1990’dan bugüne Bursa efsanesi; Beşyol Kebapçısı

1990 yılında Bursa’nın Beşyol bölgesinde bir seyyar arabada başlayan döner tutkusu bugün 3 şubeyle, Bursalılara ‘Efsane Bursa Kebabı’nı tattıran Beşyol Kebap’ta devam ediyor. Teknolojiyi kullanarak, istikrarlı biçimde aynı lezzeti koruyarak, şık restoranlarda hızlı ve tertemiz hizmetle marka değerini güçlendiren Melih Özgür bayrağı devralan yeni kuşak yönetici olarak ön plana çıkıyor.

1990’dan bugüne Bursa efsanesi; Beşyol Kebapçısı

Röportaj: Murat GÜNAY

Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER

Süleyman Özgür tarafından kurulan Beşyol Kebap markası müşteri sadakatının kentte en belirgin biçimde hissedilen markalardan biri. Dededen toruna aktarılan kebap kültürü ile bilinçli işletmecilik anlayışı bir araya gelince ‘efsane’ olmak kaçınılmaz hale geliyor. Genç tüketicilerin de beğendiği Beşyol Kebap’ın şubeleri Geçit, Buttim ve Nilüfer’de bulunuyor.

Genç yönetici Melih Özgür ile lezzet dolu bir Beşyol Kebap söyleşisi gerçekleştirdik.

Sayın Melih Özgür genç kuşağın ifadesiyle, ‘Efsane Bursa Kebabı’ payesini hak etmek için ne yaptınız? Gençler neden Beşyol Kebapçısını tercih ediyor?

Sadece genç kuşağın değil 7’den 70’e Bursa halkının Efsane Bursa Kebabı payesini hak etmenin gururunu yaşıyoruz. Hassas olduğumuz birçok konu var elbette ancak bunlardan en önemlileri misafirlerimizin ilk lokmayı aldığında, doğru ürünü yediğini bilmesi ve işletmemizde o sıcak samimi aile ortamını hissettirmemiz. Bu sebeptendir yıllardır dededen toruna devam eden misafirlerimiz epey fazla. Bu da bizim için en büyük motivasyon.

Biraz da tarihinize bakalım. Bir Bursa markası olarak Beşyol Kebapçısı nerede doğdu ve nasıl büyüdü?

1990 yılında kurucumuz babam rahmetli Süleyman Özgür Beşyol’un merkezi trafik lambalarının olduğu noktada küçük bir el arabasıyla bu işe başlar. Çok kısa zamanda bölgedeki esnafın takdiri ve yoğun talebiyle Beşyol’daki meşhur dükkanımıza adım atmıştır. Buradan Bursa halkına gün geçtikçe ismimiz yayılmış ve artan yoğun talepler ile 2.şubeye, kısa bir zaman sonrasında da 3. şubeyle artık Bursa dışında da kendini duyuran ve sevdiren bir marka oldu Beşyol.

Gıda sağlığı ve güvenliği anlamında titizliğinizi biliyoruz. Bu anlamda, sürdürülebilir tedbirlerinizi okuyucularımız için anlatabilir misiniz?

Gıda güvenliği en önemli konulardan birisi, son zamanlarda yaşanan skandallar bunun açıkça bir göstergesi oldu. Biz ürünün tedarik aşamasından işlenmesine ve servis aşamasında tabağınız gelinceye kadar tüm kontrolleri yapmaktayız. Belli zamanlarda laboratuvarlarda yaptırdığımız analizlerimiz de mevcuttur. Standartlarımıza uymayan herhangi bir et imalathanemize girmez, işin başı bence burası. Sonraki tüm süreçleri de titizlikle takip ediyoruz en ufak bir soğuk zincir kırılması yaşanmadan tüm şubelerimize ürünleri tek merkezden hazırlayıp sevk ediyoruz. İçeride her geçen gün teknolojiyle birlikte üretim sistemimizi geliştirerek, şubelerimize gelen misafirlerimizin QR kod ile o günkü dönerimizin hangi hayvanlardan hangi bölgelerden geldiğini kulak küpe numaralarını beslenme şartlarını ve imalathanemizi de takip edebileceği bir sistem hayalimiz var.

