı bitkilerinin ekimi yapılmıştı. Şimdi çörekotunun hasadına başlandı.

Büyükorhanlı çitçiler, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’ne sunduğu proje kapsamında ilçede tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğine başlanmış ve çiftçi, bu proje kapsamında topraklarına ilk etapta çörekotu, ekinezya ve adaçayı ekimi yapmıştı. Ekimi yapılan bu bitkiler ilk yılında ürün vererek çiftçinin yüzünü güldürdü. 

Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal, ilçede hububat ürünlerine alternatif olması ve çiftçiye yeni bir gelir kaynağı olması amacıyla Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’ne bir proje sunduklarını söyledi. Kabul edilen proje ile çitçiye hibe olarak çörekotu, ekinezya ve adaçayı fideleri dağıtıldığını belirten İnal, dağıtılan bu fidelerin çiftçiler tarafından ekiminin yapıldığını ve kendilerinin de ziraat mühendisleri ile bu bitkilerin gelişimini takip ettiklerini söyledi. 

80 KİLO ÜRÜN ALINDI

İlk yılı olmasına rağmen iyi bir verim elde edildiğini ifade eden Büyükorhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrettin İnal, “Karalar Mahallesi’nde 1 dekarda ekilen çörekotu bitkisinden 80 kilogram ürün alındı. Hasadı patoz diye tabir edilen hububat harman makinelerinde yapılmakta olup, kadın erkek demeden hasadında çalışan çiftçi, çörekotu bitkisinden memnun kaldı” diye konuştu. 

Hayrettin İnal, yetiştirilen tıbbi ve aromatik bitkilerin pazarlama sorunu olmadığını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X