Ortalama 1 hindiyi 8 kişinin tükettiği düşünüldüğünde yılbaşında 4 milyon kişinin hindi tüketeceğinin söylenebileceğini dile getiren Ergün, ”Yılbaşı haftasında hindi eti tüketimi diğer haftalara göre 4 katına çıkmaktadır. Yılbaşı için üretilen hindilerin karkas ağırlığının 4-6 kilogram olması idealdir” dedi. Ergün, özellikle yılın son haftasında artan talebi karşılamak için firmaların fazladan çalışma yaptıklarını da sözlerine ekledi.
ORGANİĞİ 250 LİRA
Kesilmiş ve temizlenmiş hindinin kilogramı büyük marketlerde 13-18 liradan satılırken, bütün bir hindinin fiyatı 80 ile 150 lira arasında değişiyor. ‘Organik’ olarak satılan bütün hindi fiyatı 250 liraya kadar çıkıyor.