Müjdeyi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş verdi.
Atatürk Stadyumu Meydanı’nın Millet Bahçesi’ne dönüştürme kararının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda burada bir takım düzenlemeler yapılması gündeme gelmişti.
Millet Bahçesi olarak faaliyet gösterecek eski Atatürk Stadyumu’nun bulunduğu alanının düzenleme maliyetini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üstlendi.
Başkan, söz konusu proje için Bursa ziyaretinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sunum yapmıştı.
Olay Televizyonu için gerçekleşen program çekiminin hemen ardından Başkan’ın çalan telefondan Ankara’nın projeyi üstelendiğine ilişkin haber geldi. Başkan Aktaş da gelişmeyi sıcağı sıcağına bizimle paylaştı.
“Malumunuz burası zaten bakanlığa ait. Bakanımız burayı kendilerinin yapabileceklerini söyledi. Bürokratlarına da o gün talimat vermişti. Şimdi de Ankara’dan aradılar proje için hemen harekete geçmemizi istediler” dedi.
Altında otoparkın da bulunacağı Millet Bahçesi’nde Millet Kıraathanesi’nin yer alacağını da açıklayan Başkan Aktaş, gelen bu müjdeli haberle rahatladı.
Zira yapım için şimdi Büyükşehir Belediyesi’nin kasasından para çıkmayacak. Başkan buranın düzenleme sonrası siyasi parti mitingleri dahil, diğer etkinliklerle daha aktif kullanacağını vurguladı.
Arsalar İLBANK’a
Büyükşehir Belediyesi yeni gelir kaynakları oluşturma adına bir takım arsalarını satışa çıkarmıştı.
Ancak gelinen ekonomik tablo karşısında arsalara müşteri bulunamamıştı. Şimdi Büyükşehir’e ait o arsaların bir kısmı kısa adı İLBANK olan İller Bankası’na devrediliyor.
Başkan Aktaş gelişmeyi şöyle açıkladı.
“Geldiğimiz ay itibariyle biraz da yapılandırmalardan dolayı tahsilatta sıkıntılarla karşı karşıyayız. Bizim İller Bankası’na ek kredi talebimiz oldu. Talebimizi Çevre ve Şehircilik Bakanı geldiğinde kendisine ilettik. Bakanımız ‘Normal şartlar altında kredi veremiyoruz, ama bana verebileceğiniz bir arsa var mı’ dedi. Nilüfer Başköy’den biraz, daha evvel Osmangazi’deki Yeşilova’da gelir ortaklığı yöntemiyle satmaya çalıştığımız, ihaleye çıktığımız 11 bin 500 metrekare yer olmak üzere, toplamda 180-200 milyon TL bedelli arsaları bakanlığa devredeceğiz. Bunu ilk defa açıklıyorum. Bunlara mukabil, mevcut aylık her ay BUSKİ’nin 11 milyon lira geri ödemesi var. 22 milyon lira civarında da Büyükşehir’in kredi geri ödemeleri var. Bizim gelenin gideni karşılamadığı aylar var. Bunu pozitife çevirmek adına bakanımız sağ olsun bürokratlarına talimat verdi. Tevafuk, dün ben Genel Müdürümüz ile yeniden görüştüm. Bu gösterdiğimiz arsalar mukabilinde yürüyen işlerimizin aksamaması ve yeni yıla sağlıklık girebilmek adına, devamında da BUSKİ’nin borçlarının İller Bankası’nca yeniden yapılandırması konusunda talebimizi yineledik. Görüşmemiz sürüyor. Yakın zamanda sonuçlandığında kamuoyuna paylaşırız.”
Böylece Büyükşehir Belediyesi’nin sıcak nakit arayışı arsalar karşılığında İller Bankası’ndan karşılanmış olacak.
Başkan’ın bu haberle rahatladığını fark ettik.
Devasa bir holding görünümündeki Büyükşehir Belediyesi’ni ayakta tutmak, gerçekten kolay olmasa gerek.
MHP ittifaka hazır
Dün MHP Bursa İl Başkanı Kurtuluş Coşkun ile yöneticiler Tugay Sait Seyhan, Cüneyt Subilir ve Mustafa Aydın Olay Medya’nın konuğuydular.
Gündem yerel seçimlerde de Cumhur İttifakı’nın devam edip etmeyeceğine kilitlenmiş durumda.
İki partiden de bu konuda olumlu açıklamalar var.
Bunu İl Başkanı Coşkun da teyit etti.
Ülkenin ve milletin menfaatleri doğrultusunda 15 Temmuz kalkışması sonrası AK Parti ve MHP arasında oluşturulan Cumhur İttifakı’nın 24 Haziran seçimlerinin ardından yerel seçimlerde de gerçekleşmesi için kendilerinin hazır olduklarını anlattı.
Coşkun bunun halk nezdinde de karşılık bulduğunu ve sandığa yansıdığını hatırlattı.
Coşkun, yaşanan ekonomik kriz karşısında fırsatçı iş yerlerine ders verme adına vatandaşları buralardan alış veriş yapmamaya çağırdı. MHP İl Başkanı, fırsatçılığı ‘ahlaksızlık’ olarak tanımladı.