Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü‘ne bağlı Uludağ Milli Parkı’ndaki Sarıalan Kırevleri‘nin kiralama ihalesi dün çetin bir rekabete sahne oldu.
Yıllık 250 bin TL muammen bedelle çıkılan ihale için 10 firmanın teklif dosyası satın aldığını öğrendik.
5 firmanın teklif zarfı sunduğu, Almira ve Harput firmalarının eksik evrak nedeniyle değerlendirme dışı bırakıldığı ihalede Anka, BURFAŞ ve Derebahçe Konsorsiyumu‘nun zarfları açıldı.
5 yıllığına 47 ahşap kırevinin kiralama işine yıllık 531 bin TL ile en yüksek teklifi sunan firma Derebahçe Konsorsiyumu oldu.
İhalenin nihai sonucun önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.
Dün BURFAŞ Genel Müdürü Muhammed Gümüşsoy ile bu konuyu konuştuk.
3 firma ile yarıştıkları ihaleyi kazanamadıklarını, ancak bunun nihai sonuç olmadığını anlatan Gümüşsoy şöyle devam etti:
“İhale çok çetin geçti. Biz şirket olarak ikinci uygun fiyat sunan firma olarak kaldık. Biz yıllık 450 bin TL’ye kadar çıktık. 3. firma ise 414 bin TL sundu. Kurum ihaleden iyi para kazandı. Toplam 52 kırevi var. Kurum bunların 5’ini kendisine bırakıyor. 47 kırevi 2 WC ve bir taş enformasyon binasını 5 yıllığına kiraya çıkardılar. Ancak rakam çok yükseldi.”
Kırevlerini işletecek firmanın buraya 1 milyon TL‘nin üzerinde tefrişat yapması gerektiğinin de altını çizen Gümüşsoy, ihalenin yeniden kendilerinde kalması konusunda da umutlu olduklarını dile getirdi.
Sadece tefrişat değil, çevre düzenlemesi, yürüyüş yolları, çit duvar yapımı, cirodan yüzde 5 ağaçlandırma payı ve KDV gibi ödemelerle yıllık kiralama ücretinin 1 milyon TL‘nin üstüne çıkacağını kaydeden Gümüşsoş şunları da söyledi:
“Dosyalar inceleniyor. BURFAŞ olarak halen umudumuz var. Derebahçe konsorsiyumu çekilir mi bilmiyoruz? Biz Sarıalan’a iyi bir konsept yapmak istiyorduk. Sarıalan’a farklı bir heyecan ve anlayış getirmek istedik. Çevredeki diğer özel işletmelere de örnek olalım diye düşündük. Uludağ’da var olamıyorsak Sarılan’da olalım istedik. Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek? Ama biz burayı istiyoruz.”
Sarıalan’da teleferik istasyonunun bulunduğu alandaki bungolovlar geçen yıl tamamlanmıştı.
Dün ihale sonrası kulağımıza gelen duyumlar, yüksek teklif sunan firmanın çekileceği yönünde.
Bakalım kırevlerinin işleticisi kim olacak?
Dağ’ın ardındaki aşçılar
Uludağ Üniversitesi’nin Harmancık Meslek Yüksekokulu’nda Aşçılık Bölümü bulunduğunu bilmeyenlerimiz olabilir.
Fakat orada, Türkiye‘nin dört bir yanından gelen çocuklarımız harika işler çıkarıyorlar.
Bu okul girdiği her ulusal ve uluslararası yarışmadan çok sayıda ödülle geri dönüyor.
Dün buradan elektronik postamıza anlamlı bir ileti göndermişler.
Harmancık İlkokulu‘nun Anasınıfı’ndaki engelli ve minik öğrencileri Aşçılık Programı’nın Uygulama Mutfağı‘na sokan öğretim görevlileri ile MYO öğrencileri onlarla güzel bir zaman geçirmişler.
Minikler daha sonra kendi elleriyle yaptıkları pasta, kurabiye ve pizzaları bir güzel yemişler.
Üniversiteler aynı zamanda bulundukları bölgenin sosyal gelişimine de katkı yaparlar.
Harmancık MYO’nun bu anlamda desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz.
Harmancık, Bursa’nın Mengen‘i olmayı fazlasıyla hak ediyor.
Yöreyi tanıyan biri olarak, Uludağ Üniversitesi‘nin, kentimizdeki turizm işletmelerinin, otellerimizin biraz daha buranın elinden tutması gerektiğini düşünüyoruz.
Çünkü burası onlar için de eleman yetiştirecek bir kaynak.