Olay Gazetesi Bursa

Oysa sadece futbol maçına gitmişlerdi

Pazar akşamı Bursaspor deplasmanda Diyarbakır Amedspor’un konuğuydu. Son makalemizde, sahada iyi oynayanın kazanacağı bir maç olmasını dilemiş ama ‘Üç puanla dön Bursaspor’ diye çağrıda bulunmuştuk. Sahada iyi futbolun konuşulacağı bir maç olmasını dilemiştik. Fakat, pazar akşamı Diyarbakır’da yaşananları kabullenmek mümkün değil. Bursaspor sanki futbol maçına değil çatışmaya gitmiş bir atmosferde top oynamaya mahkum edilmiş. Futbolcuların […]

Pazar akşamı Bursaspor deplasmanda Diyarbakır Amedspor’un konuğuydu.

Son makalemizde, sahada iyi oynayanın kazanacağı bir maç olmasını dilemiş ama ‘Üç puanla dön Bursaspor’ diye çağrıda bulunmuştuk.

Sahada iyi futbolun konuşulacağı bir maç olmasını dilemiştik.

Fakat, pazar akşamı Diyarbakır’da yaşananları kabullenmek mümkün değil.

Bursaspor sanki futbol maçına değil çatışmaya gitmiş bir atmosferde top oynamaya mahkum edilmiş. Futbolcuların zırhlı otobüslerle stadyuma, otele ve havalimanına transferi son derece üzücüdür.

Bu ülkemiz adına da utanç verici bir durumdur.   

Diyarbakır Emniyeti ve Türkiye Futbol Federasyonu adeta sonuçları çok önceden tahmin edilen olaylara karşı işin ciddiyetinin farkına varamamışlar. Bursa’da, stadyumun etrafında adeta metal bir sur var.

Diyarbakır’da o önlemler niye alınmadı.

Stadyuma sokulan paçavraları, taşları, bıçaklar kim ya da kimler stadyuma sokulmalarına göz yumdu?

Bütün bu olaylar yaşanırken, hakem sahayı taş tarlasına çeviren seyirciye adeta ödüllendirircesine maçı niye tatil etmedi?

TFF, olayların yaşanabileceğin,i bildiği halde seyircisiz veya tarafsız bir sahaya niçin almadı?

Soruları çoğaltmak mümkün.

Bursa’da metal bariyerleri aşıp stadyuma girebilmek büyük bir dert iken Diyarbakır’da bu işin önemsenmemesi düşündürücü.

Diyarbakır’da Bursaspor’a büyük bir haksızlık yapılmıştır.

Bunu, o kentin bireylerinin tümüne mâl etmek yanlış olur.

Stadyuma girmiş holiganların, bölücü örgüt sempatizanlarının iki kentin arasını açmak için kurguladıkları tezgahı bozmak gerek.

Bursaspor Başkanı Ömer Furkan Banaz dünkü basın toplantısında, maç öncesi Diyarbakır sokaklarında ve otelde misafirperverlikle karşılandıklarını söylemişti.

Gencecik çocukları sahada taş yağmuru altında futbol oynamaya zorlayan acemi, korkak hakeme bir daha düdük verilmemeli.

TFF bu işin faturasını ağır biçimde kesmeli.

Tribünleri çirkinleştiren ve rakip takımın oyuncularına saha kenarında ısınma izni bile vermeyenlerin stadyumlara girme hakları da sonsuza dek ellerinden alınmalı.

Bursaspor, Diyarbakır’da mağdur edilmiştir.

Bunun telafisi sağlanmalıdır.

TFF bize göre bu maç nedeniyle Bursa’ya ve Bursaspor’a büyük bir hayal kırıklığı yaşatmıştır.

Maçı TRT’den canlı yayınlatamama aciziyetine bile düşen TFF’nin kendisini de sorgulaması gerekiyor.

 

Demirtaş’ın gençleri yeni dernek kurdular

Fotoğrafı Demirtaş’ın Sakarya Mahallesi Muhtarı Mümin Dündar gönderdi.

Demirtaş malumunuz eski bir belde. 6360 Sayılı Bütünşehir Kanunu ile belediyesi kapatılarak Osmangazi ilçemize bağlı mahalleye dönüştü. Fakat, burada birden çok mahalle var.

Sakarya Mahallesi de onlardan biri. Muhtar Dündar, “Derneği kurma amacımız, Demirtaş bölgemizde genç neslimizi ve örf adetlerimizi devam ettirmek ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Derneğimiz Demirtaş’ımıza hayırlı olsun” diyor.

STK’ların aktif olanları amaçlarına uygun projeler geliştirebiliyorlar.

Demirtaş’ta kurulan Genç Demirtaşlılar Derneği de toplum için iyi ve doğru bir hedefe kilitlenmiş. Umarız başarılı olurlar ve gençlerimiz bundan kazançlı çıkar. Sadece gençler değil, kötü alışkanlıklardan uzaklaşan çocuklar topluma da fayda sağlarlar.

Demirtaş semtimize ve burada yaşayan gençlerimize bir yeni STK’larının hayırlı olmasını diliyoruz.

 

Kış gelmeden ısı eksiye indi

Bu yıl kışın ağır geçeceğini artık kestirmek güç değil.

Odun, kömür, elektrik, doğalgaz vb.gibi ısınma kalemlerinde arka arkaya gelen zamlarla kışın ısınabilmek büyük bir sorun olacak gibi.

Zira, yılbaşında da yaşanan global enerji kriziyle bu kalemlere yüzde 100’leri bulan yeni zamların gelebileceğinden bahsediliyor.

Bu durumda evleri, iş yerlerini, kamu binalarını ısıtmak büyük dert olacak.

Türkiye’nin bir gaz ve enerji krizi yok ama, tasarruf tedbirleri gereği tıpkı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi kısıntıya da gitmek zorunda kalınabilir.

Dün sosyal medyada dikkatimizi çekti. Eylül ayı sonu olmasına rağmen Bursa’nın 17 ilçesi içinde Harmancık’ta termometreler -1’i göstermiş. Diğer Dağ ilçelerinde de ısı sıfırın altına inmemiş ama buna yakın rakamlar söz konusu.

Bursa’da ve ülkede ısı şimdiden bu kadar düşüyorsa, bir de bunun aralık, ocak, şubat, mart aylarını düşünün.

Kış gerçekten çetin geliyor.

Dar gelirliler için devletçe sosyal destek sağlansa da eski sıcak ortamlar aranacak görünüyor.

Havalar daha da soğumadan toplum olarak önlem almak gerekiyor.