Olay Gazetesi Bursa

Pazar Pazarı bu kez kaldırılabilir mi?

Yerel seçim sonrası işbaşına gelen hemen her Osmangazi Belediye başkanının, yaklaşık 30 yıldır kentin en büyük semt pazarı olan Pazar Pazarı‘nı kaldırma aşkıyla yanıp tutuştuğunu hatırlıyoruz. Geçmişte DYP’li Erhan Keleşoğlu, ANAP’lı Basri Sönmez, DSP’li Hilmi Şensoy, AK Partili Recep Altepe ve şimdi de yine AK Partili Mustafa Dündar konuyu Bursa kamuoyunun taşıdılar. Buna bizzat yerel […]

Yerel seçim sonrası işbaşına gelen hemen her Osmangazi Belediye başkanının, yaklaşık 30 yıldır kentin en büyük semt pazarı olan Pazar Pazarı‘nı kaldırma aşkıyla yanıp tutuştuğunu hatırlıyoruz.

Geçmişte DYP’li Erhan Keleşoğlu, ANAP’lı Basri Sönmez, DSP’li Hilmi Şensoy, AK Partili Recep Altepe ve şimdi de yine AK Partili Mustafa Dündar konuyu Bursa kamuoyunun taşıdılar.

Buna bizzat yerel yönetim muhabirliği yapmış, bütün o dönemleri yakından izlemiş bir gazeteci olarak tanık olmuşlardanız.

Ne yazık ki, geçen 30 yıla yakındır Demiryolu Caddesi üzerindeki Bursa‘nın en büyük açık alış-veriş alanının, başkanların düşlerine rağmen kaldırılamadığı ve yerinde durduğu bir gerçek.

Dün bu minvalde Osmangazi Belediye Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın Pazar Pazarı için bir kez daha kaldırma ve ve üç ayrı noktada kapalı mekana alma projesi hazırladığını okuduk.

Merkezdeki ilçe belediyelerimizin son dönem Bursa’nın büyüklüğü ve gücüne yakışır modern semt pazarları inşa ettiğini biliyoruz.

Osmangazi de bunlardan biri. Geçen dönem ilçeye 7 modern kapalı pazar kazandırıldı.

Ancak bunlar daha çok arsası müsait semtlerde uygulanıyor.

Pazar Pazarı için yurttaşlarımızın ve esnafın alış-verişini kolaylaştırıcı projeye üstelik, üç ayrı noktada yeterli arsa bulunabilir mi?

Doğrusu biz de merak ediyoruz.

Bulunsa da toprak rantının çok yüksek olduğu ilçede bunun Osmangazi Belediyesi’ne büyük kamulaştırma maliyetleri çıkaracağı bir gerçek.

Yine de Başkan Dündar’ın Bursa’da yeni kurulan Bursa Pazar Yerleri ve Pazarcılar İşletme Kooperatifi’ne iade-i ziyarette dile getirdiği gelişmeyi önemsediğimizi vurgulamak istiyoruz.

Çünkü;

cadde/sokakların haftanın belirli günleri, geçici süreyle trafiğe kapatılarak pazar amaçlı kullanılmasının marka kent ve çağdaş yerel yönetim hedefleriyle örtüşmediğini düşünüyoruz.

Tayyareci Mehmet Ali Caddesi‘ndeki bir başka büyük semt pazarının geçmişte Yıldırım Belediyesi‘nin başarılı uygulamasıyla ortadan kaldırıldığı düşünüldüğünde, Başkan Dündar’ın da bunu gerçekleştirebileceğine inanıyoruz.

Ancak; tarafların mutabakatı ve 5-6 semti birden ilgilendiren konuda halk desteğinin de alınması kaydıyla.

Duyumlarımız;

Osmangazi Belediyesi’nin Bursa Sebze ve Meyveciler Odası ile arasının limoni olduğu yönünde.

Salt, yeni kurulan kooperatif ile bunun başarılma olasılığını zayıf görüyoruz.

Muhakkak, resmiyette pazarcı esnafını temsil eden Oda’nın da bu işte destek ve katkısı göz ardı edilmemeli.

 

Bursaspor sevgisi işte bu

 

Osmangazi ilçemize bağlı Sakarya Mahallesi Muhtarı Nusret Aydın ile konuşurken, geçenlerde yaşanmış bir olayı anlattı.

Aydın, kapısının önüne gelen minik bir kız çocuğunun ağladığını fark ediyor.

Kızım ne oldu, niye ağlıyorsun” diye sorduğunda, küçük kızdan, “Muhtar Amca, okullara, Bursaspor forması dağıtıldı ama bizim okula gelmediler. Bursaspor’u çok seviyorum, ben de forma istiyorum” yanıtını alıyor.

Muhtar, mahalledeki İbni Sina İlkokulu öğrencisinin Bursaspor sevgisi karşısında etkileniyor ve Bursastore Mağazası‘ndan lisanslı forma alması için kendisine para veriyor.

‘O’nun formasını da sen al’ projesini yürüten Bursaspor Kulübü yöneticileri, kentin takımını delicesine seven öğrencileri bu istekten mahrum etmemeliler.

Bursaspor sevgisini kent geneline yaymak, çoğaltmak istiyorsak, bu ayrıntı es geçilmemeli.

Gerekirse, o okula futbolcular gidip, çocuklara forma imzalamalı.