‘Af’ kapsamındaki ödemelere dikkat

Vergi borçlarını yapılandıranlara uyarı geldi. Bursa Vergi Dairesi Başkan Vekili Aktaş, yılda 3 ödeme ihlali halinde taksitlendirmenin bozulduğunu ve borçların eski haline döndüğünü vurguladı.

‘Af’ kapsamındaki ödemelere dikkat

ASLIHAN AYDIN

Bursa Vergi Dairesi Başkan Vekili Selim Aktaş, borçların yapılandırılması ile ilgili başvurularda beklentilerin üzerine çıktıklarını belirterek, “Bundan sonraki süreç ödeme safhası. Bu safhada da mükelleflerden gerekli hassasiyeti göstermelerini istiyoruz” dedi. 

26’ıncı Vergi Haftası etkinlikleri, Selim Aktaş’ın Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı. Aktaş burada yaptığı konuşmada, 1 Marta kadar sürecek etkinlikler çerçevesinde, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı ile birlikte vergi bilincini ve gönüllü olarak vergi ödeme alışkanlığını artırmayı amaçladıklarını söyledi.

OKULLARA DA GİDİLECEK

Hafta boyunca sivil toplum kuruşlarını ziyaret edeceklerini anlatan Aktaş, yeni nesilde farkındalık oluşturması amacıyla okullara da gideceklerini ifade etti. Çalışanların öğrencilere vergi ile ilgili sunumlar yapacağını kaydeden Aktaş, “Okullardan da belirli öğrenciler vergi dairelerini gezebilecek. Bu şekilde vergi bilincinin artırılmasını amaçlıyoruz” dedi. 

TAKSİTLENDİRME BOZULMASIN

6552 sayılı kanun kapsamında borçların taksitlendirilmesi ile ilgili başvurularda beklentilerin üzerine çıktıklarını dile getiren Aktaş, “Bundan sonraki süreç ödeme safhası. Bu safhada da mükelleflerden gerekli hassasiyeti göstermelerini istiyoruz” diye konuştu. 

Borçlarını taksitlendirenlerin yılda 2 taksit ihlal etme hakkı olduğuna dikkat çeken Aktaş, bu sayı 3’e çıktığında taksitlendirmenin bozulduğunu ve borçların tekrar eski haline döndüğünü vurguladı.

MÜKELLEFE ÇİKOLATA

Vergi haftası etkinlikleri kapsamında, dün vergi dairelerine giden mükelleflere çikolata ve şeker ikram edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X