Ankara’nın ‘halk çerezi’ artık BESAŞ noktalarında

Hacettepe Üniversitesi, TÜBİTAK ve Ankara Halk Ekmek’in ortak çalışmasıyla fırından şekli bozuk, ezik, hafif kızarmış ekmekler tüketiciye gitmeden değerlendirilerek çereze dönüştürülen Halk Çerez artık tüm BESAŞ satış noktalarında Bursalı tüketicilerle bu

Ankara’nın ‘halk çerezi’ artık BESAŞ noktalarında

Bursa’da sayıları 20 bini bulan, buğday, arpa, çavdar ve yulafta yoğun bir şekilde bulunan ve glüten diye bilinen proteinleri yiyemeyen Çölyak hastalarının temel besin ihtiyaçlarını gidermeleri için daha önce Glütensiz Ekmek, Glütensiz Hamburger ve Glütensiz Un çeşitlerini piyasaya süren BESAŞ, portföyüne Glütensiz Çerezi de ekledi. Satışa sunulan Halk Çerezin tüm çeşitleri yağda kızartılmadan fırınlama sistemi ile üretiliyor. 

Günlük ve taze ekmeklerden üretimi gerçekleştirilen Halk Çerez, Yerfıstığı Aroma Çeşnili, Acı Biber Aroma Çeşnili, Tam Buğday Unlu, Kakao Dolgulu, Glütensiz Çerez ve Sade Çerez olmak üzere 6 farklı çeşidi ile BESAŞ Satış Noktalarının raflarındaki yerini aldı. Her yıl Türkiye’de üretilen 33 milyar ekmeğin 2 milyara yakını israf edilirken, bu israfta en büyük pay yüzde 50 ile üretimde meydana gelen ıskarta ekmekten kaynaklanıyor. Ankara Halk Ekmek tarafından bu israfı önlemek amacıyla üretilen Halk Çerez, ıskartaya çıkan ekmeklerin fırınlanarak çerez haline getirilmesiyle üretiliyor. Halk Çerez günlük olarak üretilmiş ekmeklerden üretilmektedir. Fırında şekli bozuk, ezik, hafif kızarmış ekmeklerin tüketiciye gitmeden tekrar değerlendirilmesiyle elde edilen katkısız, doğal ve sağlıklı gıda olan Halk Çerez ise aynı zamanda israfın da önüne geçilmiş oluyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X