83 yıl önce aramızdan ayrılan Mustafa Kemal
Atatürk’ü 5 cümleyle anlat deseler, şunları söylerdim:
-Pragmatik ama çıkarcı olmayan, büyük hedefleri olan ama hayalci olmayan, yaşadığı çağın dahisi.
-7 düvele karşı savaşacak kadar gözü kara asker, ulusunun menfaatleri gereği ufak tavizler vererek barışmasını bilecek kadar da gerçekçi bir devlet adamı.
–Ulusunu Batı medeniyetinin içine sokmak için bir gecede Cumhuriyet’i ilan edecek, bazı Avrupa ülkelerinde bile haklarını alamamış, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verecek kadar cesur bir devrimci.
-Latin Amerika’dan, Afrika’ya, Asya’dan Ortadoğu’ya kadar mazlum ulusların verdiği bağımsızlık mücadelesine ilham olacak kadar döneminin örnek antiemperyalist lideri.
-Kurtuluş Savaşı’nda Bolşeviklerden yardım alan, Cumhuriyet’i kurduktan sonra yüzünü Batı’ya dönen, Sadabat Paktı ile Ortadoğu ülkeleriyle ilişkilerini geliştiren büyük bir stratejist.
Ne mutlu ki Tanrı bu cesur devrimci, eşsiz lider, örnek yurtsever, büyük devlet adamı ve çağının en önemli dahisini Türk milletine bağışladı.
Bugün ağıt günü değil, Atatürk’ü anlama, O’nun gösterdiği medeniyet yolunda ilerleme ve savaş meydanlarında temellerini attığı genç Cumhuriyet’e sahip çıkma günü olmalıdır.
Bursalıların tepkisi Bakan Varank’a iletildi
TOGG’un prototip aracına 34 plaka takılmasına tepki gösteren Bursa milletvekillerinin konuyu TBMM’ye taşıdığına dair yaygın medyada yazılar çıkıyor.
Ancak bu duyum doğru değil.
Konuyu araştırdım, sadece AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Bursalıların tepkisini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a Gebze’de bizzat söylemiş.
Esgin ayrıca üretim bandından çıkacak ilk araca 16 plaka takılması talebini de iletmiş.
Bakan Varank da, bu talebe olumlu yaklaşmış.
Olay bundan ibaret.
“Muhalefet konuşur AK Parti yapar” sloganı hiç bu kadar vatandaşın lehine olmamıştı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamasıyla artık iyiden iyiye olgunlaşan asgari ücretten vergi alınmaması…
Asgari ücrete yüzde 30 gibi rekor bir artışın konuşulması…
Yüz binlerce EYT’linin yüzünü güldürecek çalışmanın startının verilmesi…
Hane halkının ödediği enerji faturalarının hatırı sayılır kısmının sübvanse edilmesi…
Yüksek akaryakıt fiyatlarının vatandaşın cebini yakmaması için devletin vergiden feragat etmesi…
Elektrik faturalarından TRT payının çıkarılması…
Tüm bunlar erken seçimin işareti gibi yorumlanabilir.
Ancak ben, son tahlilde tüm bunlar vatandaşın menfaatine mi değil mi diye bakarım hadiseye.
Ve hiç şüphesiz, zamların sübvanse edilmesi, asgari ücretin yükseltilmesi, hanelerdeki enerji faturalarının yarısını devletin karşılaması, elektrik faturalarından TRT payının çıkarılması, benzin, motorin ve LPG fiyatlarının frenlenmesi ve EYT sorununun çözülmesi vatandaşın menfaatine olduğu için, bunları yapan iktidar da bunları yaptıran muhalefet de alkışı hak ediyor.
Bana biraz müsaade
Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Erzurum, Kars ve Ağrı illerini kapsayan Doğu illeri inceleme gezisine katılacağım için, birkaç gün yazamayacağım.
Geldiğimde izlenimlerimi aktaracağım.
O güne dek görüşmek üzere, hoşça kalın efendim.