Olay Gazetesi Bursa

Nilüferli istemiyorsa Osmangazi ister mi?

Bursa’nın çöplüğüne yıllardır Osmangazi ilçemizdeki Hamitler Yenikent Katı Atık Depolama Sahası ev sahipliği yapıyor. Buranın kuruluşunu iyi hatırlıyoruz. DYP’li dönemde planlandı. Artık ömrünü doldurdu. İlimizin, gelişime en açık ilçesi Nilüfer. Batıya doğru büyüyen kentin en büyük ilçelerinden olan Nilüfer’e, Bursa’nın yeni katı atık bertaraf tesisi yapılmak isteniyor. Kayapa’nın Kuruçeşme mevkiine yapılacak tesis için CHP’li Nilüfer […]

Bursa’nın çöplüğüne yıllardır Osmangazi ilçemizdeki Hamitler Yenikent Katı Atık Depolama Sahası ev sahipliği yapıyor. Buranın kuruluşunu iyi hatırlıyoruz. DYP’li dönemde planlandı. Artık ömrünü doldurdu.

İlimizin, gelişime en açık ilçesi Nilüfer.

Batıya doğru büyüyen kentin en büyük ilçelerinden olan Nilüfer’e, Bursa’nın yeni katı atık bertaraf tesisi yapılmak isteniyor.

Kayapa’nın Kuruçeşme mevkiine yapılacak tesis için CHP’li Nilüfer Belediyesi ve onun Kent Konseyi ısrarla muhalefet ediyor.

AK Partili Büyükşehir Belediyesi’nin tüm akademik öneriler doğrultusunda hazırladığı projeyi engellemek için işin içine CHP Bursa İl Başkanlığı da girmiş durumda. Projeyi engellemek için bir de özel video hazırlamışlar, sosyal medyada döndürüyorlar.

Merak ediyoruz.

Seçimi ola ki, CHP kazandı. Bu proje için nasıl bir tavır takınacaklar?

Elbette hiç bir yerleşim bölgesi kendi sınırlarına çöplük istemez.

Bunun bir çöplük olmadığı da biliniyor. Bizzat, şehrin Doğu’sundaki katı atıkların bertaraf edildiği İnegöl’deki tesisin açılışına katılıp gördük. Önce ayıklanan atıklar geriş dönüşümle ekonomiye kazandırılıyor. Sonra, kalanlar yakılarak elektrik enerjisine dönüştürülüyor. Kalan az miktardaki değersiz atık ise projesine uygun olarak gömülüyor.

Burayı, bildiğimiz eski deponi alanlarından, sıkışan metan gazı yüzünden sık sık patlayan, yangın çıkan, yeraltı sularını kirleten, o klasik çöplükler gibi görmek isteyenlere ne denebilir ki?

Onların niyetlerinin siyaset yapmak olduğunu düşünüyoruz.

Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesine şehrin batı bölgesi çöplerine bertaraf etmek için çöplük değil, modern bir entegre katı atık bertaraf tesisi kurmak istiyor. Üstelik, buradan tıpkı Hamitler ve İnegöl’deki gibi elektrik enerjisi de üretecek.

Bunu farklı şekilde bölge halkına sunup, onları galeyana getirmek kimseye bir şey kazandırmaz.

Sonra, karşı çıkan Nilüferlilerin istemediği o tesisi Osmangazililer ister mi?

Bursa’nın çöpleri bir şekilde bertaraf edilecek. Bunu yıllarca Osmangazi ilçemiz ve Hamitler mahallemizin toprakları üstlendi.

Şimdi, yeni modern bir tesisi başka bir ilçede görmek istememek, Osmangazi’de ve İnegöl’de oturan hemşerilerimize de haksızlık değil midir?

 

Lodosun hasarını 4 günde gidermiş

Meteorolojik koşullar hiç şüphe yok ki altyapı yatırımcısı kuruluşlarımızı her defasında zor durumda bırakır. Sel, su baskınları, fırtına, lodos, deprem, kar, boran vb. gibi durumlarda altyapı kurumlarımızın şebekelerinde arızalar, çökmeler meydana gelebiliyor.

Önceki hafta kentimizi kasıp kavuran lodoslu havalarda en çok zorlanan kurumlarımızdan biri Uludağ Enerji kurumuydu.

Şehirde ve kırsaldaki yerleşimlerde binlerce arıza ihbarı geldi. Sadece Osmangazi ilçemizin  şebekesi için bini aşkın ihbarda bulunulmuş.

Uludağ Enerji’ye Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ağırlıklı olmak üzere bu süreçte 4 bine yakın bildirimde bulunulmuş. Saatte 100 kilometre hızla esen lodosun uçurduğu çatılar, devirdiği ağaçlar enerji hatlarını koparınca uzun süre elektrik verileyemeyen bölgeler olmuş. Bir kısmına da güvenlik gerekçesiyle tüm bölge taranana dek elektrik verilmemiş.

Şirketin gelen ihbarları tüm personeliyle 4 günde inceleyip, arazıları giderdiğini öğrendik.

Şimdi sokak lambaları için mahalle taraması başlamış. Onların da yine bütün ekipler sahaya sürülerek onarılması için çalışılıyor.

Elektrik insan yaşamında en az su kadar önemli. Birkaç saniyelik kesinti bile, cihaza bağlı hastaların yaşamını sonlandırabiliyor. Bu nedenle enerji şebekemizi de kesintisiz ve sürekli akışkan tutmak zorundayız.

Bu uğurda her hava koşulunda sahada çalışan elektrik kurumu personelini kutluyoruz.

 

AK Parti’de meclis üyeliği başvuruları neden uzatıldı?

31 Mart yerel seçimleri için belediye başkan aday adaylığı başvurularını sonlandıran AK Parti’de meclis üyelikleri için ise 3 Aralık son tarihti.

Ancak, bunun 5 Ocak’a kadar uzatıldığı ilan edildi.

AK Parti, benzer bir uzatmayı belediye başkan aday adaylıklarında da yapmıştı. Acaba, belediye meclis üyeliğine fazla rağbet olmadığı için mi süre uzatıldı dersiniz?

AK Parti’ye kuruluşunda bu yana hem belediye başkanlığı hem de belediye meclis üyeliği aday adaylığında diğer partilerden daha fazla başvuru geliyor.

AK Parti başvuru sayısını artırmak ve daha nitelikli, donanımlı meclis üyelerini aday göstermek için süreyi uzatmış olabilir.

Belediye meclis üyeleri 5 yıl boyunca seçilmiş başkanın da en yakın çalışma arkadaşları olarak görev yapıyorlar.