Hiç şüphe yok ki, bir belediye başkanının başarısında kendisine yardımcı olacak, encümen ve meclis gibi karar organlarıyla, ihtisas komisyonlarında yorulmadan, uzmanlıklarını gösterecek meclis üyelerinin de büyük rolü vardır.
Çünkü; onların hazırlayacakları komisyon raporları, encümen ve meclislerde alacakları kararlar, o beldenin, şehrin geleceğine de damga vuracaktır.
Bu bakıma, listelerin çok özenli hazırlanması, sıralamaya girecek isimlerin de sorun çıkarmayacak, uyumlu ve çözüm üretecek kişilerden seçilmesi faydalı olacaktır. Partilerimiz ve başkanlarımız bunları hazırlamak için günlerdir özel bir zaman ayırdılar. Komisyonlar kurup, isimleri tek tek incelediler.
Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’daki yerel meclislerde de daha çok AK Parti ve CHP’nin ağrılığı var. Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin de meclislerde gurup oluşturduğunu biliyoruz. Keza, İYİ Parti’nin de meclislere geçen dönem üye soktuğu malum.
Partilerin ilçe seçim kurullarına belediye başkan adaylarını ve meclis üyesi aday listelerini bildirmesi için bugün son gün. AK Parti’nin yurt genelinde dün listeleri teslim ettiği konuşuluyor. Listede kimler var bilmiyoruz. CHP’nin de listeleri erken verdiği biliniyor.
Kulislerden kulağımıza gelenler, AK Parti’de Bursa’da 17 ilçede Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelecek isimlerin bizzat Başkan Alinur Aktaş’ın onayı ile belirlendiği yönünde. Yani, burada ilçe belediye başkan adaylarına pek bir söz bırakılmamış gibi. Yine, listelerde İl başkanlığının ağırlığının da olduğu konuşuluyor.
Örneğin; milletvekili aday adaylığı için il yönetiminden istifa edenlerin ve vekil olamayanların da ilk sıralara yazıldıkları dillendiriliyor.
Bu durumda ilçe belediye başkan adaylarına sadece kontenjan adaylarını seçme yetkisi verilmiş gibi. Bunlardan bile üstü çizilen isimlerin bulunduğunu ekleyelim.
Bir de, önceki gün üç ilçe başkanı Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği sıralamasında yer almak üzere görevden ayrılmışlardı. Yani, AK Parti’de listelere girebilmek o kadar kolay değil.
Meclisler için yapılan müracaatların büyük bölümü liste dışı kaldığı için, yatırılan ücretler de Gazze ve partiye bağış oldu. Eski üyelerin büyük bölümünün liste dışı bırakıldığı da konuşuluyor.
BAREM’de yaşlılardan destek ve dualarını aldı
Belediyenin basın merkezinden servis edilen haber bakılırsa, Başkan Dündar BAREM’de konuk ettikleri yaşlıların elini öperek desteklerini de istiyor.
Bir işe başlarken veya yola çıkarken büyüklerin elini öpüp, hayır dualarını almak Türklüğün ve Müslümanlığın şiarındandır.
Başkan Dündar’da seçim önü BAREM’in yaşlılarıyla bir araya gelmiş.
Dündar, “Bizim için en büyük mükafat, büyüklerimizden aldığımız duadır. Osmangazi’ye hizmet sevdamızın bir nişanesi olarak BAREM’i ziyaret ederken yine ak saçlılarımızın duasına talibiz” demiş.
Demirtaş’ta inşaa edilen merkez hem yaşlı hem de engelli hemşerilerimizin barındırıldığı eşsiz bir eser olmuştu.
Şimdi burada artık dezavantajlı hemşerilerimiz için hizmet başlamış.
Artık barajları konuşmuyoruz
Büyük bir iklim krizi ve aksilik olmazsa, inşallah 2024 Bursa’da su sıkıntısının hiç konuşulmayacağı bir yıl olacak.
Zira, barajlarımız neredeyse tümüyle dolarken, diğer yandan BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün açtığı ihalelerle Çınarcık Barajı’ndan kente verilecek suyun isale hatları, depolar, arıtma tesislerinin yapımına da başlandı.
Avrupa Yatırım Bankası’ndan sağlanan kredi ile yapılacak tesislerle Bursa artık uzun yıllar su sorununu konuşmayacak. Bu açıdan, Doğancı Barajı’nın üzerinde memlekete giderken havzanın dolu görüntüsü bize her defasında moral ve umut veriyor.
BUSKİ’nin paylaştığı son verilere bakılırsa;
Nilüfer Barajı yüzde 85, Doğancı Barajı yüzde 95 düzeyinde dolu görünüyor. Dolu savak seviyesine kadar yükselmiş havza görüntüsü de Bursa’yı ve Bursalıları sevindiriyor.
Esasen, Orhaneli ilçemiz sınırlarındaki Çınarcık Barajı’ndan Bursa’nın şebekesine su verilmeye başladığında gelecek nesillerimiz de susuzluk riski çekmeyecek.
Seçimin hemen ardından 1 Nisan’da göreve devam edecek veya gelecek başkan da Bursa’da suyu uzun yıllar dert etmeyecek.