Ahmet Ümit yeni romanında Türkiye’yi yazacak

Türkiye’nin gündeminde birinci sıraya oturan kara para aklama iddiaları artık edebiyatın da gündeminde.

Ahmet Ümit yeni romanında Türkiye’yi yazacak

Mudanya Belediyesi’nin “Değişim” temasıyla bu yıl 6.’sını düzenlediği Mudanya Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluşan yazar Ahmet Ümit, yeni kitabında güzellik merkezleri aracılığıyla yapılan yolsuzluk iddialarını ele alacağını açıkladı. Kitapları bugüne dek 37 dile çevrilen 10 milyondan fazla satan yazar Ahmet Ümit’in yeni kitabı Ekim’de raflardaki yerini alacak.

UYUŞTURUCU SATICILARI, KARA PARA AKLAYAN GÜZELLİK MERKEZLERİ

Son kitabında yine başrolde Başkomser Nevzat karakterinin yer alacağını söyleyen Ümit, “Ancak bu kez olaylar tarihte değil günümüz Türkiyesi’nde geçecek’ dedi. Ahmet Ümit yeni kitabının ipuçlarını şu sözlerle dile getirdi:  “Başkomser Nevzat’ın yedi kitabı var. Dört roman, üç hikaye. Bu beşinci romanımız. Bu sefer farklı bir Başkomser Nevzat romanıyla karşılaşacaksınız. Çünkü bizatihi olaylar Başkomser Nevzat’ın başından geçiyor. Daha önceden biliyorsunuz hep dışarıdan müdahil olurdu olaylara. İstanbul Hatırası’nda biraz arkadaşlarımız karıştı işin içine ama burada bizzat Başkomser Nevzat’ın başından geçen bir macera okuyacaksınız. Tarih yok, günümüz var. Uyuşturucu kaçakçıları, güzellik merkezi açarak para aklayanlar, satılmış savcılar, satılmış polisler, satılmış milletvekilleri, yolsuzlukla kıvranan bir ülke, soysuzlaşan bir ülke, din ile insanları kandıranlar, yani günümüz Türkiyesi” dedi.

TEVRAT’TAN GÜNÜMÜZ TÜRKİYE’SİNE GÖNDERME

Ahmet Ümit hayranlarıyla buluştuğu Mudanya Kitap Fuarı’nda tespitleriyle de büyük alkış aldı. İlk polisiye hikayenin Tevrat’ta yer alan Habil-Kabil kardeşler hikayesi olduğu söyleyen Ümit, okurları binlerce yıl öteye günümüz Türkiyesi’ne taşıdı:  ‘Musa Peygamber’e gelecek olan 10 Emir’den en esaslı olan hangisidir? Öl-dür-me-ye-cek-sin! Dini, dili, ırkı, cinsiyeti, politik görüşleri farklı diye, senin partinden değil diye öldürmeyeceksin. Böyle bir yetkin yok. Dili, dini, ırkı, cinsiyeti farklı diye işe almamazlık etmeyeceksin. Senin partinden değil diye ikinci sınıf vatandaş olarak görmeyeceksin. Görürsen ne olur? Tanrı ne yapar Allah ne yapar bilmiyorum ama Ülkede ekonomik kriz olur. Hukuk olmaz. Hukukun olmadığı yerde ekonomi olmaz. Kendimizi tanıtmak istiyorsak, insanlarla ilişki içine girmemiz lazım. Ama adil bir ilişki yoksa insanların haklarını koruyacak yasalar yoksa ilişki olmaz” diye konuştu.

Ümit, konuşmasının ardından kitaplarını imzaladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X