25 işadamına yurt dışına çıkış yasağı

Adana’da, çoğu inşaat piyasasında iş yapan 25 işadamının yurt dışına çıkışı yasaklandı, bazılarının da mal varlıklarına el konuldu.

25 işadamına yurt dışına çıkış yasağı

15 Temmuz’dan bu yana Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkileri bulunduğu iddiası ile bin dolayında kamu görevlisi ve sivil gözaltına alındı, yarısına yakını tutuklandı. Öte yandan 295 işadamı da adli kontrol kaydı ile serbest bırakıldı.

 

Kentte yapılan yeni operasyonda çoğu inşaat piyasasında iş yapan 25 kişinin yurt dışına çıkışı yasaklandı. Bu işadamlarından bir kımsının da mal varlıklarına el konuldu. Bu isimler arasında Adana’nın merkez Seyhan İlçesi’nde 2 dönem Ak Parti’den seçilerek belediye başkanlığı yapıp son seçimi kaybeden Prof. Dr. Azim Öztürk ve Ceyhan-Yumurtalık Serbest Bölge çevresinde rafineri ve tersane arazilerinin alım-satımında aracılık yapan emlakçı Ahmet Duruk da yer alıyor.

Himmet olarak almış

Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturması sonrası 4’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nin ‘mal varlığına tedbir ve yurt dışı yasağı’ koyduğu Prof.Dr. Azim Öztürk son yerel seçimde belediye başkanlığını kaybedince Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne Dekan Vekili olarak atanıp 6 ay bu görevde bulunmuştu. Başkanlıktan ayrılmadan önce çok sayıda inşaat ruhsatı verdiği, ‘havuz için bağış aldığı’ iddialarına muhatap olan Öztürk’ün bu bağışları ‘himmet’ olarak topladığı öne sürülüyor.

Aynı mahkeme kararı ile mal varlığı dondurulan tanınmış emlakçı Ahmet Duruk’un yanısıra kapatılan Kimse Yok mu Derneği Başkanı Kemal Elibal’ın 500 bin dolarlık banka hesabına el konulurken, kendisinin 15 Temmuz’dan önce FETÖ yapılanmasında ‘hicret’ olarak tanımlanan yurt dışına çıktığı anlaşıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X