Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yeni dönem vizyonunu belirlerken, Bursalıların ve kent dinamiklerinin görüşünü önemseyen bir analiz yaptırdı.
Buna ilişkin geniş bir sunumu daha evvel izlemiştik. Ancak önceki akşam Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki Bursa’nın SİAD’larına ve BTSO, Ticaret Borsası ile BESOB yöneticilerine anlatılan Şehir Tasavvuru 2026 sunumunda detayları biraz daha görme fırsatımız oldu.
Sunumu Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bayhan yaptı. Bayhan, 15 bin 186 kişinin görüşlerine başvurularak bir analiz ortaya çıkarıldığını aktardı.
Ardından kürsüye Başkan Aktaş çıktı. Aktaş’tan önemli vurgular dinledik.
İnegöl’den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na geliş ve yeniden aday ilan ediliş süreçlerini samimi bir şekilde anlattı.
Büyükşehir Belediyesi’nin 10 şirketi de dahil olmak üzere 11 bin 500 çalışanıyla Bursa’ya hizmet ettiğini anlattı.
Göreve başlar başlamaz acil eylem planı hazırladıklarını, Büyükşehir Belediyesi’nin adının köfteci, kebapçıya çıkmasını doğru bulmadığı için BURFAŞ’ın 17 restoranı kapattıklarını, buradan 300 çalışan azaldığını hatırlattı.
Sonra, değiştirilen 8 belediye başkanından sadece kendisinin yeniden aday gösterilmesine dikkat çekti. Seçim sonrası ilik işinin de tıkalı damara benzettiği Acemler’i by-pass etmek olacağını vurguladı. 4 saat uykuyla çalıştığı Bursa’da yapılanları zaman zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktardığını ve tavsiyelerini de aldığını hatırlatan Aktaş, ilk kez duyduğumuzu bir şeyden de bahsetti.
TÜBİTAK ihalesi Kültür AŞ’nin
Belediye şirketlerinin zarar etmesini istemediklerini, hep belediyeden alan bu şirketlere artık ayrı bir önem verdiklerini, şimdi onların kendi gelirlerini elde etmeye başladığını değinen Aktaş, örneğin; Kültür AŞ’nin TÜBİTAK’ın 4,8 milyon liralık deney düzeneği temin ihalesini kazandığını açıkladı.
Şirketin 365 yabancı öğrenciyi eğitim için Bursa’ya getirerek de gelir kazandığını duyurdu.
Bursa’nın turizm pastasından da hak ettiği payı alacağını ayırca Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nden de yabancı yatırımcı çekmek için destek istediklerini belirtti.
Hamitler’e kapanıyor mu?
Başkan Aktaş SİAD yöneticilerine hitap ederken, “İnşallah Hamitler çöplüğünü de kaldıracağım, yeni projelerim arasında burası da var” dedi. Bunu ilk kez duyduk. Bursa’nın çöplüğüne ve mezarlığına ev sahipliği yapan Hamitler için sevindirici bir açıklama.
Soru cevap bölümünde ise OSB adına Ahmet Özenalp, BESOB adına Arif Tak, Ticaret Borsası adına Özer Matlı, BUMİAD adına da Orhan Efe söz alarak Başkan Aktaş’a sorular sordular. Başkanlar ayrıca önerilerde bulunup şehir tasavvurundaki düşünceleri de destekleyeceklerini açıkladılar.
Örneğin Tak, Aktaş’tan BURFAŞ restoranlarının daha da azaltılmasını istedi, ayrıca 4 bin işyeri planlanan Çataltepe Sanayi Sitesi’nin TOKİ’den devraldıklarını, Büyükşehir’den de yapım konusunda yardım istediklerini söyledi.
Hasılı, Aktaş’ın yeni Bursa tasavvuru iş dünyasından ve esnaftan da destek bulmuş görünüyor.
Bu müze bir başka
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Muradiye Medresesi içindeki Kur’an ve El Yazmaları Müzesi törenle hizmete açıldı.
Yapımını önceki dönem başkanlarından Recep Altepe’nin başlattığı, açılışının ise Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a nasip olduğu müze içinde birbirinden değerli Kur’anları, el yazma eserleri barındırıyor. Müze hat sanatları kursları ve diğer etkinlikler için de kullanılacak.
Törende Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da şehrimize böylesi bir eser kazandırdıkları için mutlu olduklarını gözledik.
Müzeler Koordinatörü Yaşar Elmas, Kültür Sanat Daire Başkanı Aziz Elbas ve Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik’in heyecanlarını fark ettik.
Aktaş müzenin yapımına katkıları olan hemşehrilerimizi teşekkür belgesi takdim etti.
Bir parantezi de Bursalı inşaat şirketimiz SAMA’ya açmak gerek.
Tarihi eser restorasyonları ile bildiğimiz firmamız, Muradiye Külliyesi ve müzeyi gerçekten aslına uygun biçimde yeniden Bursa’ya kazandırmış.
Mutlaka görmenizi tavsiye ederiz.
Müze semte ve Muradiye Külliyesi’nde de ayrı bir hava katacak.