Olay Gazetesi Bursa

Servisçiler Başkent`te Davutoğlu ile görüştü

Bursa`daki servis minibüsü krizi Başkent`e taşındı.   Büyükşehir Belediyesi`nin daha evvel ilçe belediyelerinden satın alınmış plakaları kent merkezinde çalıştırmama sorunu uzunca süredir çözülemiyordu.   Büyükşehir Belediye Meclisi`nde Ulaşım ve Plan Bütçe Komisyonu`nun aşmaya çalıştığı problem yasal engeller nedeniyle rafa kaldırılmıştı.   Fark ödemek suretiyle ilçe `S` plakalarının kent merkezinde çalıştırılma talebi bu nedenle yerine getirlememişti. […]

Bursa`daki servis minibüsü krizi Başkent`e taşındı.
 
Büyükşehir Belediyesi`nin daha evvel ilçe belediyelerinden satın alınmış plakaları kent merkezinde çalıştırmama sorunu uzunca süredir çözülemiyordu.
 
Büyükşehir Belediye Meclisi`nde Ulaşım ve Plan Bütçe Komisyonu`nun aşmaya çalıştığı problem yasal engeller nedeniyle rafa kaldırılmıştı.
 
Fark ödemek suretiyle ilçe `S` plakalarının kent merkezinde çalıştırılma talebi bu nedenle yerine getirlememişti.
Sorunu aşma konusunda Bursa`da netice alamayan servisçiler dün soluğuAnkara`da aldılar.
 
Daha evvel verilmiş randevu gereği Başkent`te üst düzey bir görüme yapıldı.
Ankara`ya çıkarma yapan Bursalı servis minübüsü sahipleri hem TBMM`de hem de Başbakanlık binasındaBaşbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüler.
 
Daha önce İlçe Servisçiler Derneği olan oluşumu Bursa Servisçiler Birliği Derneği olarak değiştiren minibüsçüler, Başbakan Davutoğlu`na sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren bir dosya sundular.
 
Dün akşam saatlerinde Dernek Başkanı Ali Toksöz ile konuştuk.
 
 
Toksöz, Başbakan ile yaptıkları 10 dakikalık 2 görüşmenin de son derce olumlu geçtiğini aktardı.
 
Toksöz şunları söyledi:
 
Başbakan`a Bursa`daki sorunu aktardık. Başbakan, 6360 Sayılı Bütünşehir Kanunu`nu Büyükşehir belediyelerinin kendi tasarruflarına dönük kullandıklarında dair diğer kentlerden de şikayetler aldıklarını söyledi.
 
Başbakanımız özellikle Konya ve Kayseri gibi iki kentin ismini vererek, buradan gelen şikayetlere dikkat çekti. Biz de bu sorunun muhakkak bir yasal düzenlemeyle aşılabişleceğini, sektör için özel bir yasa gerektiğini söyledik” dedi.
 
Bursa`dan gelen heyetten dosyayı alan Başbakan Davutoğlu`nun, “Bu sorun ile bizzat ben kendim ilgileneceğim” dediğini aktaran Toksöz  şöyle devam etti:
 
Sayın Başbakan`a Bursa`daki sorunun 10 yıldır devam ettiğini, Bursa`da bu konuda doğru bir uygulama olmadığını, rekabet ve ticaretin engellendiğini söyledik.”
 
Başkan Toksöz, Başbakan ile görüşmenin ardından İçişleri Bakanlığı`na bağlı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü`ne geçtiklerini, buraya da bir dosya bıraktıklarını ifade etti.
 
S plakalarına kesilen para cezaları konusunda da Adalet Bakanlığı`na geçip oraya da bir dosya sunduklarını dile getiren Toksöz devamla şunları ekledi:
“Bursa`da bu krizden etkilenen, plaka aldığı halde servis yapan ve zaman zaman bağlanan araç sayısı bin 400 civarında. Oysa Bursa`ya daha evvel 10 bin plaka tahsis edilmişti. Sektörde ise 5 bin 500 dolayında araç var. Sunduğumuz dosyalardan ve Başbakanımız ile yaptığımız görüşmelerden umutluyuz. Biz ilçe plaka olayını da kaldırıdık. Derneğimizin ismini değiştirdik.Merkezdeki plakalar da ilçelere giremiyor. Genel olarak sektörün tek çatı altında toplanmasını sitiyoruz.”
Bursalı servisçiler bir dosya da eski Ulaştırma Bakanı, şimdi Cumhurbaşkanı Danışmanı olan Binali Yıldırım`a verdiler.
 
Toksöz, servisçiler olarak Ankara`daki görüşmenin Bursa`yı ve Belediye`yi şikayet etmek olmadığını, sorunu aşma konusunda yasal düzenleme gerekliliğine dikkat çektiklerinin altını çizdiler.
 
Krizi Büyükşehir Belediye Meclisi aşamamıştı.
 
Belki Ankara temaslarıyla sorun, hem kamu hem de bu sektörde ticaret yapan kesimler mağdur olmayacak şekilde çözülür.