Olay Gazetesi Bursa

Pandeminin ardından ihaleler bir bir başladı

Çin kaynaklı bir virüsün dünyayı sarıp sarmaladığı dönemde bütün öncelikler değişti. Devletler, hükümetler hizmet önceliklerini vatandaşlarının sağlığına vermek zorunda kaldı. Bu minvalde ülkemizin, kentimizin yerel yönetimlerine de büyük sorumluluklar düştü. Onlar da bütün yatırım planlarını gözden geçirdi. Acil olmayan projelerin kimilerini askıya aldı, öteledi, kimini tümden iptal etti. Hükümetin virüsle mücadelesine belediyeler de lojistik altyapı […]

Çin kaynaklı bir virüsün dünyayı sarıp sarmaladığı dönemde bütün öncelikler değişti.

Devletler, hükümetler hizmet önceliklerini vatandaşlarının sağlığına vermek zorunda kaldı.

Bu minvalde ülkemizin, kentimizin yerel yönetimlerine de büyük sorumluluklar düştü.

Onlar da bütün yatırım planlarını gözden geçirdi. Acil olmayan projelerin kimilerini askıya aldı, öteledi, kimini tümden iptal etti.

Hükümetin virüsle mücadelesine belediyeler de lojistik altyapı sağladı. Sosyal sorumluluk üstlendiler. Virüse yakalanmış ailelerin barınma, iaşe hijyen vb. gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına ağırlık verildi.

Hatta, esnafı ayakta tutma adına da kiracılarından bir süre ücret almadılar. Çeşitli kampanyalarla esnaf desteklendi. Su fiyatlarında indirime gittiler, vergi vb. alacaklarını ötelediler.

Belediyelerimiz, bütçelerinden önemli oranda kaynağı Sağlık Bakanlığı’nın yürüttüğü koronavirüs mücadelesine ayırdı.

Dün internet sayfalarından Bursa’daki belediyelerimizin ihale listelerine göz attığımızda, artık ötelenen, rafa kalkan projelerin bir bir ilana çıkarıldığını fark ettik.

Örneğin;

Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün alt ve üstyapı yatırımlarında arka arkaya yapım ihalelerine çıktıkları göze çarpıyor.

Ulaşımdan, kavşak yol yapımından gölet yapımına, asfaltlamadan parke taş alımlarına, yeni depo, isale ve bağlantı hatları yapımlarına, kentsel dönüşüm projelerinden bakım onarım, tadilatlara kadar bir artış göze çarpıyor.

Aynı şekilde ilçe belediyelerimizin de görevlerinin üçüncü yılında seçim öncesi verilmiş vaatlerini yerine getirmek için ihalelere ağılık verdiklerini söyleyebiliriz.

Henüz yerel seçimlere daha 2,5 yıl daha var.

Belediye başkanlarımız bir yandan da yeni seçime hazırlıkları yapıyor olabilirler. Ancak, pandeminin etkisinden kurtuldukça ihale sayısı daha da artacaktır. Vaka sayılarımızın düşmesi ve virüsün tümüyle yok olmasıyla birlikte belediyelerimizin yapım ihalelerinin sayısı daha da katlanacaktır.

Pandemi yüzünden önceliksiz görülen çok sayıda proje de raftan indirilip bir bir hayata geçirilecektir.

 

Bursa Şehir Hastanesi taksi plakaları rekor fiyata satışta

Bursa’nın özellikle pandeminin en yoğun olduğu dönemde sağlık yükünü çeken Şehir Hastanesi’ne ulaşımı kolaylaştırma adına metro projesinin yapımı sürerken, şimdi de yeni taksi plakalarının satışı gündemde.

Metro devreye girene dek kent merkezine otobüslerle ulaşım sağlanan hastaneye taksi ile ulaşabilmek için de çalışmalar var.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kısa adı UKOME olan, Ulaşım Koordinasyon Merkezi Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda Bursa Şehir Hastanesi durağında çalışmak üzere 11 adet daha taksi plakası satacağını duyurdu.

Taksi plakası atış ihalesi yarın Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nde gerçekleşecek. Her biri 1 milyon 225 bin lira muhammen bedelle satışa çıkan plakalara taksici esnafından yoğun bir rağbet olması bekleniyor.

Taliplilerin ihaleye katılabilmeleri için ihale öncesi Büyükşehir Belediyesi’ne 225 bin lira geçici teminat yatırmaları da isteniyor.

 

Muhtar, etrafı betonla çevrilen ağaçların kurtarılmasını istiyor

Osmangazi Belediyesi Demirtaş Mahallesi’ne yakışır bir kültür merkezi ve cami kazandırdı. Belediye bunlarla birlikte, eski belde belediye binası önüne güzel bir meydan düzenlemesi de gerçekleştirdi.

Ancak bu düzenlemeye Demirtaş Mahalle Muhtarı Mümin Dündar’dan itiraz var. Dündar elektronik postamıza gönderdiği iletiyle, meydandaki çınarlarının diplerinin komple betonla kaplandığını ve ağaçların nefes alamadıklarını söylüyor.

Ağaçların kurtarılması için etrafındaki betonların sökülmesini ve diplerinin genişletilmesini isteyen Muhtar Dündar, Osmangazi Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nün de bu konuda harekete geçmeye çağırıyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile daha inşaat aşamasında Demirtaş’ta yapımı devam eden kültür merkezini ve camiyi gezmiştik.

Gerçekten Demirtaş’ın şanına yakışır yatırımlar ve düzenlemeler yapılmış.

Mustafa Başkan, muhtardan gelen bu talebi de geri çevirmeyecektir. Tamamlanan inşaatlarla birlikte yeni yerleşim ve göçle her geçen gün nüfusu artan Bursa’da Demirtaş çok tercih edilen semt olarak biliniyor.