Olay Gazetesi Bursa

Öğrenciler akın akın Kitap Fuarı’na koştu

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Bursa 2. Kitap Fuarı açıldığı günden bu yan sık uğradığımız mekânlardan biri oldu. Yayınevlerinin stantlarını incelerken kendimizi adeta kitap deryası içinde buluyoruz. Bursalıların kitap sevgisini bu denli gösterdiği bir fuara ilk kez tanık oluyoruz. Belki de merkeze yakın ve ulaşımı kolay olmasının bunda bir etkisi vardır. Fuara Büyükşehir Belediyesi […]

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Bursa 2. Kitap Fuarı açıldığı günden bu yan sık uğradığımız mekânlardan biri oldu. Yayınevlerinin stantlarını incelerken kendimizi adeta kitap deryası içinde buluyoruz.

Bursalıların kitap sevgisini bu denli gösterdiği bir fuara ilk kez tanık oluyoruz. Belki de merkeze yakın ve ulaşımı kolay olmasının bunda bir etkisi vardır.

Fuara Büyükşehir Belediyesi otobüslerinin arka arkaya okullardan öğrenci taşıdıklarını da fark ettik.

Öğrencilerin otobüsten iner inmez yeni kitaplarla buluşmak için kapıya koşmaları görmeye değerdi.

Gerçekten, gelecek yıllarda fuarın daha büyük ilgi göreceğinin işareti bunlar. Çıkışta da öğrencilerin ellerinde muhakkak irili ufaklı kitap çantaları gördük. Hatta, üstüne para almayı unutan bir öğrenciye öğretmeninin borç vermesine de tanık olduk.

Yani, fuarı kuru kuruya bir dolaşma değil bu görüntüler.

Öğretmenleriyle birlikte yayınevlerinin stantları önünde yığılan çocukların kitaba olan sevgilerinden umutlandık.

Hemen her stantta fuara özel etiket üzerinden yapılan indirimler de daha çok okurun kitap alması için bir fırsattı.

Bursa’daki kitaba olan bu ilgi gelecek yıl daha çok yayınevini şehrimize çekecektir.

Fuarda her siyasi ve dünya görüşünden hemşerimizin bulabileceği kitaplar bu işin demokratik biçimde yapıldığının da bir göstergesiydi.

Bu açıdan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de bu fuarla büyük bir takdir topladığını söyleyebiliriz.

 

4 günde 100 bine yakın ziyaretçi

Merinos’taki Kitap Fuarı’nda dolaşırken Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bayhan ile de karşılaştık.

O da mesainin öğle arasından faydalanıp, kendisini fuara atmış, çocuklarına kitap seçiyordu.

Fuara olan ilgiyi ona da sorduk.

Katılımın yüksekliğinden Büyükşehir Belediyesi olarak duydukları memnuniyeti dile getirdi. Hafta sonu ziyaretçi sayısının daha da yüksekliğinden onlar da memnunlar.

Bayhan, açıldığı andan itibaren fuara giriş yapan ziyaretçi sayısının 93 bini aştığı bilgisini aldığını söyledi. Bu rakam, dünkü sayı da eklendiğinde belki de 100 bini buldu.

Bu tür fuarlar için ilk dört günde ulaşılan rakam ne kadar tatmin edicidir bilmiyoruz ama bize göre Bursa’nın okumaya ve kitaba düşkünlüğünün bir göstergesi.

Gönül elbette, okur yazar nüfusun hepsini buraya çekebilmeyi ister.

Yine de 3,1 milyon nüfuslu Bursa’da fuara gelen ziyaretçi sayısının daha da çoğalması gerektiğini düşünüyoruz.

12 Aralık’a kadar açık kalacak Bursa 2. Kitap Fuarı’nı daha çok hemşerimizin ziyaret edeceğini düşünüyoruz.

 

Kestel’de ekmek dönem sonuna kadar ‘1’ liradan

Kestel, Bursa’nın güneyindeki Büyükorhan ve Harmancık ilçeleri ve Gürsu ile birlikte 1987 yılında ilçe statüsü kazanmış bir yerleşimimiz.

Bursa’nın dibindeki bu ilçemiz o tarihten bu yana müthiş bir gelişme gösterdi.

Sanayi bölgesi, toplu konut alanları ile her geçen gün büyüdü. TOKİ’nin ilçeye girmesiyle birlikte o büyüme daha da ivme kazandı. Hatta başarılabilseydi, BESOB Çataltepe Projesi ile Bursa Teknik Üniversitesi Kampüsü Kestel’i bambaşka bir lige sürükleyecekti.

Dün sabah AK Partili Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ın Gölpark’ta düzenlediği basın toplantısını izledik.

Tanır’ı önceki dönemlerde Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki Ulaşım ve İmar komisyonlarında aldığı aktif görevle tanıyoruz.

Belediyesinde ortaya atılan iddialara ilişkin detaylı bir açıklama yaptı Tanır. Konu yargıya intikal ettiği için bunlara girme gereği duymuyoruz. Tanır, kendilerine ‘iftira’ atıldığını vuruluyor.

Başkan ayrıca ilçesindeki ruhsatsız kaçak yapıyla mücadele kararlığını ortaya koyuyor.

“Eski, yeşil Bursamızın son yeşil kalesini, geleceğimiz, çocuklarımız için korumaya devam edeceğim. Kestel’e parsel parsel gözünü diken herkesin karşısında olmaya devam edeceğim” sözleri Tanır’ın kararlılığını perçinliyor.

Bizim ise, bir meslektaşımızın sorusu üzerine dikkatimizi çeken konu Kestel’de ekmeğin 1 liradan satılması.

Bir sosyal sorumluluk projesi olarak dönem sonuna kadar Belediye Ekmek Fabrikası’nda üretilen ekmekler Kestellilere 1 liradan veriliyor.

Bunun, her gün artan gıda fiyatları ve fırsatçılık karşısında alkışlanacak bir proje olduğunu vurgulamak istiyoruz.

Tanır’ın Kestel’deki fırıncı esnafını koruma adına bu sayıyı 5 binin üzerine çıkarmaması da doğru bir yaklaşım.