Yılmaz, köşesinde şu ifadelerle aktardı:
Açıkça söylemek gerekirse… Bursa’da geçmişi bugüne taşıyan çok önemli müzeler var, ama dışarıdan gelenlerin önemsedikleri bu müzelere Bursalılar nedense ilgi göstermiyorlar.
Onlardan biri de Yeşil’deki Türk İslam Eserleri Müzesi.
Burada…
Birbirinden değerli eserler arasında Memluk Sultanı Berkuk’un Osmanlı Padişahı Yıldırım Bayezid’e armağanı el yazması Kur’an-ı Kerim var.
Daha doğrusu, vardı.
Gelin görün ki…
İşte…
Tarih Öğretmeni olan, kendini tarih araştırmalarına adayan ve yayınlanmış kitapları bulunan Dr. Salih Erol bu çok değerli el yazması Kur’an-ı Kerim’in nerede olduğunun peşine düştü.
Kısa adıyla CİMER olarak bilinen ve vatandaşı her konuda sorununu iletebildiği Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne bile başvurdu.
Net cevap vermese de, CİMER başvuruyu Bursa Müze Müdürlüğü’ne havale etti. Oradan da 22 Şubat 2022 tarihli şu cevap geldi:
“Türk İslam Eserleri Müzesi teşhirinde önemli bir yer tutan Kur’an-ı Kerim’in müzemiz tadilat ve onarımının tamamlanmasının ardından tekrar müzemizde sergilenmesi için yazımız Genel Müdürlüğümüze gönderilmiş, ancak 206, 207 ve 208 envanter numaralı Kur’an-ı Kerim’lerin tekrar müzemizde sergilenmesi mümkün olamamıştır.”
Son cümle şu:
“Ziyaretçilerimizden zaman zaman şifahi ve yazılı olarak söz konusu Kur’an-ı Kerim’lerin Türk İslam Eserleri Müzesinde sergilenmeleri talep edilmektedir.”
Yazıdan…
Tadilat sırasında Ankara’ya giden el yazması 3 Kur’an-ı Kerim’in gelmediği, yazışmaların da sonuç vermediği anlaşılıyor.
Tarihçi-Yazar Dr. Salih Erol bu eserlerin yeniden Bursa Türk İslam Eserleri Müzesi’nde, yani kendi evlerinde sergilenmelerini istiyor.
Biz de mücadelesini destekliyoruz.
Bursa’nın değerleri Bursa’da sergilensin
Tarihçi-Yazar Dr. Salih Erol eserin, Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kütüphaneye götürüldüğü bilgisine ulaşmış.
Düşüncesi şu:
“Bu eser Bursa’ya ait. Bursa’nın değerleri Bursa’da sergilenmeli.”