Olay Gazetesi Bursa

İlçenin geleceği için toplandılar

Önceki akşam Bursa’nın en uzak ilçelerinden Harmancık’ta bir toplantı vardı. İlçe doğumlu olmamız hasabiyle biz de o buluşmaya davetliydik. Harmancık Belediye Bakanı Mustafa Çetinkaya’nın ev sahipliğinde, Uludağ Üniversitesi bürokratlarında Ramazan Üzü’nün organizasyonuyla ilçenin ileri gelenleri Eko Turizm Tesisleri’nde bir araya geldiler. İlçeye uzun yıllar hizmet vermiş eski belediye başkanları Ahmet Kahraman ve Ahmet Tufan’ın da […]

Önceki akşam Bursa’nın en uzak ilçelerinden Harmancık’ta bir toplantı vardı.

İlçe doğumlu olmamız hasabiyle biz de o buluşmaya davetliydik.

Harmancık Belediye Bakanı Mustafa Çetinkaya’nın ev sahipliğinde, Uludağ Üniversitesi bürokratlarında Ramazan Üzü’nün organizasyonuyla ilçenin ileri gelenleri Eko Turizm Tesisleri’nde bir araya geldiler.

İlçeye uzun yıllar hizmet vermiş eski belediye başkanları Ahmet Kahraman ve Ahmet Tufan’ın da hazır olduğu geceye, siyasi parti ilçe başkanlarıyla bazı esnaf meslek temsilcileri de katıldılar.

Başkan Çetinkaya konuklarına önce ilçeye yapılanları anlattı.

3 milyon TL harcanan Eko Turizm Tesisleri’nde 25 kişilik istihdam sağlandığını ve ilçeye hareket kattıklarına değindi.

Ilıcaksu termal tesisleri için ise yer seçiminin yapıldığını, Jeotermal AŞ’nin kısa sürede inşaata da başlayacağını aktardı.

Okulların yenilenmesi başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi’nden ilçe olarak büyük hizmetler aldıklarına değinen Çetinkaya, Başkan Recep Altepe’nin Harmancık’tan gelen her talebe olumlu yaklaştığını, bu açıdan kendisine ilçesi adına müteşekkir olduğunu söyledi.

Çetinkaya, kapalı pazaryeri ihalesini tamamladıklarını, BUSKİ’nin yıl içinde ilçenin altyapısını komple yenileyeceğini, arıtma tesisine de bu yıl başlanacağını vurguladı.

Çetinkaya, göçün sadece Harmancık ve diğer ilçelerin değil, Türkiye’nin ve dünyanın problemi olduğunu da belirterek bu konuda çok da karamsar olunmamasını ifade etti.

Çetinkaya, ilçeden geçen Kütahya-Balıkesir duble yolunun tamamlanması ve Çanakkale 18 Mart Köprüsünün devreye girmesiyle Harmancık’ın daha da hareketleneceğinin altını çizdi.

Toplantının ana konusu durdurulamayan göç idi.

Söz alan Ramzan Üzü, eksilerdeki nüfus artış hızıyla Harmancık’ın 34 yıl sonra nüfusunun sıfıra ineceğine işaret etti.

Üzü, buna bir çözüm bulunması için harekete geçmek gerektiğini belirtti.

İktidar partisi İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Temel de ilçeye yapılacaklarla ilgili bilgilendirmede bulundu.

40 yıldır beklenen Ballısaray (Uzundere) Barajı’nın ihalesinin referandum öncesi yapılacağını müjdeledi.

Göçü durduracak ve ters göç sağlayacak projeler üretilmesi amaçlı içinde STK başkanları, bürokratlar, akademisyenler ve siyasilerden oluşan özel bir komisyon kurulması kararlaştırıldı.

Komisyon yeni projelerin yanı sıra, tarım, hayvancılık, kırsal turizm gibi başlıklar da alt çalışma grupları da oluşturacak.

Komisyon, ilçenin geleceği adına kısa, orta ve uzun vadeli projeler üretecek.

Ayrıca ilçe belediye başkanına bu konuda siyaset üstü yaklaşımla destek verilecek.

İlçenin şimdiye dek elde ettiği kazanımları daha da kaybetmemesi için atılmış bu güzel adımın sonuca ulaşmasını diliyoruz.

Bu girişim, gelecek sıkıntısı yaşayan diğer ilçelerimize de model olmalı.

Hamancık’taki siyaset üstü tavır, herhalde Ankara’nın da dikkatini çekecektir.

Toplantıda Harmancık’ın ANAP’lı eski Başkanı Ahmet Kahraman ile CHP’li Ahmet Tufan’dan da ilçe adına yürütülecek çalışmalara tam destek sözü geldi.  

 

Harman markası

 

Söz Harmancık’tan açılmışken, AK Parti İlçe Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Temel’den de yeni bir gelişmeyi öğrendik.

Büyükşehir Belediyesi’nin makine ekipman, araç-gereç desteğiyle ilçede ahşap oyuncak üretilecek.

Bu amaçla ilçedeki Çok Programlı Lise’nin bir bölümü Harman markasıyla ahşap oyuncak üretimine tahsis edilecek.

Başkan Temel, dünyanın plastik oyuncağı terk edip ahşaba yöneldiği bir dönemde ilçeye ivme katacak yeni bir projeyi son aşamaya getirdiklerini söyledi.