Olay Gazetesi Bursa

O program Bursalı 40 bin gencin cebinde

Gençleri, ülkelerin geleceğine yapılmış en büyük yatırım olarak görüyoruz. Dolayısıyla toplumlar gençlerin eğitiminden sağlığına ve istihdamına kadar her şeyine öncelik veriyor. Kısa bir süre önce Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Kulübü adlı bir projesini duyurdu. Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki lansmanı izleyenlerdendik. Gördük ki, projede epeyce yol alınmış. Dijital dünyada ve kimi alanlarda avantajlar sağlayan mobil […]

Gençleri, ülkelerin geleceğine yapılmış en büyük yatırım olarak görüyoruz. Dolayısıyla toplumlar gençlerin eğitiminden sağlığına ve istihdamına kadar her şeyine öncelik veriyor.

Kısa bir süre önce Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Kulübü adlı bir projesini duyurdu.

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki lansmanı izleyenlerdendik.

Gördük ki, projede epeyce yol alınmış.

Dijital dünyada ve kimi alanlarda avantajlar sağlayan mobil uygulama programını cep telefonlarına indiren Bursalı genç sayısı 40 bini aşmış.

40 bin kişi demek, neredeyse Bursa’nın güneyindeki 4 ilçenin nüfusuna denk.

Dün, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ferhat Murat’a uğrayıp, kendisiyle bir çay içimi sohbet ettik.

Gördük ki, Bursalı hemşerimiz ünlü sanatçı Eser Yenenler’in katılımıyla tanıtılan Gençlik Kulübü projesine yoğun bir ilgi olmuş.

Gençlere üyelikle birlikte anında, hangi operatöre kayıtlı olursa olsun 4 GB internet data paketi hediye eden uygulama başka avantajlar da sunuyor.

Gençlerin hayatına dokunan onlarca markadan indirim sağlayan programa ilginin her geçen gün artması Büyükşehir yönetimini de mutlu etmişe benziyor.

Peki, o programı cep telefonlarına indiren gençlere hangi kuruluşlar ne oranda indirim sağlıyor?

Örneğin; belirli yerlerden alınan mallarda yüzde 15, BKM’den yüzde 10, FURPA’dan kasada yüzde 5 indirim elde ediyorlar.

Keza, Teleferik’te bir bilet alana bir bilet, BUDO’da 3 bilete bir bilet bedava veriliyor. Ayda bir ücretsiz otopark, BURFAŞ sosyal tesislerinde yüzde 15 indirim, Bargello’dan on line alışverişte yüzde 25, Dermokil’den yüzde 16, Pagem’den yüzde 10, Rekor Müzik’te yüzde 7,  Moste ve Tesadüf Kafe’de yüzde 10, Ceylan Fırın’da yüzde 10, teknoloji mağazası Soultech’te yüzde 10, Ekstrem Park’ta ücretsiz dağ kızağı, Burastore’de on-line alış verişte yüzde 5, Mis Turizm yüzde 10, UZEM İngilizce eğitimlerinde yüzde 50 indirim imkanı sunuluyor.

İndirim listesine yeni katılımların da olacağını ekleyelim.

Yine Murat’ın verdiği bilgiye göre, programı inceleyen ve satın almak isteyen belediyelerle de görüşmelerin sürdüğü, Kültür AŞ aracılığıyla gerçekleşecek satıştan da Büyükşehir’in kaynak elde etmesi bekleniyor.

Bursa’nın tüm gençleri bu fırsattan yararlanmalı.

 

Başkan Aktaş Bakü’de

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de.

Aynı zamanda Azeri merkezli SOCAR şirketinin büyük hissedarı olduğu BURSAGAZ’ın Yönetim Kurulu Üyesi de olan Aktaş, bu şirketin davetlisi olarak Bakü’de oynanacak Türkiye-Galler Avrupa Şampiyonası futbol maçını da izleyecek.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı da yanında götüren Aktaş’ın perşembe günü yurda dönmesi ve Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapılacak haziran ayı Büyükşehir Belediye Meclis oturumuna yetişmesi bekleniyor.

Bursa aynı zamanda Azerbaycan’ın Gence şehri ile kardeş kent. Aktaş’ın programı el vermesi durumunda Gence’ye de uğraması bekleniyor.

 

Daha nasıl anlatsınlar?

Bu sütunlardan bir süre önce Keles’in süt ürünleri kooperatifi ve peyniri ile meşhur mahallesi Sorgun’da açılmak istenen mermer ocağına köylülerin tepki gösterdiğini aktarmıştık.

Topraklarına ve meralarına sahip çıkan köylüler, su ve tarım alanlarını kirleteceği gerekçesiyle o ocağı Sorgun’da istemiyorlar.

Dün fark ettik.

Sorgun sakinleri köy girişine astıkları pankartla demokratik haklarını kullanmışlar ve bir kez de bu yöntemle, “Köyümüzde mermer ocağı istemiyoruz” diyorlar.

Atalar, lafın tamamının kime anlatılacağını boşa söylememiş.

Dertlerini daha nasıl anlatsınlar. Bir de İngilizce pankart mı assınlar?

Yerel halkın istemediği, insanına, hayvanına, topraklarına ve su kaynaklarına zarar vereceğini düşündüğü bir işten milyarlar, katrilyonlar kazanılsa da o paranın beti bereket olmaz.

Yol yakınken, izni verenler nasıl bir garabete imza attıklarını bir kez daha düşünmeliler.

Kurdukları kooperatif aracılığıyla Türkiye’nin dört bir yanına süt ürünleri satan ve diğer kırsal yerleşimlere de örnek olan böylesi bir mahallenin arazilerine verilecek zarar iyi hesaplanmalı.

Mermer ocaklarının doğaya ve canlı yaşamına vereceği ziyan, yapılacak ihracatla da düzeltilemez.

Bunun zararını az ötedeki Başköy çekti.

Sorgun’da da aynı hataya düşülmemeli.