Olay Gazetesi Bursa

Romangal artık Osmangazi’nin

Kentin merkezinde 10 dönümlük dev bir eski sanayi alanı artık turizm amaçlı kullanılmak üzere Osmangazi Belediyesi’nin mülkiyetine geçti. Gelişmeyi önceki akşam, Bursa Uludağlı İş İnsanları Derneği BUİDSİAD’ın başlattığı, ‘Biz Bize Toplantıları’nın ilk ve onur konuğu olan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın duyurdu. Başkan, Muradiye’deki eski Kolsuz Faik Fabrikası olarak da bilinen Yılmazipek Ailesi’ne ait İpekhane’nin […]

Kentin merkezinde 10 dönümlük dev bir eski sanayi alanı artık turizm amaçlı kullanılmak üzere Osmangazi Belediyesi’nin mülkiyetine geçti.

Gelişmeyi önceki akşam, Bursa Uludağlı İş İnsanları Derneği BUİDSİAD’ın başlattığı, ‘Biz Bize Toplantıları’nın ilk ve onur konuğu olan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın duyurdu.

Başkan, Muradiye’deki eski Kolsuz Faik Fabrikası olarak da bilinen Yılmazipek Ailesi’ne ait İpekhane’nin tapusunun bu ay içinde Osmangazi Belediyesi’ne geçeceğini belirtmişti. Gelişmeyi geçen hafta biz de Aydın ile yaptığımız görüşme sonrası okurlarımıza duyurmuştuk.

BUDSİAD toplantısında da Aydın hemşerilerine o müjdeyi verdi.İpekhane’nin tapusu dün belediyemize geçti” dedi.

BUDSİAD Başkanı Recep Öztürk’ün ev sahipliğinde Genel Sekreter Ali Akın’ın moderatör olduğu toplantıda Başkan Aydın, görevdeki 7,5 ayına ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

Aynı yörenin insanı olarak Aydın, genç iş insanı hemşerilerine tavsiye ve önerilerini de sıraladı.

 

Siyaset, ticaret, STK geçmişinin ardından seçildiği belediye başkanlığı koltuğunun hakkını da verebilmenin çabası içinde olduğunu dile getiren Aydın’ı, BUDİSAD Başkanı Öztürk, “Değerlimiz, çok çok değerlimiz” diye takdim edince Aydın da buradan söze girdi.

“Gerçekten yöre olarak önce kendi değerimizin farkına varmak gerekiyor. 700 yıldır bu topraklarda olan, Kurtuluş savaşında, kuruluştan beri buralarda yaşayan, değerleriyle, yaşam tarzıyla memlekete vatana, bayrağa bakışıyla bu memleketin olmazsa olmaz unsurlarından biri olarak değerlerimizi, kendi değerimizi iyi bilmemiz gerekiyor. Bu değeri bilemediğimizde, hem etrafımıza hem çevremize Bursa’ya ve yöremize o değeri katamayız” diye konuştu.

 

BURSA’DA NE KADAR DAĞLI VAR?

Aydın, “BUDSİAD bu değerin farkına varmış ve yöremiz iş insanlarını bir çatı altında toplamış durumda ve çok önemli bir görevi yerine getiriyor, tüm üyelerini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Toplumda, ‘Dağlı’ kelimesinin geçmişte insanları horlama biçimi olarak söylendiğini hatırlatan Aydın, artık bu yörenin insanlarının göğsünü gere gere, “Dağlıyım” dediklerini, buradan olmasalar da etrafındaki çoğu insanın da, Rodop, Artvin vb. gibi dağlardan geldiklerini dile getirdiklerini söyledi. Aydın soru üzerine, Bursa’da Dağ yöresinden 350-400 bin civarında kişinin yaşadığını tahmin ettiğini de vurguladı.

Aydın, “Başka hiç bir unsurla sorunumuz yok. Dağ yöresinin insanı, mensubu olmaktan da her zaman gurur ve onur duymuşuzdur” dedi.

