6 ton elektronik eşya topladılar

Osmangazi Belediyesi’nin doğanın ve çevrenin korunması, öğrencilere erken yaşta çevre koruma ve sosyal sorumluluk bilincinin kazandırılması, atıkların kaynağında ayrı toplanması ile vatandaşların daha bilinçli olması çabasına katkıda bulunmak amacıyla hay

6 ton elektronik eşya topladılar

Milli Eğitim Müdürlüğü ve ELDAY işbirliğinde düzenlenen yarışmaya Osmangazi sınırları içerisinde yer alan tüm okullar katılım göstererek projeye destek oldu.  

Osmangazi Belediyesi tarafından okullarda oluşturulan toplama noktalarına kullanmadıkları elektrikli ve elektronik atıkları bırakan öğrenciler, 1 yılda toplam 6 ton atık elektronik eşyanın gelişigüzel şekilde doğaya bırakılmasının ve çevrenin kirletilmesinin önüne geçti.

Yarışmaya katılarak çevreye duyarlı yaklaşımlarını gösteren okullar arasında en çok atık elektronik eşya toplayanlar ödüllendirildi. Yarışmada 2 ton 100 kilogram atık elektronik eşya toplayan Dr. Ayten Bozkaya İlkokulu birinci olurken, 810 kilogram atık elektronik eşya toplayan Osmangazi İMKB. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, 770 kilogram atık elektronik eşya toplayan Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu.

Dereceye giren okullara masa tenisi ve satranç takımı hediye edildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X