Aşılanan toplumun güvende olduğunu artık hepimiz biliyoruz.
Bu nedenle, Türkiye vatandaşını koruma adına sağlık tesislerine ve aşıya büyük yatırım yaptı. Fakat, bunu vatandaşa uygulamada sorun yaşanıyor. Zira, donanımlı sağlık altyapımıza rağmen istenilen hız bir türlü yakalanamıyor.
O hızı yakalayabilmiş olsak, bugün kendimizi daha bir güvende hissedeceğiz.
Demek ki, salgında ilk doz aşıyla dahi büyük bir başarı yakalamak mümkün.
O halde, aşıya daha bir önem vermemiz gerekiyor.
Bu minvalde dün İnegöl’den yurttaşa çarpıcı bir çağrı geldi.
İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Hayrettin Göçmen, Covid-19 pandemisinden tek kurtuluş yolunun aşı olduğuna vurgu yapmış ve şunları hatırlatmış;
“Aşı savaşlarında ülkelerin birbirini kırdığı, büyük bir çoğunluğun aşıya ulaşamadığı dünyada hamdolsun büyük devletimiz, toplumumuzun tümünü aşılamaya yetecek tedariki sağladı. Biz de İnegöl Devlet Hastanesi olarak aşı alanımızın kapasitesini yüzde 65 oranda arttırdık ve günde bin 700 vatandaşımızı aşılayabilecek kapasiteye ulaştık. Gerekirse 24 saat aşılama ile İnegöl halkımızın aşı koruma kalkanına en kısa sürede ulaşmasını sağlamaya yönelik her türlü alternatif planlarımız mevcut.”
Başhekim Göçmen ardından da sitemini şu sözlerle belirtmiş;
“Ancak, aşı için alınan randevular maalesef beklentileri karşılamaktan ve süreci en kısa sürede sonuçlandırmaktan uzakta. Hastanemiz ve aşı birimi çalışma arkadaşlarımız ile sizler için hazırız. İster Sinovac ister Biontech ya da ister Sputnik V fark etmez. Siz yeter ki, randevunuzu alın. Bekliyoruz. Haydi büyükler aşıya.”
Bir kamu hastanesi başhekiminin aşılama sayısını artırmak için gösterdiği çabayı takdir etmemek mümkün değil. Kendisini kutluyoruz.
Aynı çabayı tüm sağlık ve hastane yöneticilerimizin de göstermesi gerekir.
Başkan Taban’ı sevindiren tablo
Fakat tablo değişiyor.
17 günlük tam kapanmanın ardından düşüşe geçen vakalarda umut verici bir azalma göze çarpıyor.
Yukarıdaki fotoğrafı İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban paylaştı.
İnegöl ilçemizde gerçekten vakalar yok denecek kadar azalmış. Haritadan yeşil alanlar giderek çoğalmış. Kırmızı alan yok denecek gibi.
Bunu tamamen İnegöllü hemşerilerimiz başarmış. Keza, önceki gün Ahmet Emin Yılmaz büyüğümüz de yazdı. Bursa’daki rakamlarda da 300’lere inmiş. Belki daha da düşecek.
Önemli olan, düşen vaka sayılarını daha da aşağılara çekebilmek ve bunu artırmamak. İnegöl’ün vaka haritası hepimize, bu illeti istersek yaşadığımız yerleşimlerden uzak tutabileceğimizi gösterdi.
Zaten Başkan Taban da, tablodan son derece hoşnut.
“Tablo iyiye gidiyor. Rabbim ülkemizi her türlü hastalıklardan korusun. Şifa bekleyen herkese de Allah’tan acil şifalar diliyorum” diyor.
Bu olumlu tablo dileriz tüm ülkemize de yansır.
İMO Zindankapı’yı inceledi
Tarihi Mirası Koruma Şube Müdürlüğü çalışanlarından üyeleri Aykut Uray’ın rehberliğinde tarihi surlarda sürdürülen rekonstrüksiyon çalışmalarını yerinde inceleyen İMO üyeleri, bölgenin 6 kapısından biri olan Zindankapı’yı da gezmişler.
Mühendis gözüyle onarım çalışmalarını yerinde gözleyen İMO heyeti gözlemlerini de rapora dökecekler. Heyete Şube Başkanı Mehmet Albayrak başkanlık etmiş.
Kale İçi ve bölgedeki diğer tarihi dokunun ortaya çıkarılması için Osmangazi Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar da devam ediyor.
Yakın gelecekte bu alanın turistlerin vazgeçemeyeceği mekânlar olacağını düşünüyoruz.