Pandeminin en çok mağdur ettiği kesimlerden biriydi halı saha işletmecileri. Uzun süre, diğer bütün esnafımız gibi onların işyerleri de kapalı kaldı.
Ülke genelindeki yeniden normalleşme ve gevşemeyle birlikte halı sahaları futbolseverle buluştu.
Vaka haritasında sarı renkli Bursa’nın bir avantajı vardı. Kısıtlamaların fazla olduğu kentlerden buraya hafta sonları maç turları gelmeye başladı. Ancak, bunun kalıcı olup olmayacağı önümüzdeki hafta netleşecek. Çünkü; vaka sayımız her geçen gün artıyor.
Dün Bursa Halı Saha İşletmecileri Derneği Başkan Yardımcısı Sadık Benzer ile konuşurken, işlerin açılmasından memnun olduklarını öğrendik.
Ancak, vaka rengine bağlı normalleşmenin diğer tüm spor branşlarında olduğu gibi ülke genelinde kalıcı hale getirilmesini istiyorlar.
Akşam 19.00’a kadar izin verilen müsabaka saatlerinin de uzatılmasını talep ediyorlar. Buna gerekçe olarak, kapalı mekandaki salon sporlarının ülke genelinde kısıtlamalardan muaf olduğu bir ortamda 1,5 dönümlük açık alanda, halı sahada 14 kişinin futbol oynamasının virüs için büyük risk oluşturmayacağını düşünüyorlar.
Benzer, yoğun talep üzerinde Kültürpark ve Hüdavendigarpark’taki 3 halı sahasını açtığını, hafta sonu erken saatlerde il dışından gelen talepleri karşıladıklarını, hafta içi de yine 13.00-19.00 saatleri arasına çok rağbet olduğunu belirtiyor.
Bursa Halı Saha İşletmecileri Derneği Başkan Yardımcısı Benzer’in Büyükşehir Belediyesi’ne de esnaf adına müteşekkir. Zira, pandemi döneminde işyerleri kapalı olan esnaftan kira alınmadığını söyledi. Bunun da zor süreçten geçen esnafı bir nebze olsun rahatlattığını belirtti.
Diğer tüm esnaf kesiminin de böylesi bir memnuniyet yaşayacağı günlerin hızla gelmesini diliyoruz.
Kursiyerlerin eldivenleri yurtdışına ihraç ediliyor
Burada meslek sahibi olanların hem para kazandıklarını hem de ülke ekonomisine katkı yaptıklarını görmek sevindirici.
Osmangazi Halk Eğitim’in 6 haftadır yetiştirdiği kursiyerlerin ürünlerinin yurtdışına ihraç edilecek hale geldiğini görmek ayrı bir keyif.
Osmangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Köse bu mutluluğu şu satırlarla duyurdu:
“Büyük bir özveri. Hiç becerileri yoktu. Halk Eğitim Merkezimizle tanıştılar ve deri eldiven dikim kursuna başladılar. Aradan sadece altı hafta geçti ve kursiyerlerimiz ihraç edilecek eldiven üretiyorlar.”
Kursta edindikleri beceriyle şimdi hepsi hem evlerine ekmek götürecekler hem garanti bir işe sahip olacaklar hem de ülkeye döviz girdisi sağlayacaklar.
Buna bir taşla üç kuş birden vurmak denmez de ne denir?
Bursa’nın en uzak ilçesi de millet bahçesine kavuşuyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle yurdun dört bir yanındaki il ve ilçelerde hızla millet bahçeleri yapılmaya başlandı.
Bursa merkezdeki eski Atatürk Stadı’nın bulunduğu alana yapılan ilk millet bahçesinin ardından Gökdere’nin ihalesi de 26 Mart’ta yapılacak.
Bursa merkezin ardından şimdi ilçelerimizde de millet bahçelerinin inşaatları başladı.
Bakanlık’tan ilk projeyi koparan Harmancık Belediyesi oldu.
Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, Panayır alanındaki düzenlemenin sürdüğünü, burada yüzme havuzu ve basket sahalarıyla birlikte millet bahçesinin de haziran ayında kullanıma açılacağını söyledi.
Önümüzdeki günlerde yürüyüş yolları için de parke alım ihalesine çıkacaklarını belirten Ataş, “İlçemize kalıcı bir eser daha kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. İnşallah çalışmalar bittiğinde Panayır alanımızda bambaşka bir tablo çıkacak karşımıza” dedi.