Bir markayı yaşatmak ile yarınlara taşımak aynı anlamamı geliyor? Yani yarın ile ilgili öngörünüz nedir?

Bir markayı yaşatmak ile yarınlara taşımak benzer anlamlar taşısa da, bence arada ufak farklar var. Markamızı yaşatmak için devraldığımız bu emaneti markanın kimliğini değerlerini kültürünü muhafaza edip, müşteri sadakatini ön planda tutan bir işletme olarak devam ettik. Yarınlara taşımak içinde yenilikçi olmaya ve dönemin koşullarına uyum sağlamaya gayret ediyoruz ve bu yolda devam edeceğiz.

Okuyucularımızı aydınlatın lütfen. Beşyol Kebapçısı tam olarak hangi lokasyonlardadır?

Beşyol Kebapçısı az önce de bahsettiğimiz gibi Beşyol semtinde doğan bir markadır. Ancak 2016 yılında kentsel dönüşüm sebebiyle yıkılan şubemiz daha sonrasında tekrar o bölgede faliyete geçmedi. 2000 senesinden beri İstanbul Yolu Buttim kavşağı ilerisinde, 2002 yılında açılan İzmir Yolu 3 Fidan Parkı karşısında ve Beşyol’daki şubenin yıkılışından sonra 2016 da Mudanya Yolu Geçit şubesiyle birlikte 3 noktada hizmete devam etmekteyiz.

Bursa’da çalışan nüfus oldukça fazla artık. Eve ya da işyerine sipariş döngüsünde siz de var mısınız? Bu döngü sizi tüketici talepleri anlamında eğitiyor mu?

Sadece Bursa Kebabında değil aynı zamanda ekmek arası, dürüm gibi aperatif ürünlerde de Beşyol’un müdavimi olan binlerce müşterimiz var. Bunun tarihi de Beşyol daki o küçük el arabasında başlıyor ve o dönemden beri devam eden paket servis hizmetimiz var. O zamanlardan porselen tabakta kebap götürmeye devam ettiğimiz iş yerleri mevcut. Pandemi dönemiyle çok daha fazla talep gördüğümüz ve gelişen bir paket servis ağımız var. Online platformlarda yıllardır en yüksek puanlarda olmakta bizim için bu alandaki başarımızı ve gayretimizi göstermekte.

Özgün Bursa kebabının sırrını paylaşamayacağınızı elbette biliyoruz. Ancak en azından tüketicilerin dikkat etmeleri gereken hususları aktarabilir misiniz?

Bursa kebabının sırrını açıklamakla ilgili herhangi bir tereddütümüz yok her şeyimiz şeffaf. Artık öyle bir zamandayız ki bir kişinin herhangi bir bilgiye ulaşması çok kolay onun için sır diyerek insanlarda gizem oluşturarak ilgi çekmek bize göre değil. İsteyen herkese imalathanemizi ve üretim süreçlerimizin tamamını göğsümüzü gere gere gösterebiliriz. Bursa kebabının en önemli özelliğinden birisi meşe kömürü ateşinde pişen ve hiçbir şekilde sos baharat terbiye içermeyen safi ettir. Pidenin tam kıvamında kızartılması sıcak bir şekilde etin servisi üzerinde mükemmel kıvamda tereyağı ve isteğe göre salça sosuyla lezzetlendirilmesi ile oluşan mükemmel bir ürün. Damak tadınıza göre bu ürünlerin her birileriyle istediğiniz gibi oynayıp alakart bir şekilde de tabağınızdaki son ürünün görselini lezzetini değiştirebilirsiniz. Güvendiğiniz firmaları tercih etmeli ve fakat yine de sorgulamayı her zaman yapmalısınız.

Bursa’ya değer katan bir markanın temsilcisi olarak, marka yaratmak isteyen okuyucularımıza ne gibi öğütleriniz olur?

Marka kurmayı çok isterim ancak bu markada kurucu Rahmetli babam. Ben şuanda temsilcisi ve 2.kuşak emanetçisiyim. Bu konuda öğüt vermek haddimi aşmak olur. Tavsiye olarak benim gördüğüm tecrübelerden en önemlisi sabır ve gayret. Geriye kalanın nasip, takdir olduğuna inanırım.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X