Gelişmeyi geçtiğimiz günlerde bu sütunlardan duyurmuştuk.
Osmangazi ilçemize bağlı Sakarya Mahallesi’nde yoksula, garibana, dar gelirliye, kimsesize, dula sahip çıkan bir dernek var.
O dernek aşevi açtı, giysiler, dağıttı, tableti olmayan çocuklar sevindirdi, anne babasız kızların düğünlerini yaptı, giyim kuşam malzeme desteğinde bulundu. Kurbanda, ramazanda yoksulu, garibanı sevindirdi. Öğrencilere burs verdi, kırtasiye desteğinde bulundu. Halen de bunları yapmaya devam ediyor.
Oysa, biz biliyoruz ki, o binanın arsasını dernek bulmuş, inşaatını da Osmangazi Belediyesi’nin yapmasını sağlamıştı.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın inşaatını yapıp vakfa teslim ettiği bina derneğin elinden alındı.
Kaymakamlık, kullanım süresi dolan binayı ne hikmetse dernekten tahliye etmesini ve kendilerine devretmesini istedi. Derneğin kiralama talebine de bugüne dek bir yanıt verilmemiş.
Dün Sakarya Mahalle Muhtarı ve Dernek Başkanı Nusret Aydın ile konuşurken, ‘ne oldu o binanın durumu’ diye sorduk.
“Boşalttık, devrettik, teslim ettik, anahtarlarını bile değiştirdiler” yanıtını verdi.
Gelişmeyi aktardığımız o yazımızda da vurgulamıştık.
Türkiye’de hiçbir iyilik cezasız kalmaz diye. Vay efendim, dernek buraya sığınanlardan, barınanlardan bir bedel alıyormuş. Allah aşkına, 4-5 katlı bir binayı, devletin hiçbir katkısı olmadan, sadece hayırseverlerin desteğiyle ayakta tutabilir misiniz?
Elbette, maaşı olanlardan konaklama bedeli alınacaktır. Devletin, belediyelerin huzurevlerinde bile böyle değil mi?
Biz biliyoruz, Sakarya Mahallesi’nde bu dernek çok sivrildi. Etrafa yaptığı iyilikler mahalle, ilçe ve Bursa sınırlarını aşınca belli ki, birileri rahatsız oldu.
Kimse o birileri?
Kaymakamlık ve Vakıf devreye sokularak muhtardan o binayı boşaltması istendi.
Yetmedi, derneğe ve muhtarlığa bir de soruşturma açıldı. Muhakkikler atandı. Bir şey bulabilirler mi, buldular mı merak etmiyor değiliz.
Muhtarın ofisinde çay içerken içeriye Nilüfer’den, iki çocuklu genç bir anne girdi. Muhtar Aydın’dan çocuklarına giysi yardımı talep etti. Genç kadını Nilüfer’den de bir yardım kuruluşunun yöneticisi buraya yönlendirmiş. Giysi yardımı yapılamadı ama Nilüfer’den geldiği için kendisine harçlık verilip, gönderildi.
Osmangazi Kaymakamımızı tanıyoruz.
Kendisi vicdanlı birisi. O dernekte iddia edildiği gibi yasadışı bir şey varsa, bunu savunacak değiliz. Devletin ilgili kurumları gereğini yapar.
Ama inanın, binayı dernekten geri almak için yapılan işlemlerin, Kaymakam beyin de içine sinmediğini düşünüyoruz.
Bilmem yanılıyor muyuz?
Büyükorhan’ı üzen ölüm
2015 yılından bu yana tedavi gören Koçdemir’in ölümü Büyükorhan’ı hüzne boğdu. İlçede minibüs taşımacılığı da yapan Koçdemir AK Parti’nin Büyükorhan’daki kurucu isimlerindendi. Koçdemir’in cenazesi ilçeye bağlı doğum yeri olan Çakıryenice Mahallesi’nde defnedildi.
Koçdemir’e son görevde sevenleri, siyaset yaptığı arkadaşları ve ilçe halkı yalnız bırakmadı.
Tarım AŞ’nin yeni Genel Müdürü Erzurum’dan
Bu kapsamda şirketlerin yönetim kurulları kadar, genel müdürlerinde de bir değişim söz konusu.
Kültür AŞ Genel Müdürlüğü’ne getirilen Tarım AŞ Genel Müdürü Fethullah Bingül’ün koltuğuna Erzurum’dan bir isim transfer edildi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştiraki Çevre Temizlik Ağaç Peyzaj AŞ (ÇETAŞ) Genel Müdürü Semih Polat Bursa Tarım AŞ Genel Müdürü oldu.
Genç Genel Müdür’ün Bursa’daki görevine kısa süre içinde başlaması bekleniyor.