Olay Gazetesi Bursa

Kardeş Muş’a destek Bursa’ya büyük onur

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin il dışındaki kardeş şehirlere yaptığı yatırımlar bir ara muhalefetin diline dolanmıştı. Sanki, kendi belediyeleri diğer il ve ilçe belediyelerine hiç yardım yapmıyorlarmış gibi. Oysa, iller arası dayanışmanın önemi ülkemizde yaşanan son sel su baskınları ve yangınlarla daha da ortaya çıktı. Gücü olan-olmayan tüm belediyelerimiz afet bölgelerine koştu. Makine ekipman ve elemanlarını buraya […]

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin il dışındaki kardeş şehirlere yaptığı yatırımlar bir ara muhalefetin diline dolanmıştı. Sanki, kendi belediyeleri diğer il ve ilçe belediyelerine hiç yardım yapmıyorlarmış gibi.

Oysa, iller arası dayanışmanın önemi ülkemizde yaşanan son sel su baskınları ve yangınlarla daha da ortaya çıktı.

Gücü olan-olmayan tüm belediyelerimiz afet bölgelerine koştu. Makine ekipman ve elemanlarını buraya yönlendirdi.

Büyükşehir Belediyesi il dışındaki yardım ve yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Dün Muş’ta Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce yapılacak Gençlik Eğitim ve Sosyal Tesisi’nin temeli atıldı.

Bunları güçlü tüm belediyelerimiz yapmalı.

Doğu ve Güneydoğu’da zor durumdaki belediyelerimize destek amaçlı böylesi yatırımlar sürmeli. Bu konuda yasal bir engel yok. Muhalefet ancak, ‘kendi şehrinizde ihtiyaç varken niye başka bölgelere yatırım yapıyorsunuz’ diye eleştirebilir.

Bunda da bizce bir sakınca yok. Kendileri işbaşına geldiklerinde Bursa dışında hiçbir yere çivi çakmazlar, olur biter. Bursa’nın da eksikleri olabilir ama oradaki eksiklerle kıyaslandığında bunlar çok komik kalır. Bu açıdan, güçlü belediyelerimiz, bütçe bakımından daha zayıf yerleşimleri desteklemeliler.

Bursa gençliğe yaptığı yatırımlarla da ödül alıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin bir süre önce başlattığı, ‘Gençlik Kulübü’ projesi Bursalı gençlerden büyük bir rağbet görmüştü. Dijital ortamda üye 51 bin gence değişik avantajlar sunan kulüp, Büyükşehir Belediyesi’ne de ödül getirmiş.

Kısa adı TBB olan, Türkiye Belediyeler Birliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Kulübü projesini ‘Genç Dostu Şehirler’ unvanıyla ödüllendirmiş.

Ödül de bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından önceki akşam Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a verilmiş.

Bursa için gerçekten büyük bir onur. Gencine sahip çıkan kent olarak tanınmak, takdir edilmek güzel bir kazanım.

Muş’taki açılış ve temel atma törenleri için bu kente giden Başkan Aktaş’ın yanında AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’ı da görüyoruz.

Gürkan da Kızılay Bursa Şube Başkanı iken hayırsever işadamı Gıyasettin Bingöl tarafından memleketi Muş’ta yapımı için protokolü imzalanan aşevinin açılış törenine katıldığını bildiren bir paylaşımda bulundu. İki başkanın, Ahlat etkinlikleri için Muş’a inen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı havalimanında karşıladıkları da görülüyor.

 

Bakan Koca’nın Bursa paylaşımı

Dün bu sütunlardan Bursa’nın 1. doz aşılamada yüzde 75’lik oranı yakalayarak mavi il kategorisine geçtiğini aktarmıştık. Aşılamada yol almış kentleri gösteren bu tanımlama, şüphesiz kentin salgında daha güvenli hale gelmeye başladığının da işareti olarak biliniyor.

Virüsle mücadelede düşük riskli iller arasına girmek Bursa’nın uzunca süredir beklediği bir şeydi.

Nihayet, geç de olsa birinci doz bakımından artık diğer illere göre daha düşük risk grubundayız. Bunu sürdürmek ve aşılama oranını daha da yükseltmek de elimizde.

Dün bu gelişme üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesaplarından Cumalıkızık’taki dışı mavi boyalı bir tarihi ev fotoğrafına yer vererek, “Yeşil Bursa mavi oldu. Yüzde 75’i aşan ilk doz aşı oranıyla hangi şehir olmaz!” ifadelerini paylaştı.

Birinci doz aşıda bu oranı yakalamak elbette sevindirici ama dün de vurguladık. Kentimizde halen vaka oranları yüksek seyrediyor. Şehirde, aşı olmamaya kararlı ciddi bir kitle var.

 

Kliple Hanlar Bölgesi atağı

UNESCO Dünya Mirası listesindeki Bursa’nın tarihi hanlarını öne çıkarma amaçlı ilan edilen 2021 Hanlar Bölgesi ve İpek Yılı için çok sayıda etkinlik planlandı. Büyükşehir Belediyesi’nce onların bir bir hayata geçtiğini görmek sevindirici.

Bu amaçla hazırlanan bir video da dün paylaşıma sokuldu.

Şehrimizin hanlarında çekilen ve folklor ekiplerinin gösterileriyle renklenen o klipte Bursa’nın türkülerine de yer verilmiş.

Malumunuz, tarihi hanları açığa çıkarma amaçlı çalışmaların en büyüğünü milyonlarca liralık kamulaştırmalar ve yarışma projesi ile elde edilen düzenlemeler içeriyor.

Bunların takibi sürerken, hanları tüm yönleriyle ele alan konferans, panel vb. gibi oturumların başlatılmasını da bir Bursalı olarak önemsiyoruz.

Kentimizin merkezindeki bu değeri her yönüyle ülke turizmine kazandırmak zorundayız.