Osmangazi Belediyesi’nin Soğanlı Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm alanından elde ettiği gayrimenkullerin satışı sürüyor. Dairelerden sonra satılacaklara dükkanlar da eklendi.
Belediye, dönüşüm alanında elde ettiği 8 adet dükkanı ihaleyle satacağını duyurdu.
Osmangazi Belediye Encümeni’nde 25 Mayıs tarihinde gerçekleşecek ihaleyle dükkanlar 850 bin lira ile 1 milyon 70 bin lira arasında değişen muammen bedellerle açık artırma yöntemiyle satılacak.
Osmangazi Belediyesi’nin semtte başlattığı ve vatandaşla uzlaşılamadığı için devamını üst bölgelere taşıyamadığı dönüşüm projesinden elde edilen gelirin, devam eden diğer yatırımlarda kullanılması bekleniyor.
Belediyenin sadece bu sekiz mülkün satışından 10 milyon lira dolayında gelir hedeflediği konuşuluyor.
Gerçekleşecek ihalede 80 metrekare ile 145 metrekare arasında değişen büyüklüklere sahip dükkanlara yoğun bir ilgi olması bekleniyor.
Demiryolualtındaki dönüşümü tetiklemesi beklenen proje ne yazık ki, çevre Yolu’ndan Ankara İzmir Yolu’na doğru, diğer çöküntü bölgelerine yaygınlaştırılamadı.
Vatandaşla uzlaşı sağlayamayan belediye diğer etapları da geliştiremiyor. Rezerv alanı kat karşılığı müteahhitlere yaptıran Osmangazi Belediyesi ilk etaptan onlarca daire ve dükkan sahibi olmuştu.
Şimdi bunları da tek tek satarak yatırım bütçesinde değerlendiriyor.
Öyle anlaşılıyor ki, bölgedeki dönüşümü sürdürebilmek için tıpkı Hanlar Bölgesi’nde olduğu gibi ‘acele kamulaştırma’ kararı gerekiyor.
10 yıl sonra başa mı dönülüyor?
Olay’da dün arkadaşımız Derya Demir Pınar’ın haberini okumuşsunuzdur.
‘Mahalleden köye dönüş’ başlığıyla verilen haberde, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 9 ilçe belediyesinden gelen taleple Bursa’nın 301 mahallesini yeniden kırsal statüye alınmasını kararlaştırmış.
Kırsalda oturanlara kısmi vergi ve idari avantajlar sağlayacak düzenleme bu kararla kesinleşmiş oldu.
2012 yılında yürürlüğe giren ve Bursa’nın il sınırlarını Büyükşehir sınırı kabul eden 6360 sayılı Bütünşehir Yasası’ndan kısmen bir geri dönüş söz konusu. Ancak buralardan Büyükşehir elini çekilmeyecek. Büyükşehir Belediyesi yasa gereği statüleri kırsala dönse de buralara yatırım yapmaya devam edecek.
Siz Ermeni zulmünü Ardahanlılara sorun
ABD Devlet Başkanı Joe Biden’in ulusumuzu sözde soykırımcı ilan eden o çirkin açıklamasına yurttan tepkiler dinmiş değil.
Kısa adı BUARDEF olan, Bursa Ardahan Dernekleri Federasyonu’nun yaptığı kınama açıklamasında çarpıcı detaylar var.
Açıklamayı BUARDEF Genel Başkanı Gürsoy Akpınar ve Yönetim Kurulu üyeleri yapmış. Metni de sağ olsun elektronik postamıza Federasyon Başkanvekili dostumuz İhsan Bilgili göndermiş.
Ardahanlılar, ABD Başkanı Joe Bıden‘ın Türkiye‘yi sözde Ermeni soykırımı ile suçlayan sözlerine, “Maksatlı, yalan ve beyni bulanmış birinin herzeleri olarak karşılıyoruz. Bu talihsiz ve yalan açıklamaları avazımızın çıktığı kadar yüksek sesle lanetliyor, kınıyor ve sahibine iade ediyoruz” ifadeleriyle tepki gösterdiler.
Ardahanlılar devamla şunları da vurguladılar:
“Şanlı ve köklü bir tarihe sahip Büyük Türk Milleti tarihin hiç bir döneminde zulüm ve soykırım yapmamıştır. Ancak daha dün kurulan ABD’nin tarihinde zulüm ve soykırım vardır. Ermeni tedhiş örgütlerinin Kars, Ardahan, Iğdır, Muş, Erzurum, Van gibi Doğu Anadolu illerimizin köyleri ve Bursa Orhangazi Gedelek köyünde yaptığı kıyımlar, camilere doldurup ateşe vermeler, öldürmeler tarihen ve canlı tanıklarla sabit olmasına rağmen, nedense kör ve sağır dünya görmek ve duymak istemiyor.”
Federasyon yöneticileri, kendi illerindeki Ermeni zulmünü ise şu satırlarla ifade ettiler:
“Ardahan’da yapılan mezalim ise içler acısıdır. Halil Efendi Camisi’ne topladıkları 300’ü aşkın Ardahanlı hemşehrimizi diri diri ateşe vermişlerdir. Bugün Yanık Cami olarak adlandırılan yerde Ermeni çetelerinin 4-5 Ocak 1915’de yaptığı mezalimin acısını hiç bir zaman unutmayacağız.”
Ermeni çetelerinin 1915’te Anadolu coğrafyasında gerçekleştirdiği vahşeti yok sayan zihniyetin Türkiye’yi sözde soykırımcı ilan etmesi sizce inandırıcı mıdır?
Ardahanlı hemşerilerimizin dillerine sağlık.