Tavanda iki lider arasındaki işbirliği ve ülke sorunları karşısında takındıkları milli tavır ister istemez tabana da yansıyor.
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin oluşturduğu Cumhur İttifakı yerelde de başarı ile sürüyor.
Liderlerinin seçim sonrası sarsılmaz biçimde dışa yansıttığı bu birliktelik belli ki, iki partinin il, ilçe ve belde teşkilatlarına da olumlu biçimde etki ediyor. İki parti teşkilatlarının liderlerini örnek aldığı görülüyor.
AK Parti ve MHP teşkilatlarının yereldeki uyumu benzer şekilde belediyelerde de kendisini hissettiriyor.
Bursa ölçeğine bakıldığında, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ile MHP il Başkanı Cihangir Kalkancı‘nın son derece samimi yaklaşımları belediye meclislerinde de fark ediliyor.
Örneğin;
Geçtiğimiz hafta Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz‘ın 2020 faaliyet raporunu ittifak ortağı MHP Meclis Grubu‘nun yedi maddelik övgü ile onaylandığını gördük.
Keza, Osmangazi Belediye Meclisi‘nde de benzer bir durum söz konusu. Başkan Mustafa Dündar‘ın çalışmalarına MHP Grubu‘ndan güçlü destek veriliyor.
Yenişehir‘deki MHP’li Belediye Başkanı Davut Aydın‘a aynı desteği bu kez AK Partili üyeler ve milletvekilleri sağlıyor.
Bu ittifak diğer ilçerimizde de hiç uyuşmazlık çıkmadan sürüyor.
Cumhur İttifakı Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nde de sorunsuz diyalog ve işbirliğini sürdürüyor.
MHP‘nin il ve ilçe yöneticileriyle meclis üyeleri belediye iştiraklerinde yönetimlere alınıyor. MHP Grubu Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Başkan Alinur Aktaş‘ı yalnız bırakmıyor.
Aktaş’ın bu hafta görüşülecek faaliyet raporuna MHP Grubu‘nun yine açık destek vermesi bekleniyor.
Hasılı, Ankara‘da başlayan seçim ittifakı Anadolu‘da da hizmet birlikteliğine dönüşmüş durumda.
Bundan da o beldelerdeki vatandaş faydalanmış oluyor.
Zaman zaman karşı bloktan ittifakı sarsmaya dönük girişimler olmuyor değil. Fakat, Erdoğan ve Bahçeli’nin arasını açmaya da kimsenin gücü yetmiyor.
Can sıkan münferit bozgunculuklar karşısında ise iki lider asla taviz vermiyor.
Çiftçiye destek böyle olur
Büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere ilçe belediyeleri kırsal mahallelerdeki tarım ve hayvancılığın gelişimi için faydalı projeler geliştiriyorlar.
Çiftçi ve üreticinin alın terinin karşılığını alabilmesi adına yürütülen o projelere Yenişehir ilçemizden güzel bir örnek var.
Kenan Yabalığlu kardeşim göndermiş. Yenişehir’in MHP’li Belediye Başkanı Davut Aydın ilçeye bağlı mahallelerdeki 600 dönüm arazide mera ıslah çalışması gerçekleştirmiş.
Mera, hayvan yetiştiricileri için olmazsa olmaz bir gereksinim. Verimi artırıcı bu çalışma elbette çiftçiyi de mutlu etmiş.
Davut Başkan’ın ilçenin baş ürünlerinden olan biberi tanıtma ve çiftçinin daha yüksek verim alabilmesi için verdiği destekleri de biliyoruz.
Şimdi buna mera ıslahı da eklenmiş.
Bunun hemen her ilçenin de yapılabileceğini düşünüyoruz.
Verimsiz alanlarını yüksek ürün kalitesi yakalayabilmesi için yapılacak çalışmalar üreticinin kazanç hanesine artı olarak yansıyacaktır. Islah edilen meralardan yüksek kalitede yem ürünleri elde edecek, çiftçi böylece maliyetlerini düşürmüş olacak. Bu konuda kısa adı HAGEL olan, Bursa Hayvan Yetiştiricileri Birliği ile işbirliğine gidilmiş olmasını da önemsiyoruz.
Aşıda 750 bine yaklaştık biraz daha gayret gerek
20 milyon doza yakın aşı vuruldu ama henüz her iki dozu alan yurttaş sayısı nüfusumuzun yüzde 10‘unu bile oluşturmuyor. Aşılamada yurttaşın isteksizliği de söz konusu.
Bursa‘daki rakamlar henüz rahatladığımızı göstermiyor. 740 bini aşan toplam aşılanan sayısında iki dozu da alanlarımız 300 bini görmüş değil.
Daha alacağımız çok yol var. Süratle aşı sırası gelenlerimizin bunu ihmal etmemeleri gerekiyor.
Bursa olarak kendimizi güvende hissedebilmek için bireysel tedbirler kadar aşılanmaya da özen göstermemiz şart.