Olay Gazetesi Bursa

Stada övgü üstüne övgü

Yeri, yapımı, harcanan mali kaynağı ve bitim süresi çok tartışıldı. Ama Bursa’ya da çok yakıştı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tamamen kendi öz kaynağıyla yapıp Bursaspor’a armağan ettiği Timsah Arena’nın isim hakkı, malumunuz kulübün yeni yönetimince Bitci Park olarak satıldı. Önceki dönem başkanlarından Recep Altepe’nin projelendirip hizmete açtığı ve başta timsah kafası olmak üzere eksiklerini de Büyükşehir […]

Yeri, yapımı, harcanan mali kaynağı ve bitim süresi çok tartışıldı. Ama Bursa’ya da çok yakıştı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tamamen kendi öz kaynağıyla yapıp Bursaspor’a armağan ettiği Timsah Arena’nın isim hakkı, malumunuz kulübün yeni yönetimince Bitci Park olarak satıldı.

Önceki dönem başkanlarından Recep Altepe’nin projelendirip hizmete açtığı ve başta timsah kafası olmak üzere eksiklerini de Büyükşehir Belediye Başkan Alinur Aktaş’ın tamamladığı Büyükşehir Belediyesi Stadyumu geçmişte ‘dünyanın en ilginç’ statlarından biri seçilmişti.

Haberi geçtiğimiz günlerde gazetemizde de okumuşsunuzdur.

Timsah figürlü mimari yapısıyla dünya futbol otoritelerinin dikkatini çeken Bursa stadyumunun bu kez İngiltere’de yayınlanan Daily Star gazetesinin anketinde ilk sırada yer alması bizi şaşırtmadı.

İngiliz futbolseverlerin oy verdiği ankette, dünyanın en ilgi çeken stadyumları arasında yine Bursa’nın Büyükşehir Belediyesi Stadyumu ilk sıralarda yer alıyor.

Katılımcıların, stadyumdaki renk seçimi, dış tema, akustik ortama konusunda yorumları gözden kaçmıyor.

43 bin kişilik kapasitesiyle Türkiye’nin sayılı stadyumlarından biri olan Bitçi Park Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2015 yılında törenle hizmete açılmıştı.

Bursalı Mimar Hasan Sözüneri’nin imzasını taşıyan stadyumun yapımı, yüklenici firma Gintaş’ın mali zorluklar yaşaması nedeniyle uzamış, ikmal ihaleleriyle ancak yıllar sonra tamamlanabilmişti.

Ancak Bursaspor için bu stadyum hiç uğurlu gelmedi.

Süper Lig’den düşen Bursaspor sezonlar geçmesine rağmen hak ettiği yere, yani Süper Lig’e bir türlü dönemedi.

Buna rağmen dünya statları içinde sık sık adının geçiyor olması Bursa için bir gurur.

Büyükşehir Belediyesi Stadyumu bağlantı yolları ve köprüleri tamamen bittiğinde taraftarın ve takımların en kolay ulaştığı stadyumlardan biri haline gelecek.

Bursa’nın, yeni stadyumu ile sık sık dünya futbol gündemine girmesine bir B ursalı olarak biz de sevindik.

Ancak, buranın 24 saat canlı yaşanılır bir mekâna dönüşmesi kaçınılmaz.

Stadyumun dev otoparkının, dükkanlarının, alt kısımlardaki bölmelerin boş tutulması, Timsah başlığındaki kafeterya ve eğlence mekanlarının halen açılamamış olması büyük bir kayıp.

Dev yapının komple kent ve kentliye açılmasında fayda var. Buranın 15 günde bir sadece futbol müsabakaları için kullanılacak olması kentimiz için büyük bir kayıp olur.

Ortak akıl ve istişare ile bu mükemmel yapı rantabl bir şekilde Bursaspor ve kent yararına kullanılmalı.

Bursaspor yönetimi ve kenti idaresi el ele verip, burayı hem kulübe hem kente maksimum fayda sağlar hale getirmeliler.

Üniversitenin gururu

Bursa Uludağ Üniversitesi Rekrötü Prof. Dr. Saim Kılavuz’un geçen hafta 2,5 yıllık icraatlarını değerlendirdiği basın toplantısını izlemiştik.

Saim Hoca bize göre son derece başarılı bir dönem geçiriyor.

Rektör Hoca o toplantıda üniversitesinin ve öğretim üyelerinin akademik başarısına dikkat çekmişti.
Dün Üniversite’den paylaşılan yeni bir bilgi daha var ki, Saim Hoca’yı bir kez daha haklı çıkardı.

Uludağ Üniversitesinin 13 öğretim üyesi, 2020 yılı çalışmaları incelendiğinde ABD’nin Stanford Üniversitesi’nden bilim adamları ile Hollandalı bilim insanlarının da yer aldığı ekip tarafından atıf sayısı, indeksi, atıf oranı gibi değerlendirmelerde dünyada yüzde 2’lik dilime giren bilimciler arasında yerlerini almışlar.

Türkiye’den bin 150 bilim insanın yer aldığı o listede Bursa’dan 13 hocamızın olması sevindirici. 2019 yılında bu sayı 8 imiş.

Aralarında Rektör Yardımcısı ve İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün hocamızında bulunduğu bilim insanlarımızı kutluyoruz.

Gerçekten, onların dünyada atıf alan makalelerle yüzde 2’lik dilime girmeleri Bursa’nın adını da ön plana çıkarmıştır.

Kentimizdeki üniversitelerimizin ve hocalarımızın böylesi kıvanç duyulan başarılarının sürmesini diliyoruz.

BUSKİ’nin acı kaybı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BUSKİ Genel Müdürlüğü’nde Ambar Şefi olarak görev yapan Cengiz Salım (45) geçirdiği kalp krizi sonucu genç yaşta hayata veda etti.

TÖMER’den BUSKİ’ye tayin olan Salım, Bursa’nın güneyini temsil eden STK’larda da görev yapmıştı. DAĞ-DER’de birlikte görev aldığımız Salım’ın genç yaşta kaybı BUSKİ’de, ilçesi Büyükorhan’da ve doğumu yeri Karalar Mahallesi’nde de hüzne neden oldu.

Salım’ın naaşı Mutlular Mahallesi’nde kılınan namazın ardından toprağa verildi.