İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı görevine atanan Dr. Yahya Bahadır, oluşturduğu yeni il yönetimini ve İl İstişare Kurulu’nu dün medyaya tanıttı.
Gelelim Buzzpark’taki o toplantıda göze çarpan ayrıntılara…
*Genel Başkan yardımcısı Ahmet Kamil Erozan konuşmasında…
“Biz henüz bir yılını bile doldurmamış yeni bir partiyiz. O yaşlardaki çocuğu bakıp büyütmek nasıl zorsa, şu an biz de aynı sıkıntıları partimizi büyütürken yaşıyoruz!” deyince, Yahya Bey’in neden tercih edildiğini çözdüm!
Uzmanlık alanı, çocuk doktorluğu!
Yeni doğan çocuklarda en sık görülen gaz, hazımsızlık, yüksek ateş ve iştahsızlık gibi rahatsızlıklar partide de yaşanırsa, doktor onaylı reçete hazır!
*Açıklanan İl İstişare Kurulu, siyasetten ve bürokrasiden gelen deneyimli sevilen ve sayılan isimlerden oluşmuş. Buram buram tecrübe kokuyor. Kurul üyelerinin tek handikabı, unvanlarının başında ‘eski’ sözcüğünün çok geçmesi… İYİ Parti’nin Bat Pazarı Şubesi gibi algılanabilir!
*İl Yönetim Kurulu listesinde siyasi ve ekonomik dengelere dikkat edilmiş… Burada da eskiler var ama yenilerle kaynaştırılmış. 80 kişilik bir il yönetimi sayısal olarak çok değil mi, partinin Bursa’daki toplam üye sayısı kaç ki, diye soracaktım son anda vazgeçtim… Listeyi kalabalık tutmakta yarar var, geldiği partideki havayı ve ilgiyi bulamayanlar istifayı basıp kaçıyor zaten…
*Partinin yaş ortalaması Beşiktaş’ın kadrosu gibi! Salonda genç görünmeye çalışanlar çoktu ama aralarında hiç genç yoktu! Erozan’ın dediği gibi üye çalışmalarında gençlere ve kadınlara öncelik verilmeli.Tecrübe bir yere kadar altyapı da şart!
*Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, partililere yaptığı, ekonomi ve demokrasi içerikli o güzel konuşmalarını fırsat buldukça TBMM’de de yapmalı! Hatta partinin grup sözcüsü olmalı! Bu arada Tatlıoğlu üstüne basa basa açıkladı, yerel seçimde İYİ Parti, seçmenleri dışında kimselerle ittifak kurmayacak!
*İl Başkanı Yahya Bahadır siyasette yeni sayılır. İYİ Parti ilk deneyimi… Tanıtım toplantısındaki konuşmasına yansıyordu bu heyecanı. İşi kolay değil. “İyilik kervanı yolda” adını verdikleri seçim çalışması başlatması iyi olmuş. Kervan yolda düzülür derler…
Adaylık tarifeleri de zamlanmış!
CHP 2019 Mart yerel seçimleri aday adaylığı tarifesini belirlemiş bile…
Büyükşehir belediye başkanlığına aday adayı olmak isteyenler, Genel Merkez’e makbuz karşılığı 10 bin TL verecekler…
Diğer ilçeler de nüfus sayısına göre, 7 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında bağış alınacakmış.
Kadın ve genç aday adayları bu rakamların yarısını ödeyecekler, engelli, şehit yakını ve gazi aday adaylarından ise herhangi bir ücret talep edilmeyecek.
Partilerde aday olamayınca verilen bu bağışlar geri verilmiyor, üzerine soğuk su ikram ediliyor sadece!
Laf aramızda;
CHP’nin adaylık tarifesini erken açıklaması hiç iyi olmadı.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “10 bin lira çok, bu ekonomik krizde ben o parayı veremem! 5 bin lira verir yine Nilüfer’e yazılırım” diyerek Büyükşehir adaylığından vazgeçebilir diyorlar!
Hazine yardımı
Seçim dönemleri, siyasi partilerin kasaları bayram ediyor…
Aday adaylarından topladıkları bağışların haricinde, Hazine’den de para yardımı yapılıyor, seçim çalışmalarında kullansınlar diye…
Yardım oranı da bir önceki seçimde aldıkları oy oranına göre hesaplanıyor.
Önümüzdeki yerel seçimde de aynı yöntem uygulanacak, 24 Haziran seçimleri baz alınacak…
Fakat o seçimde ittifak yapan partiler oldu, yapmayan yapamayanlar oldu…
İttifak ortağı partinin sayesinde hem oylarını artıran, hem de seçim çalışması masraflarından ciddi tasarruf edip, Hazine yardımını dövize yatıranlar vardı.
Hazine, yerel seçimde bu ayrıntıyı da hesaplamalı!
İttifak yapacak partilere yardımı, oy oranına göre değil de göstereceği aday sayısına göre yapmalı!
Daha adil olmaz mı?
Emeklinin kaderi
Ülkemizdeki emeklilerin kaderi hep aynı…
Emekli olana kadar yaşa takılır…
Emekli olur maaşa takılır…
Zamlı maaşı göremeden de çoğu bu kez de naaşa takılır!