Siz faturanızı hele bir gününde ödemeyin, anında gecikme faizi işletiliyor. Hele hele 1-2 ay ödemeyin, verdikleri hizmet anında durduruluyor.
Fakat hizmete gelince ara ki, bulasınız.
Türk Telekom’un bugün kırsalda çok sayıda yerleşimi ‘kablolar çalınıyor’ gerekçesiyle telefonsuz ve internetsiz bıraktığını biliyoruz.
Kablo çalınıyorsa, vatandaşı cezalandırma yerine, uydudan sistem kur, orayı telefonsuz ve internetsiz bırakma. Hiçbir şey yapamıyorsan, kabloları yeraltına al.
Türkiye’nin dördüncü büyük şehri Bursa’nın kırsalında bugün telefon ve internet olmayan çok sayıda yerleşim mevcut.
Kamu kuruluşları özelleşince hizmetlerin daha hızlı ve seri olacağını düşünenler demek ki, yanılıyor.
Özelleştirme ihalelerini alan şirketlerin kârlarına kâr katma derdinde olduklarını görmek üzücü. Üstelik, ödenmeyen faturalar konusunda vatandaşa devlet kadar da müsamahakâr değiller.
Bu girişin ardından Keles’ten elektronik postamıza düşen bir iletiyi sizlere aktarmak istiyoruz.
Keles’e bağlı Kemaliye Mahallesi’nin yıkılmış telefon direği yüzünden hatların 10 gündür kopuk olduğu belirtiliyor.
Bu yüzden köyde ne telefon ne internet bağlantısı var.
Okurumuz, EBA’dan uzaktan eğitim alan öğrencilerin de bu yüzden 10 günden fazladır öğretmenlerinden canlı dersleri takip edemediklerini belirtiyor.
Kopuk bir telefon hattını, yıkık bir direği ayağa kaldırmak bu kadar zor mu?
Ekibiniz mi yok arızayı anında, ihbar geldiği gün gidermek için?
Kazancınızdan üç beş kuruş kesip, eksik ekip varsa eleman takviye etseniz kârınızdan çok mu zarar etmiş olursunuz?
Bursa’nın kırsalındaki bir mahalleyi günlerce telefonsuz, internetsiz bırakmak özelleştirmenin ruhuna uyuyor mu? Yoksa orası kırsal diye önemsemiyor musunuz?
Uzaya milli uydu fırlatmak, 5-G teknolojilerinden bahsetmek kulağa hoş gelen şeyler ama bu çağda Türkiye’nin 5. büyük kentinin halen telefonsuz ve internetsiz yerleşimlerinin olması da son derece düşündürücü.
İl başkanı arayışında kadının adı niye yok?
İktidar partisinin Bursa’da il başkanlığında yapacağı değişim günlerdir merak ediliyor.
AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın Genel Merkez ile yaptığı istişare sonrası kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından kulisler yeni il başkanının kim olacağıyla çalkalanıyor.
Ortaya atılan isimler ve Genel Merkez’e görüşmeye davet edilen potansiyel başkan adayları için henüz bir karar verilmiş değil.
Arayış sürüyor.
Dün AK Parti’de değişik kademelerde siyaset yapmış eski bir kadın yönetici ile konuşurken, il başkanlığı adayları arasında niçin bir kadın olmadığını soruyor.
AK Parti’nin başta parlamento olmak üzere yerel meclislerde ve yönetim kademelerinde kadına diğer siyasi partilere göre daha bir önem verdiğini hatırlatan eski yönetici, ‘Bursa için niye bir kadın il başkanı olmasın’ diye soruyor.
AK Parti Bursa’da Mudanya’ya kadın İlçe Başkanı’nı aday gösterdi.
Bursa İl Başkanlığı için de kadın bir aday niye olmasın?
Erkek egemen siyasette böylesi haklı çıkışlar da var.
Kent Konseyi’nin Bursalılara çağrısı
İlimizdeki koronavirüs vakalarının yeniden düşüşe geçtiğini görmek sevindirici. Ancak bu bizi yeniden bir rehavete sürüklememeli. Şehrimizdeki vaka sayılarını sıfırlayana dek tedbiri elden bırakmamalıyız.
Bursa Kent Konseyi de hemşerilerine, ‘Bursa virüsü yenecek’ sloganıyla bir çağrı yaptı.
Konsey hazırlattığı afişlerle Bursalıları tedbirli olmaya çağırdı.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, “Maske, mesafe ve temizlik kurallarına karşı duyarlılığının arttırılması adına destek amaçlı bir çalışma başlatıyoruz. Tasarladığımız görseller aynı zamanda vatandaşlarımızın bu kurallara neden uymadığını kendi kendilerine sorgulatmasını da sağlayacak” diyor.
Bursalılar bu çağrıya kayıtsız kalmazlar.