6 yıl önce aldı! 350 yıllık taş değirmen ‘ekmek kapısı’ oldu

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Halil Arar, 350 yıllık taş değirmeninde katıksız doğal un üretiyor. Arar, elde ettiği undan yaptığı ekmek, erişte, kuskus ve tarhana gibi gıda maddelerini tüketiciyle buluşturuyor.

6 yıl önce aldı! 350 yıllık taş değirmen ‘ekmek kapısı’ oldu

Mustafakemalpaşa ilçesinin Söğütalan Mahallesi’nde oturan Halil Arar, 1980’de kapanan 350 yıllık olduğunu belirttiği atıl durumdaki değirmeni, 6 yıl önce satın aldı.

Üzerinde kurulu bulunduğu dereden sağlanan suyun gücüyle taşı dönen değirmeni bakım ve onarımını yaptıran Halil Arar, ailesiyle birlikte işlettiği değirmende karakılçık, sarmaşık ve siyez buğdaydan katıksız doğal un üretiyor.

Arar ailesi, unun yanı sıra, bu undan yaptıkları erişte, kuskus ve tarhanayı satarak geçimini sağlıyor. 

0100a6ae02cda36495e7afbfcd7a45fe.jpg

“Tüketiciye ekonomik fiyata satıyoruz”

Unutulmaya yüz tutan değirmenciliğin, doğal beslenmeye olan ilginin artmasıyla yeniden gözde meslekler arasına girdiğini belirten Arar, “Atıl durumdaki bu değirmeni 2013 yılında alıp, bakım ve onarımını yaptırdıktan sonra aktif hale getirdim. İşletmeye açtığım değirmende 6 yıldır ailemle birlikte karakılçık, sarmaşık ve siyez buğdayları öğüterek un elde ediyorum. Katkısız doğal tam tahıl unu satıyorum. Bu undan ekmek, erişte, kuskus, tarhana da yaparak  tüketiciye ekonomik bir fiyata satıyoruz.” dedi.

2e92b871fa85e1ec46673cb646a10f0d.jpg

ed434bb637f7c046ac83fd29b258f610.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X