27 ton profil yüklü TIR’ı çaldılar

Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde, 27 ton profil demir yüklü TIR, park halindeyken çalındı. Çok yönlü soruşturma başlatan polis, önce TIR’ı, ardından malzeme yüklü dorsesini buldu. Çaldıkları TIR’daki profilleri Bursa ve Gemlik’te hurdacılara satan iki kişi

27 ton profil yüklü TIR’ı çaldılar

Şoför olarak çalıştığı 16 Y 3420 plakalı TIR’a geçen cuma günü Gebze’den profil demir yükleyen Melih B. (57) aracını Orhangazi terminali karşısında Yalova Bursa karayolu kenarına park etti. Sabah Bursa’da bir firmaya götürülecek olan 27 ton profilin yüklü olduğu TIR, gece saat 01.00 sıralarında ortadan kayboldu. İhbar üzerine harekete geçen Orhangazi Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Orhangazi merkezden başlayarak yakın bölgede araştırma yaptı. Başta güvenlik kameraları olmak üzere TIR’daki yükün boşaltılabileceği bütün olası noktalar araştırıldı.

 

ÖNCE ÇEKİCİ, SONRA BOŞ DORSE BULUNDU

 

Çalışmalar sırasında TIR’ın 16 Y 3420 plakalı çekicisi Orhangazi’ye bağlı Üreğil Mahallesi yakınlarında İznik yolu üzerinde terk edilmiş halde bulundu. Bunun üzerine araştırmalarını genişleten polis, TIR’a bağlı 16 ZZ 352 plakalı dorseyi ise Orhangazi’ye bağlı Gemiç Mahallesi yakınlarında terk edilmiş halde buldu. 

 

Yürütülen soruşturma sonuc TIR’daki yükün izine ulaştı. Hırsızların dorsedeki 27 ton profili önce Gemlik’e, ardından da Bursa’daki başka bir hurdacıya indirdiği belirlendi. 

 

SABAH YAKALANDILAR

 

Harekete geçen ekipler Gemlik ve Bursa’daki hurda işletmelerinde ilgili kişileri gözaltına aldı. Şahıslar Orhangazi Emniyet Müdürlüğü’ne getirilerek burada ifadeleri alındı. Aynı günün sabahında ise TIR’ı çaldıkları iddia edilen K.Ö.(30) ve R.K. (25) Orhangazi’deki evlerinde gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen şüpheliler buradaki işlemlerin ardından adliyeye çıkartıldı.

 

Mahkeme hurdacıları tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırken, TIR’ı çaldıkları ileri sürülen ve kayınbirader- enişte oldukları anlaşılan K.Ö. ve R.K. olayın üzerinden 24 saat bile geçmeden tutuklanarak Bursa E Tipi Cezaevi’ne gönderildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X