Olay Gazetesi Bursa

Maden OSB’de ÇED için adım

Orhaneli ilçemizde kurulacak dev Maden İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi için geri sayım başladı. Yer seçiminin ardından ÇED için harekete geçilmiş görülüyor. Orhaneli Belediyesi‘nin girişimleriyle başlatılan çalışmalarda ÇED’in önemli bir ayağı olan halkın bilgilendirme toplantısı safhasına geçildi. Bu arada ilçe civarındaki zengin mermer yataklarından çıkarılan cevherin işleneceği Maden İhtisas OSB‘nin yerinin de netleştiği görülüyor. Kısa […]

Orhaneli ilçemizde kurulacak dev Maden İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi için geri sayım başladı.

Yer seçiminin ardından ÇED için harekete geçilmiş görülüyor.

Orhaneli Belediyesi‘nin girişimleriyle başlatılan çalışmalarda ÇED’in önemli bir ayağı olan halkın bilgilendirme toplantısı safhasına geçildi.

Bu arada ilçe civarındaki zengin mermer yataklarından çıkarılan cevherin işleneceği Maden İhtisas OSB‘nin yerinin de netleştiği görülüyor.

Kısa adı MADSİAD olan Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği’nin üstlendiği projenin ilçeye bağlı Şükriye Mahallesi‘ndeki Kocabelen ve Dede Tepe‘de yapılması netleşti.

Bu amaçla başlatılan Çevresel Etki Değerlendirme raporunun bir parçası olan halkın katılımı toplantısının ise gazetelere verilen ilanla 6 Haziran Salı günü Orhaneli Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşeceği duyuruldu.

Bütün bunlar gösteriyor ki, Orhaneli’de yeni bir döneme adım atılıyor.

Göçle hızla boşalan Dağ ilçelerinin umudu olacak Maden OSB‘nin kentten ilçelere geri dönüşü de tetiklemesi bekleniyor.

Bilimsel araştırmalara göre 900 yıllık mermer rezervine sahip  olduğu ileri sürülen Orhaneli civarından çıkarılacak cevher, yine burada kurulacak farikalarda işlenerek dünyaya ihraç edilecek.

7 bin civarında istihdam sağlayacağı duyurulan Maden OSB için Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu‘nun büyük çaba verdiğini biliyoruz.

Şimdi onun da rüyası gerçekleşiyor.

60 dolayında yatırımcının başvuru yaptığı Maden OSB’nin duruk vaziyetteki bölge ekonomisini canlandıracağını düşünüyoruz.

 

Orhaneli ile birlikte Büyükorhan, Harmancık ve Keles‘i de yakından ilgilendiren projenin hayata geçmesi için MADSİAD‘ın da özel girişimleri olduğunu hatırlıyoruz.

Halkın görüşleri de önemli.

Çevre hassasiyetinin yüksek olduğu bir projeden bahsediliyor. 

Bu yüzden, belediyenin sürüklediği projeye yöre halkının karşı duracağını sanmıyoruz.

Çünkü; süreç Bursa’daki Akademik odalara da danışılarak yürütüldü.

Ayrıca özelleştirilen TKİ‘ye ait Kömür İşletmesi ve Termik Santral bölgeden Bursa‘ya göçü hızlandırmıştı.

Maden OSB Dağ yöresine şimdiden hayırlı olsun.

 

Tatlıoğlu’nun 13. yılı

 

Orhaneli’de 2004 yerel seçimlerinde işbaşına gelen AK Partili Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu bugün medya karşısına çıkıyor.

Başkan, görevdeki 13. yılını değerlendireceği basın toplantısını ardından habercileri bölgenin turizm cenneti olarak bilinen Sadağı Kanyonu‘nda ağırlayacak.

Doğa yürüyüşünün de gerçekleştirileceği basın toplantısında ilçeye 13 yılda kazandırılan hizmetler, Maden OSB’de gelinen son nokta ele alınacak.

3 dönemdir görevde olan Tatlıoğlu’nun Türkiye genelindeki Yörük Türkmen derneklerini tek çatı altında toplama çabaları da var.

Tatlıoğlu aynı zamanda Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği‘nin başkanlığını da yürütüyor.

 

OVADER’de kongre vakti

 

Bursa’nın en yeni sivil toplum örgütlerinden biri olan Ova Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği birinci olağan kongresini bugün yapıyor.

Bursa’nın ovadaki mahallelerini örgütleme amaçlı kurulan dernek, altı aylık geçici yönetiminin ardından bugün Çukurca Mahallesi’ndeki Spor Salonu‘nda ilk kongresini yapacak.

Karabalçık Muhtarı Kasım Çiçek‘in tek aday olduğu kongrede başka aday çıkması beklenmiyor.

Son aylarda ovadaki bütün mahallerde örgütlenme çalışması yürüten OVADER, Bursa’nın öne çıkan STK’larından biri olmayı hedefliyor.

Bursa’nın dünyaya sebze meyve ihraç eden mahallelerinin bir araya gelip örgütlenmesi şehrimize zenginlik katacaktır.