Olay Gazetesi Bursa

Şehidimizin adı mezun olduğu liseye verilecek

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta sürdürdüğü Pençe-Kilit Harekatı’nda şehit düşen ve önceki hafta büyük katılımlı törenin ardından toprağa verilen Astsubay Kıdemli Çavuş Emre Sevinç’in ismi ilçesindeki mezun olduğu liseye verilecek. Gelişmeyi dün Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş duyurdu. Ailesinin uygun görmesi halinde, Harmancık 75. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin adının, Harmancık 75. Yıl Şehit Astsubay […]

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta sürdürdüğü Pençe-Kilit Harekatı’nda şehit düşen ve önceki hafta büyük katılımlı törenin ardından toprağa verilen Astsubay Kıdemli Çavuş Emre Sevinç’in ismi ilçesindeki mezun olduğu liseye verilecek.

Gelişmeyi dün Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş duyurdu.

Ailesinin uygun görmesi halinde, Harmancık 75. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin adının, Harmancık 75. Yıl Şehit Astsubay Emre Sevinç ÇPAL olarak değiştirileceğini açıkladı.

Başkan Ataş, bu konuda Harmancık Kaymakamı Esma Atasever, Lise Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür ve Vali Yakup Canbolat ile istişarelerin sürdüğünü de hatırlattı.

Şehit Astsubay Emre Sevinç, üniversiteyi de komşu ilçe Büyükorhan’da bitirmişti. Şehit Astsubay, Uludağ Üniversitesi Büyükorhan Meslek Yüksekokulu Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü’nden 2015 yılında mezun olmuştu.

Emre Sevinç’in ismini doğup büyüdüğü ilçesinde ölümsüzleştirme kararı alan Başkan Ataş ile ilçe ve il protokolü şehide, ailesine vefa göstermiş oldular.

Bu sütunlardan önceki hafta biz de şehit astsubay Sevinç’in isminin ilçede yeni yapılmakta olan Devlet Hastanesi’ne veya yeni bir eğitim tesisine verilmesini önermiştik.

Mezun olduğu okulun seçilmesi yerinde bir tercih olmuş.

80’li yıllarda bölücü terör örgütüyle girdiği çatışmada şehit düşen Adil Kınık’ın ismi de ilçe merkezindeki ilkokula verilmişti.

Harmancık’ın şehitlerinin ismi böylece bünyesinden binlerce öğrencinin mezun olacağı, yetişeceği iki ayrı eğitim tesisinde ebedileştirilmiş olacak.

Dört yılda 225 bin ağacı kesilmekten kurtarmak

Geri dönüşüm deyip geçmeyin. Ekonomiye kazandırılabilecek öylesi geri dönüşüm malzemeleri var ki, bunların toplanıp, yeniden üretimde kullanılması mümkün.

Camdan metale, naylondan kağıda ve plastiğe kadar onlarca ürün kalemini kullandıktan sonra atık ve ambalajlarının yeniden eritilip, kullanılması ülke ekonomisine büyük katma değer sağlıyor.

En basitinden, depolama alanlarındaki evsel atıkların oluşturduğu metan gazından on binlerce evin elektriğinin karşılandığını biliyoruz.

Bursa’da ve İnegöl’deki çöp depolama tesislerinde binlerce evin elektrik enerjisi ihtiyacı temin ediliyor.

Dün Yıldırım Belediyesi’nden de geri dönüşüm işini özendirecek teşvik edici bir ileti düştü elektronik postamıza.

İlçede 2019 yılından bu yana yürütülen geri dönüşüm projesinde dört yılda 225 bin ağacın kesilmesini önleyecek, 13 bin 250 ton ambalaj atığı toplanmış.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın göreve geldiği tarihten bu yana toplanan geri dönüşümlerle neredeyse küçük bir orman kurtarılmış. Bu azımsanacak bir rakam değil.

Yaygınlaşması, kentimiz ve ülkemiz için büyük kazanç olacaktır. Geri dönüşüm bilincinin daha küçük yaşlarda, okul çağlarındaki bireylere kazandırılmasının Türkiye’ye büyük kazanımlar sağlayacağı ortadadır.

Bu nedenle, belediyelerimizin geri dönüşüm projelerinin çeşitlendirilerek ve nüfusun

tümüne ulaşılabilecek bir ağla toplanmasının yararlı olacağını düşünenlerdeniz.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın gururla paylaştığı bu bilgilerin dönüşüm işine hiç girmeyen yerel yönetimlerimize de örnek olmasını diliyoruz.

Çalı Yolu konfora kavuşuyor

Bursa batıya doğru büyüyor. Artan nüfusun yerleşme tercihi açısından da bu durum böyle. Aslına bakarsanız bütün kentler batı yönüne doğru gelişiyor.

Nilüfer ilçemizin eski Çalı beldesi 6360 Sayılı Bütünşehir Kanunu’nun ardından mahalleye dönüştü.

Ancak, buraya giden yolda ve devamında onca işletme, sanayi sitesi, sanayi bölgesi var. İki şeritli yol burayı kaldırmıyordu. Şimdi Büyükşehir Belediyesi’nden servis edilen haberden gördük ki, gerçekten de buraya otoban ayarında bir düzenleme yapılıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün katkıları ve Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle Çalı yolu hak ettiği, olması gereken konfora kavuşuyor. 3 kilometrelik etabın yılbaşında açılması bekleniyor.

Sevindirici yanı, devamının gelmesi konusunda da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milletvekili Mustafa Esgin ile yaptığı inceleme sırasında müjde vermiş olması. Aktaş, Küçük Sanayi Sitesi ve Üçevler kavşaklarının da akıllı kavşak olarak planlandığını açıklamış.

Bu yolun yetersizliğini MHP’li eski meclis üyesi Cemil Aydın sık sık gündeme getirmişti. Şimdi icraata geçilmiş olması sevindirici. Zira, bölgede hem yerleşimler artıyor hem üretim hem de ihracat yapan sanayi bölgelerimiz hızla gelişiyor.