AK Parti Bursa’da kritik zirve; Eski başkanlara ne danışılacak?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, AK Parti Bursa teşkilatında yarın gerçekleştirilecek önemli toplantıyı kaleme aldı…

AK Parti Bursa’da kritik zirve; Eski başkanlara ne danışılacak?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Şu bir gerçek ki, 22 yıldır kesintisiz iktidarda olan AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde partinin tabanından kopuk üst yönetiminin verdiği yanlış kararlar ve aday tercihleri nedeniyle ağır bir yenilgi aldı.

AK Parti’nin üst yönetimi böyle bir sonuçla karşılaşacaklarına, tarihinde ilk kez ikinci duruma düşeceklerine ihtimal vermiyorlardı. Ellerindeki güvenilir kamuoyu anketlerinde böyle bir sonucu görmediklerini söylediler.

Ancak, merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in tabiriyle evlerde kaynamayan tencereler, yanmayan aygazlar, sokak ve pazardaki ağır hayat pahalılığı, çalışan ve emekli ücretlerinin ağır ekonomik buhranla sembolik hale dönüşmesi AK Parti’yi kaçınılmaz sona sürükledi.

Yerel seçimde seçmenden ağır bir ikaz aldı. Aralarında Bursa’nın da bulunduğu büyük kentlerle birlikte sahillerin yanı sıra Anadolu’nun içlerindeki iller bile elinden gitti.

Şimdi tekrar yeni vergi, zam, kemer sıkma, tasarruf vb. gibi eski bildik tedbirlerle kötü giden ekonomiyi toplarlamaya çalışıyorlar ama bunu başarabilecekler mi?

Biz bunun kolay olmayacağına inananlardanız. OVP verilerinde kıpırdama olsa da yılsonunda piyasalara tepeden tırnağa gelecek yeni zamlarla o umudun tekrar kırılacağını düşünüyoruz.

Henüz 2028 seçimlerine daha çok zaman var ama muhalefetin erken seçimi dillendirmeleri de giderek artıyor.

Kaybedilen yerel seçim sonrası 5 ayın sonunda tabanının parti tepe yönetiminde beklediği değişim de gerçekleşmeyince, açıkcası AK Parti’nin tıpkı, ANAP’ın son dönemi gibi düşüşe geçtiğine inananların sayısı da bir hayli artmaya başladı.

Tam da bu dönemde AK Parti Genel Merkezi yarın Bursa’da eski ilçe ve belediye başkanlarını topluyor.

Genel Başkanvekili’nin başkanlığında AK Parti İl Başkanlığı’nda gerçekleşecek toplantıda partiye emek vermiş eski belediye başkanı ve ilçe başkanlarına nelerin danışılacağı ve aktarılacağı merak ediliyor.

Kulisler dün bir ara hareketlendi.

AK Parti Bursa İl Yönetiminin görevden alınacağı konuşuldu. Ancak, diğer bir cepheden gelen başka kulis bilgilerinde ise, ‘mevcut yönetimle devam’ kararını iletmek üzere eski belediye başkanları ve ilçe başkanlarının toplanacağı yönünde.

Belli ki, AK Parti yerel seçim yenilgisinin şokundan çıkabilmiş değil. Yeni bir yanlış karar vermemek için partinin eski emektarlarına danışma, istişare etme gereği duymuş.

Parti tabanı, seçimin ardından yarım yıla yakın bir sürede gerçekleşmeyen değişimlerin çok geciktiğini düşünüyor. Konuştuğumuz kimi eski parti emektarları, seçim yenilgisine neden olan mevcut isimlerin halen işbaşında olmasını kabullenmediklerini belirtiyorlar.

Bu nedenle, davetli olduğu halde çok sayıda eski emektarın, İl Başkanlığı’ndaki o toplantıya katılmama kararı aldığı ileri sürülüyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X