60 bin nüfuslu Adalet Mahallesi’nde haftada bir sokağa kurulan pazar semte girişi kapatıyor.
Dün sabah, Adalet Mahalle Muhtarı Huzeyfe Tığ’ın davetiyle bu semtteydik.
Adalet, Bursa’nın en eski mahallelerinden biri. Havaalanının hemen dibinde ama giriş çıkışı sınırlı bir yerleşim.
Muhtar Tığ bu amaçla Ziraat Mektebi’ne ait okul alanından 5 dönümlük bir yerin kapalı pazar ve otopark olarak ayrılmasını talep etmiş ama İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu işe sıcak bakmamış. Bakanlık da ret yazısı göndermiş.
Geçmişte bu alanda spor tesisi, tohum bankası, İl Tarım Müdürlüğü binası gibi yapılar dikilmiş ama öyle anlaşılıyor ki, pazaryeri de vermek istemiyorlar.
Muhtar Tığ, “Sönmez Caddesi üzerine pazar kurulduğu günler ambulansın giremediği anlar oluyor. O vakit hastaları sırtta ambulansa kadar ana caddeye taşıyoruz. O günler yangın çıksa itfaiye giremez” diyor.
Taleplerinin karşılanması için durumu AK Parti Bursa milletvekillerine, Osmangazi Belediyesi’ne, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, AK Parti yönetimlerine ilettiklerini kaydeden Tığ, ancak bugüne dek bir sonuç alamadıklarını vurguluyor.
Sadece Adalet’in değil, komşu İstiklal, Yeni Karaman, Hürriyet ve Soğukkuyu mahallelerine de hizmet veren sokak pazarının kaldırılması elzem gözüküyor.
Osmangazi Belediyesi çoğu semti modern kapalı pazarlarla donattı. Gördüğümüz kadarıyla Adalet’in de buna fazlasıyla ihtiyacı var.
Osmangazi Belediyesi bu işin üstüne düşmeli. Üstelik semt sakinleri, kendi mahallelerinden yetişme Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez’e de soruna duyarsız kaldığı için sitem ediyorlar. Aynı şekilde, Balkan kökenli Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’dan da çözüm bekliyorlar.
Geçmişte semte modern bir spor tesisi kazandırılan alanın bitişiğine pazar alanı niye yapılmasın?
Semtin 500 sporcusu var
Büyükşehir’in eski Başkanı Recep Altepe’nin semte hediye ettiği futbol tesisleri dolup taşıyor. Şimdi maçların canlı yayınlanması için bir çaba var.
Amaç, çocukları spora çekebilmek, kötü alışkanlıklar kazanmalarını engellemek ve sporcu yapmak.
2019’da U-19 takımları Türkiye şampiyonu olmuş. Başkan Bakadur centilmenliğe özel bir önem veriyor. Her maç öncesi sahaya ‘Lütfen keyfinize bakın, centilmenliğin başkenti Hürriyet’e hoş geldiniz’ pankartı ile çıkıyorlar. Başkan Bakadur’un ve Muhtar Tığ’ın hedefi burayı ailelerin de gelebildiği yaşam merkezine dönüştürmek.
Kutluyoruz.
Din görevlilerinin Bursa buluşması
Diyarbakır merkezli Medrese Alimleri Vakfı MEDAV ve Trabzon merkezli Kur’an Kursları Dernekleri Federasyonu desteğiyle 15. kardeşlik köprüsü programı kapsamında Doğu ve Güneydoğu’dan 100 din adamı Konya, İnegöl, Bursa, Çanakkale, Ankara ve İstanbul’u ziyaret edecek.
Bu kapsamda da yarın saat 20.30’da Bursa’da Merinos AKKM’de özel bir program var.
Olay Medya’ya gelen DİNBİRDER Bursa Şube Başkanı Bünyamin Kılıç, tüm Bursalıları bu özel geceye beklediklerini söyledi.
Heyetin programının son durağı 4 Kasım Perşembe günü Diyanet İşleri Başkanlığı olacak.
Cumhuriyet hedeflerine koşan bir ülke
Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Ulus olarak bağımsızlığımızı tüm dünyaya ilan edişimizin üstünden 98 yıl geçmiş.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde çıkılan Cumhuriyet yolculuğunda Türkiye 98 yıldır gelişip büyümüş ve modern bir ülkeye dönüşmüş.
Demokrasisi zaman zaman silahlı kalkışmalarla kesintiye uğramış olsa da Türkiye bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmek için var gücüyle çalışıyor.
Türkiye artık 98 yıl önceki savaş yorgunu, yoksul, her şeyi ile dışa bağımlı bir ülke değil.
Savunma sanayinde dış bağımlılıktan kurtulmak için çokça yol aldı. Geliştirdiği silahlı, silahsız, insansız hava araçları, helikopterler savaş stratejilerini altüst etti. Yakın gelecekte Milli Muharip Uçak da filoya katılacak. Ülkenin fiziki altyapısı müthiş bir değişime uğradı. Yerli otomobili gelecek yıl banttan indirecek. Sağlık, sosyal güvenlik, eğitim gibi alanlarda 98 yıl önceye göre müthiş bir gelişim yaşanıyor.
Nice 98 yıllara.
Bu uğurda ülkemizin gelişmesi için taş üstüne taş koyan herkesi minnetle anıyoruz.