Bursa’da ana muhalefet partisi CHP’nin İl Başkanlığı’na Yıldırım’da siyaset yapmış bir isim olan eski ilçe başkanı Nihat Yeşiltaş getirildi. Yeşiltaş, görevi devralır devralmaz ilk işi, önceki gün milletvekilleri Hasan Öztürk, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Nilüfer Belediyesi eski başkanı Mustafa Bozbey ile birlikte Gökdere’deki oto tamirci esnafını ziyaret olmuştu.
O ziyaret sonrası yapılan açıklamalar AK Parti cephesini de harekete geçirdi.
Dün sabah, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da ilçenin çiçeği burnunda Başkanı İrfan Akkaya ile birlikte Gökdere esnafını ziyaret etti. Burada yürütülen kapalı pazar ve yol düzenleme projesi hakkında esnafı bilgilendirdi.
Başkan Yılmaz ziyaret öncesi köşe yazarlarıyla Molla Yegan Çocuk Üniversitesi’nde buluştu.
Gökdere’de oto tamirci esnafı ile aralarında bir sorun olmadığını, CHP heyetinin bir algı yaymaya çalıştığını, bölgede kapalı pazaryeri ve yol düzenlemesine ilişkin esnaf ile birlikte istişare ederek karar verdiklerinin altını çizdi.
“Yalan ve iftiralarla başladılar” diyerek CHP’nin yeni il başkanı ve yönetimini suçlayan Yılmaz, “Burası Yıldırım. Nilüfer’deki boş alanlarda inşaat yapmaya benzemez. Biz projelerimizi Yıldırımlıların rıza ve güvenleriyle hayata geçiriyoruz. CHP’nin tavrı bu. Genel başkanlarını da kentsel dönüşüm yaptığımız alanlara getirdiler, Açıkça, ‘biz kentsel dönüşüme karşıyız’ diyemediler. Cumhur ittifakını kıskanıyorlar” diye konuştu.
Konuşmasında özellikle Nilüfer’in eski belediye başkanı Mustafa Bozbey’i hedef alan Başkan Yılmaz, “Biz buralarda iş üretiyoruz, rant üretmiyoruz. Varsa oluşan rantı da Nilüfer’de olduğu gibi aile vakfına peşkeş çekmiyoruz. Biz iş üretirken, onların fitne üretmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.
Zehir zemberek bu sözler, Yıldırım’da yerel seçim atmosferine de erken girildiğinin işareti.
Gökdere’de başlatılan kapalıpazar düzenlemesiyle birlikte kod farkından bölgede geniş bir yol da ortaya çıkacak. Başkan Yılmaz tamircilerin ruhsatsız eklentileri kendilerinin yıkma sözü verdiklerini de ekliyor.
Molla Yegan Medresesi’ni de Çocuk Üniversitesi’ne dönüştürdükten sonra ilk kez gezdik. Gerçekten, eski kebapçı haliyle bildiğimiz ve üzüldüğümüz o yapı eğitim fonksiyonlu bir hale bürünmüş. Çocukların ufkunu açıcı atölyelerin yer aldığı bu tarihi yapıya modern dokunuşlar da yapılmış.
Her yiğidin bir yoğurt yiyiş biçimi var.
Davuktadı’da yapı azaltan dönüşüm
Başkan Yılmaz da bunun gururla anlattı. Bölgede bir geniş yeşil bant oluşturulduğunu vurguladı. Üstelik, hak sahipleriyle de yüzde 80’lik bir anlaşma sağlayarak işe başlanmış ve binaların yıkımına geçilmiş.
Yıldırım, çürük yapı stoku çok fazla olan bir ilçemiz. Buranın hızla dönüşmesi gerekiyor. Yıldırım Belediyesi ilçede Büyükşehir Belediyesi ile birlikte lokal dönüşüm projeleri uyguluyor. Fakat, bunun daha da artırılmasında, özel sektörün de işin içine çekilerek hızlandırılmasında fayda var.
Bursa sorunsuz, Ankara’da ise 65 yaş üstü perişan oldu
Akaryakıta ve diğer girdi kalemlerine gelen arka arkaya zamlarla büyükşehir belediyelerinin toplu ulaşım şirketlerini ayakta tutmak gerçekten zor.
Nitekim, Ankara’da Özel Halk Otobüsçüleri ile Büyükşehir Belediyesi arasında bu nedenle bir kriz yaşanıyor. Ankara’nın özel halk otobüsçü esnafı destek ödemesini kesen Büyükşehir Belediyesi’ni protesto ederek, 65 yaş üstü ve emekli ücretsiz taşınan yolcuları araçlarına almamaya başladı.
Belediye de karşı bir rest ile kararı uygulamayanları toplu taşımadan men edeceğini duyurdu. Karşı bir rest de bu kez esnaftan geldi ve pazartesi kontak kapatacaklarını açıkladılar.
Ankara’da bu kriz yaşanırken, Bursa’da böylesi bir sorun yok çok şükür. Bursa Büyükşehir Belediyesi pandemiden bu yana BURULAŞ’a olduğu gibi Özel Halk Otobüsçülerine de destekleme ödemesine devam ediyor. Dolayısıyla, Bursa’da emekli ve 65 yaş üstü ücretsiz taşınan yolcular için bir sıkıntı söz konusu değil.