Olay Gazetesi Bursa

Projelerin yarışı

Ülkemiz 31 Mart’ta yerel yöneticilerin belirleneceği seçimler için sandığa gidecek. Fakat, son 18 gün kala sokaklarda eski bildik seçim havalarından eser yok. Sahada adaylar dolaşıyor ama eski gümbür gümbür, coşkulu müziklerin sokakları kapladığı kampanyalara rastlanmıyor. Bunda biraz da AK Parti’nin çevreci seçim kampanyasının da etkisi olabilir. Fakat gözlediğimiz bir durum var. Bursa başta olmak üzere artık adayların büyük bölümü projeleriyle seçmenin […]

Ülkemiz 31 Mart’ta yerel yöneticilerin belirleneceği seçimler için sandığa gidecek.

Fakat, son 18 gün kala sokaklarda eski bildik seçim havalarından eser yok.

Sahada adaylar dolaşıyor ama eski gümbür gümbür, coşkulu müziklerin sokakları kapladığı kampanyalara rastlanmıyor.

Bunda biraz da AK Parti’nin çevreci seçim kampanyasının da etkisi olabilir.

Fakat gözlediğimiz bir durum var.

Bursa başta olmak üzere artık adayların büyük bölümü projeleriyle seçmenin karşısına çıkıyor.

Bunu en küçük ilçemizden Büyükşehir adaylarına kadar her yerde görebiliyoruz.

Geçenlerde bahsettik.

Bursa’nın en uzak ve en az nüfuslu ilçesi Harmancık’ta Cumhur ve Millet ittifakı adayları gittikleri kırsal mahallelerde dahi sinevizyon aracılığıyla seçmene projelerini anlatıyorlar.

Kırsaldaki seçmenin gönlünü kazanabilmek için iki adayın da dijital ekipmanlarla ayaklarına gittikleri anlaşılıyor.

Keza, Bursa’nın merkezindeki metropol ilçelerde de özellikle Cumhur İttifakı’nın adaylarının projeleriyle seçmeni etkileme çabasında olduklarını gözlüyoruz.

AK Parti bu işi sistematik bir proje tanıtımına çevirdi.

Her şeyi İl Başkanlığı’ndaki Seçim Koordinasyon Merkezi yürütüyor.

Önce Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş projelerini Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde etkileyici bir sunumla Bursalılarla paylaştı.

Bursalıların hayatının her anını kolaylaştırma ve renklendirmeye dönük hazırlanan projeleri ses getiren Aktaş’ın özellikle ulaşıma ağırlık verdiğini izledik.

Ardından yine belirli bir program dahilinde diğer tüm ilçe belediye başkan adayları projelerini halka tanıtmaya başladı.

Hafta sonu Osmangazi Belediye Başkan adayı Mustafa Dündar’ın da farklı bir yöntem uyguladığını fark ettik.

Dündar, seçilmesi halinde yeni dönemde iz bırakacak iki proje için ayrı ayrı tanıtım toplantısı yapmayı seçmiş.

İlkini Mercure Otel’de dinledik.

Gerçekten kentin yeni buluşma noktası olacak Osmangazi Meydanı anlatıldığı gibi hayata geçirilirse, Bursalılar tıpkı 1326 Panorama Fetih Müzesi gibi bunu da çok konuşacak.

Tanıtım toplantıları halen sürüyor.

Yeni dönemde ilçelerine kazandıracakları eserleri çoklu toplantılarla kamuoyuyla paylaşan ilçe belediye başkan adaylarının seçmeni ne kadar etkilediği 31 Mart akşamı netleşecek.

Sevindirici olan şu.

Elbette, amiyane tabirle, sınırın aşılmadığı, hakaret yapılmadığı sürece siyasiler karşılıklı olarak polemik, atışma ve birbirlerine gönderme yapabilirler.

Bunlar siyasetin doğasından gelen şeyler.

Ancak Bursa’nın belediye başkan adaylarının göz dolduran projelerle seçmenin karşısına çıkıyor olmasını yıllardır yerel yönetimleri izleyen bir gazeteci ve kent sakini olarak önemsiyoruz.

Çünkü biliyoruz ki, belediye başkan adayları seçildikten sonra kendine oy versin vermesin tüm hemşehrilerine hizmet etmekle yükümlüdür.

Yasa böyle emrediyor.

Bursa cephesinden baktığımızda projeleri konuşulan adayların çokluğu ilimiz ve ilçelerimiz için büyük bir avantaj.

Hele, iktidar gücü de arkasında olan belediye başkan adaylarının seçildikten sonra bunu çok iyi değerlendirmeleri gerekiyor.

Çünkü onların mazeretleri asla kabul görmeyecektir.

Muhalefet cephesinde de bugün Millet İttifakı’nın CHP’li Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey projelerini Bursa Akademik Odalar Birliği’nde düzenleyeceği basın toplantısıyla duyuracak.

Bozbey Bursa’ya dönük düşüncelerini zaman zaman propaganda çalışmaları sırasında açıkladı ama bunların içinde çok konuşulacak hangi projesi var henüz bilmiyoruz.

Onu da bugün öğreneceğiz.

Yerel seçimin kentimizde ve ülkemizde huzur içinde neticelenmesini diliyoruz.