Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
AK Parti’de… Kuruluş döneminde istisnai bir durum yaşandı ve Kurucu İl Başkanı Şevket Orhan ilk seçimde milletvekili seçilip Ankara’ya gitti.
İl Başkanlığını bıraktığı Mehmet Tunçak sonraki seçimde İl Genel Meclisi Başkanlığı’ndan milletvekili oldu. Aynı seçimde, Tunçak’tan görevi alan Hayrettin Çakmak da milletvekili oldu.
Bir daha da AK Parti’de il başkanları milletvekili listesine giremedi.
Aslında…
Bu durum teşkilat geleneği olarak biliniyor ve il başkanlarının milletvekili adaylığına sıcak bakılmıyor. Bu eğilimi Sedat Yalçın test etti ama başaramadı.
O bakımdan…
AK Parti’de il başkanı olanlar milletvekilliğine ilişkin beyanda bulunmaktan özellikle kaçınıyorlar.
Buna karşın…
Bursa’da, 2023 seçimleri için CHP İl Başkanı İsmet Karaca ile İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun son görüşmeleri ve kararları beklenirken, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan da merak ediliyor.
Biz de…
Arayıp, “Milletvekili adayı mısınız?” diye sorduk.
Söze…
Bilinen teşkilat geleneğini anımsatan “Bu konularla alakalı bizim bir irade beyanında bulunmamız doğru değil” ifadesiyle başladı ve şunu söyledi:
“AK Parti’de, il başkanlarıyla ilgili tasarruf tamamen Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi ve onayına bağlı. Kendileri belirledikleri için bizim aday olup olmamakla alakalı yorum yapmamız doğru değil.”
Bu noktada…
“Üstlendiğimiz görev gereği teşkilatımızın emrindeyiz” dedi ve şunun altını özellikle çizdi:
“Belki klasik bir söylem olacak, ama AK Parti’de görev talep edilmez, tevdi edilir.”
Yine de…
Gönlünden geçen bir niyet olup olmadığında ısrar edince şu cevabı verdi:
“Görevimiz, şu an anda büyük teşkilatımızı büyük bir organizasyon içinde ve teşkilat şuuruyla seçime hazırlamak. 2023 yılında yapılacak seçimin organizasyonunu en güzel şekilde yapıp bu seçimi açık ara kazanmak.”
Şunu da ekledi:
“Bizden beklenen bu.”
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…