2011 Yılında MetLife Derneği’nin yaptığı bir araştırmaya göre ABD’deki insanların yüzde otuz biri kanserden ve ölümden daha fazla bunamadan korkmakta. Üstelik bu araştırmada yer alan kişilerin hepsi yaşlı insanlar değil.
Dr. Perlmutter ABD’de hem nörolog hem de ABD Beslenme Birliği’nin kurucu üyesi olup bu iki ünvanı taşıyan tek hekimdir. Dr. David Perlmutter’a göre karbonhidrat ağırlıklı beslenmek beyine adeta bir terör saldırısı düzenlemekle eşdeğer. Özellikle emekli olduktan sonra kitap okumanın, bulmaca çözmenin beyin fonksiyonlarımızı korumak için yeterli olacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz diyor. Beynimiz tükettiğimiz gıdalara karşı aşırı hassasiyet göstermektedir.
Şeker hastası olmak Alzheimer’a yakalanma riskinizi ikiye katlamaktadır. Vücudumuza binlerce yıldır alışık olduğumuz besinleri değil, genetik olarak hazır olmadığımız bir takım malzemeleri vermekteyiz. Bu da DNA’mızda olumsuz değişimlere neden olabilmektedir.
Kan şekerimizin açlık seviyeleri laboratuvar değerlerinin arasında olsa dahi eğer bu normal seviyelerin üst sınırında seyrediyorsa durum iç açıcı değildir. Yani açlık kan şekeri seviyeleri 70 miligram ile 110 miligram arasında ise ve bizim kan şekerimiz çoğunlukla 110 miligrama yaklaşık değerlerde çıkıyorsa beynimiz daha hızla küçülmektedir. Bunama beyin küçülmesi çok yakından ilişkilidir. Şeker hastası olmasak bile kan şekeri seviyelerimizin normalin üst sınırında seyretmesi beyin fonksiyonlarımızda bozulma yapabilmektedir.