Seçilir seçilmez başladıkları çalışmalara değinen Aydın, 7,5 ayda 21 açılış ve temel atma töreni yaptıklarını ve 60 bin kişiyi ağırladıklarını hatırlattı. Koltuktan güç alan değil, oraya değer katan olmak gerektiğini kaydeden Aydın, bu süreçte, genç kafe, kütüphane, halk lokantası, kreş vb. gibi hizmetleri devreye aldıklarını anlattı.

Aydın, kurdukları Gazi Tarım AŞ. ile de 19’u ova, 17’si dağ köyleri olmak üzere toplamda kırsaldaki 36 mahallede ürticilere üretim ve pazarlama konusunda destek vereceklerini de açıkladı. Aydın ayrıca, köy yerleşik alan sınırlarını 300 metre genişlettiklerini, bu sayede yüksek su faturası şikayetlerini de çözdüklerini, arazi yollarının açılması konusunda da iş makinelerini köylerde çalıştırdıklarını hatırlattı. Aydın yine, lokanta ve işyerlerinde atık yemekleri toplayıp, kompos gübre üreterek köylüye dağıtacaklarını, ayrıca mazot, gübre ve yem gibi destekler de düşündüklerini müjdeledi.

Başkan bir soru üzerine, Türkiye ekonomisinin iyiye gitmediğini, 2025’in de parlak görülmediğini, bunun için de çok çalışmak ve üretmek gerektiğinin altını çizdi.

 

GENÇ BUDSİAD ÖNERİSİ

Başkan Aydın, BUDSİAD üyelerine tavsiyelerde bulunurken de, derneğin muhakkak bir gençlik kolu ya da Genç BUDSİAD olarak da yapılanması gerektiğini bildirdi.

BUDSİAD’ın yöre doğumlu iş insanlarının örgütlenmesine dönük bir açığı kapattığını da kaydeden Aydın, derneğin artık Balkanlar, Kafkaslar, Avrupa vb. gibi bölgelerle işbirliğine de gitmesi gerektiğini, buralara ihracaat yapabilmek için de BALKANSİAD, RUMELİSAD gibi iş insanı dernekleriyle kardeşlik ilişkileri kurulmasını önerdi.

Aydın, geçmişte DAĞDER başkanı iken kendilerinin BALGÖÇ ile kardeş dernek ilişkisi başlattıklarını hatırlattı.

Moderatör Akın da bunun üzerine, başkanın yurtdışı ziyaretlerine dernek üyelerinin de davet edilmesini, oralarda kendilerine de ticari işbirliği fırsatlarının sunulmasını talep etti. Aydın da bu talebe, “Neden olmasın, bizim oralarda kardeş şehirlerimiz var. Üyesi olduğumuz EuroCity gibi Avrupa yerel yönetim birlikleri var. Bunu not alalım, sizleri de o programlara davet edelim” dedi.

Aydın yöre insanına da, STK’lar aracılığıyla sık sık bir araya gelmelerini ve bölgeye kirletici olmayan ve bacasız sanayi olarak adlandırılan kırsal turizm projelerine, tarım ve hayvancılığa ağırlık vermelerini tavsiye etti.

DAĞDER Genel Başkanı İsmail Aydoğdu’nun da katıldığı ve kısa bir konuşma yaptığı toplantıda, yöre insanının, Erkan Aydın’ı Osmangazi’de görmekten gurur duyduğunu ifade etti.

BUDSİAD Başkanı Recep Öztürk ise, “Dağ ilçelerinden yetişen iş insanları bugün gerek Bursa’mızda gerekse ülkemizin dört bir yanında hemen her alanda ekonomimize önemli katma değer sağlamaktadır. Bize ne mutlu ki, iş insanlarımız yarattıkları istihdamları ve ihracatları ile bugün sektörünün öncüsü konumundadır. Biz BUDSİAD olarak Bursa iş dünyasında Uludağlı iş insanlarının daha güçlü bir şekilde temsil edilmesi amacıyla kurulduk ve bu yönde bir yıldır faaliyet gösteriyoruz” dedi.

Toplantıda da davet üzerine biz de, ‘Paşa’nın Sofracısı’ isimli ilk kitabımızı BUDSİAD üyeleri için imzaladık.