Birkaç gündür bu sütunlardan Uludağ’ın arka yüzündeki Keles ilçemizde satışı planlanan dev araziye ilişkin gelişmeleri aktarıyoruz.
Gököz Mahallesi sınırlarındaki 59 dönümlük arazinin 11 milyon lira tahmini bedelle, açık teklif yöntemiyle satılacağı duyurulmuş, buna da hem mahallinden hem de ilçe merkezinden satışın durdurulması çağrısı gelmişti.
Dün Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin ile konuştuk.
Ardından da, “Burayı satın almaya talip olanlar, ilçemizde bir sebze meyve kurutma tesisi kurmayı planlıyorlar” dedi. Keskin, bunun da ilçenin kalkınmasına ve istihdamına katkıları olacağını vurguladı.
Başkan Keskin, ayrıca satıştan elde edilecek gelirle Bursa Uludağ Üniversitesi’nin Keles Meslek Yüksekokulu’na yeni bir kampüs yapmayı planladıklarını da söyledi.
Başkan ayrıca, satış gelirinin bir kısmıyla da, her yıl yurtdışına ihraç edilen Keles kirazlarını satın almaya gelen tüccarların talep ettiği 3-4 dönüm arazi üzerine ürün toplama merkezi kurmayı hedeflediklerini de dile getirdi.
Bu açıklamalar gösteriyor ki, ‘İhaleyi iptal edin’ çağrılarına karşı Başkan Keskin’in bu konuda kararlı olduğu anlaşılıyor.
Son yazımızda da vurgulamıştık.
Satış geliri tahmin ettiğimiz gibi Keles’in gelişimine, istihdam ve kalkınmasına katkı için kullanılacak gibi görünüyor.
Arazinin satış ihalesi 14 Ekim’de Keles Belediye Encümeni’nde yapılacak.
Yerli otoda 16 plaka nihayet
Türkiye, akamete uğratılan Devrim aracının ardından yarım asır sonra tüm hakları kendine ait olan bir yerli otoyu piyasaya sürmeye hazırlanıyor.
Gemlik ilçemizde kurulumu tamamlanan ve seri üretim hazırlığı yapan TOGG Fabrikası 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açılıyor.
Banttan ilk aracı indirme töreni öncesi TOGG’un gerçek trafik ortamında testlerine de başlandı.
Şirketin sosyal medya hesaplarından paylaşılan o görüntüler heyecan oluşturdu.
Şimdiye dek lansmanı yapılan araçlarda Bursa’nın trafik plaka rakamı olan 16’yı kullanmaktan imtina eden TOGG yönetiminin gerçek trafikteki test sürüşlerindeki araçlara 16 plakasını takmasına sevindik.
Bursalı araca 34 plakayı takarak mesaj vermeye çalışan TOGG yönetimine kentten tepkiler yükselmişti.
Bursa dışında başka kentlerde SUV ve Sedan tipi araçların prototiplerini sergileyen yönetim, nedense Bursa’yı es geçmişti.
Gemlik merkezli üretilen araçların Orhangazi Tüneli girişindeki görüntüsünü ise önceki gün Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın kendi hesabından duyurdu.
“Orhangazi’ye doğru TOGG’u göreceksiniz, şaşırmayın” mesajıyla paylaşımda bulunan Başkan Aydın ilçe olarak yerli otodan duydukları gururu vurgulamış.
Bu paylaşımlar gösteriyor ki, TOGG’da üretim 29 Ekim’de resmen başlıyor.
Önümüzdeki mart ayından itibarende artık satış işlemlerine geçilecek.
Seri üretim ve satış öncesi de yine TOGG ürünü elektrik şarz üniteleri de yurt geneline yayılmaya başladı. İlk ünitenin Bolu’da monte edildiğini gördük.
İnşallah sorunsuz bir şekilde üretim başlar, satış ve şarz yapılanmasında da bir sorunla karşı karşıya kalınmaz.
Türk mühendis ve işçisinin gururla piyasaya süreceği TOGG araçlarının ülkemizde çok tutulan ve tercih edilen, sonra da yurtdışında imrenilen bir marka olmasını diliyoruz.
Türkiye bu hamlesiyle artık tüm sınai ve mülkiyet hakları kendine ait bir otomobil markasını dünya devleri arasına sokmuş olacak.
Bundan bir yurtsever Türk vatandaşı olarak kıvanmamak mümkün mü?
BURSKOOP’la gelen ödül
Onlardan biri, Büyükşehir Belediyesi’nin şehrimizde 5 bin üniversite ve 5 bin meslek lisesi öğrencisine her ay düzenli burs sağlayan BURSKOOP Projesi’ne özel ödül verildi.
Ödülü Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bizzat lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.
BURSKPOOP projesini ilk kez sütunlarımıza taşıdığımızda, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimin desteklenmesi adına böylesi bir işe girişmesini desteklemiştik.
Demek ki, doğru ve iyi bir iş yapılmış ki, AK Parti’nin Yerel Yönetimler Başkanlığı da o projeyi ödüle değer görmüş.