Çalımlıoğlu AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çalımlıoğlu, Lapseki hattındaki arazilerin yüzde 200-500 arasında prim yapacağını ileri sürerek, ”Tapusunu alacağınız araziyi 24 ay sonra 10 bin liraya satabileceğinizi garanti ediyoruz” dedi.
Çalımlıoğlu, yaptığı açıklamada, bir bölgenin değerlenme artışını sağlayan yüzlerce parametre, yüzlerce belirleyici unsur olduğunu belirterek, ”Ulaşım entegrasyonu dahilinde yapılan otoban, köprü, tren, havaalanı gibi projeler, o bölgede cazibeyi, yerleşimi artırırken, yeni yatırımları da bölgeye çekiyor. Özellikle stratejik konumdaki, büyümeye açık ihtisas sanayi bölgeleri, yan sanayi ve ticaret kolları bir bölgedeki arazi fiyatlarına zaman içinde yüzde 5.000 – 7.000 aralığında prim yaptırıyor. Ülkemizde bu değerlenmenin sayısız örneği var” dedi.
İZMİR YOLU HATTI
20 yıl öncesine kadar dönümü 2-3 bin lira arasında satılan Tuzla Sanayi Bölgesi çevresindeki arazilerin bugün metre kare birim fiyatının 6-7 bin lira bandında olduğunun altını çizen Çalımlıoğlu, ”Aynı şekilde aylar sonra hizmete açılacak batı otobanın geçeceği İzmir yolu hattı çevresinde dönümü 1-2 bin lira arasında satılan araziler, bugün 30-40 bin liraya alıcı buluyor. Yakın bir gelecekte Türkiye’nin ilk Oto Test Merkezi’ne ev sahipliği yapacak, hızlı tren projesinin istasyonlarından biri olacak olan Yenişehir’de, dönümü 2-3 bin liradan satılan araziler, sadece 2 yılda 10-20 bin lira ulaştı” diye konuştu.
BOĞAZ KÖPRÜSÜ HAREKETLENDİRECEK
Arazinin sanılanın aksine uzun vadede kazandıran bir yatırım aracı olmadığını anlatan Harun Çalımlıoğlu, şöyle devam etti: ”Türkiye hızlı büyüyor. Karacabey’de, Mustafakemalpaşa’da, Yenişehir’de arazi fiyatların maksimum prim değerine ulaşması 2-3 yıl gibi kısa bir sürede gerçekleşti. Türkiye’nin batıda hızlı adımlarla büyümesi şimdi yeni fırsatları beraberinde getiriyor. 2016 sonbaharında inşa edilmeye başlanacak Çanakkale boğaz köprüsü bölgenin hem hareketini hem de yatırım değerini artıracak en önemli parametre. Avrupa kıtasından Trakya’ya, Trakya üzerinden Ege, Güney Marmara, İç Anadolu bölgesine trafik akışının bağlanacağı bu yeni güzergah, yılda 300 bin yeni araç akışı oluşturacak. Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün bağlanacağı Obaköy, Bodurlar, Akçalı ve Haliloğlu bölgeleri ise stratejik değerde bir sanayi ihtisas merkezinin kalbi haline gelecek.”
KONUT İHTİYACI ARTACAK
Söz konusu yeni güzergâhın hem Türkiye’nin hem de Doğu Avrupa ve Yakın Doğu’nun en büyük kimya organize sanayi bölgesi yatırımlarına ev sahipliği yapacağını ve bölgenin ulusal ve uluslararası şirketlerin üssü haline geleceğini ileri süren Çalımlıoğlu, ”Kısa ve orta vadede 100-150 milyar dolarlık yatırımın gerçekleşeceği bu bölge, sanayi yatırımlarına paralel, lojistik, pazarlama birimleri için de zaruri hale gelecek. Elbette bu yoğunluk konut ihtiyacını maksimum seviyeye ulaştıracak” ifadelerini kullandı.
İKİ YIL SONRA 2 KATI FİYAT GARANTİSİ
Harun çalımlıoğlu, ”25 yıldır arazi yatırımlarında bilgileri ve öngörüleri ile müşterilerine daima kazandırdıklarını belirterek, şunları kaydetti: ”Şimdi bu stratejik bölgenin tam kalbinde bir araya getirdiğimiz, 4 bin dönüm araziyi yatırım fırsatı olarak Türkiye’nin, Bursa’nın arzına sunuyoruz. Üstelik bu kusursuz yatırım fırsatını Türkiye’de bir ilkle garanti altına alıyoruz. Size sunduğumuz bu yatırım seçeneğine o kadar çok inanıyoruz ki; 5 bin liraya tapusunu alacağınız araziyi, 24 ay sonra satmak isterseniz 10 bin liraya satabileceğinizi garanti ediyoruz. Bölgede oluşacak yatırımlarla, arazi fiyatlarının yüzde 200- yüzde 500 arasında prim yapacağını şimdiden öngörebildiğimiz için size bu garantiyi veriyoruz.”
EN ÇOK ARAZİ KAZANDIRIYOR
Çalımlıoğlu AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çalımlıoğlu, Borsa, altın, döviz, fon yönetimi, dükkan veya daire kapsamındaki gayrimenkul türleri gibi yatırım araçlarının son 5 yıllık primlenme- kar getirisi değerlerine dikkatlice bakacak olursanız, en isabetli, en çok kazandıran yatırım modelinin arazi yatırımları olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz.
NEDEN LAPSEKİ HATTINA YATIRIM YAPILMALI?
-Çanakkale Boğaz Köprüsü trafik akışının can damarı haline gelecek.
-Hesaplamalara göre asma köprü, bağlantı yolları ve yeni otoban hatlarıyla transit geçişler yüzde 500 artacak.
-Stratejik değerdeki kimya endüstrisi sanayi bölgeleri ve işletmeleri, bölgenin katma değerini dünya ligine taşıyacak.
-Bölge lojistik üs–ticaret merkezi haline gelecek.
-Yeni yapılacak olan havaalanı ve depolama sahaları ile bölgede iskan eden insan sayısı yüzde 2.000 artacak.
-Yeni yerleşim bölgeleri ve nüfus artışı ile çok sayıda konut ihtiyacı oluşacak.
-Sosyal hayatın devamlılığında zorunlu olan sektörlerin bölgedeki yatırımları maksimum noktaya yükselecek.