Olay Gazetesi Bursa

Gürkan’dan ulaşım ve sağlık müjdeleri

Bu sütunlardan zaman zaman, Bursa’nın devam eden projelerinin hizmete giriş sürelerinin sarkmasını şehrin bir sakini olarak biz de eleştiriyoruz. Belli ki, bu gecikmeler iktidar partisinin de hoşuna gitmiyor. Dün Olay Medya’yı ziyaret eden AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, eleştiri aldıkları ulaşım ve sağlık yatırımlarına ve şehrin hazırlık sürecindeki Çevre Düzeni Planı’na ilişkin önemli […]

Bu sütunlardan zaman zaman, Bursa’nın devam eden projelerinin hizmete giriş sürelerinin sarkmasını şehrin bir sakini olarak biz de eleştiriyoruz.

Belli ki, bu gecikmeler iktidar partisinin de hoşuna gitmiyor.

Dün Olay Medya’yı ziyaret eden AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, eleştiri aldıkları ulaşım ve sağlık yatırımlarına ve şehrin hazırlık sürecindeki Çevre Düzeni Planı’na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan ile yazar ve yönetici arkadaşlarımızla bir araya gelen Başkan Gürkan, yapımları devam eden hızlı trenden Emek-Şehir Hastanesi Metrosu’na, Çalı Yolu’ndan Doğancı Tüneli’ne, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nden planlanan diğer sağlık yatırımlarına kadar çoğu konuda Bursa kamuoyunu aydınlatıcı bilgilendirmeler yaptı.

Gürkan’ın özellikle Büyükşehir Belediyesi’nden, Bursaray’ın Emek-Şehir Hastanesi, Gar-Şehir Hastanesi hattı ile Çalı yolundaki kamulaştırmaların tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın jest olarak Emek-Şehir Hastanesi hattında kullanılacak bölüm için 20 vagon almayı üstlendiğini hatırlattı.

Bursa’nın hayrına olacak’ dediği bu işi Büyükşehir Belediyesi kendilerindeyken talepleri üzerine bakanlığın şehre jest olarak üstlendiğini açıkladı.

Başkan Gürkan, yine 2 etabı tamamlanan ev 3. etabında da kamulaştırmaları bekledikleri Çalı Yolu’nun da yine imzalanan protokol gereği, jest olarak bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte yaptıklarını ifade etti.

Gürkan, Görükle uzatması için ‘hayali’ dendiğini ve proje olmadığının vurgulandığını da hatırlatarak, kendi dönemlerinde Uludağ Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın üçlü bir protokol imzaladıklarını, depolama alanı için de üniversiteye her ay 110 bin lira kira bedeli ödendiğini hatırlattı.

‘Bu hattı yapmayacaklarsa biz yapalım’ çıkışında bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne de, “Hodri meydan, buyursunlar yapabiliyorlarsa yapsınlar” diye karşılık verdi.

Amaçlarının Bursaray’ın Emek-Şehir Hastanesi hattı ile Osmaneli-Bursa Hızlı Tren Projesi’ni en kısa sürede hizmete almak olduğunu vurgulayan Gürkan, bunun TCDD ile entegre biçimde iç ve bölgesel yük/yolcu taşıma amaçlı da kullanılacağını vurguladı.

Gürkan, “Bütün bunlar Bursa’nın 2028 seçimlerine kadar kadar bitirmeyi hedeflediğimiz ulaşım projeleri. Seçimden önce bunlar fazlasıyla bitmiş olur evelallah” diye konuştu.

Gürkan, “AK Parti’ye eleştiriyorlar, oysa bütün bunlar AK Parti’nin planladığı yatırımlar. Bursa için bunlar bizim dönemimizde planlandı. Bursa’ya 227 milyar liradan fazla ulaşım yatırım yaptık. Hızlı treni de AK Parti düşündü ve başlattı. Çünkü, Bursa’nın buna ihtiyacı vardı” diye de eleştiriler için sitemini dile getirdi.

Gürkan, “Gecikmeler oluyor tabi. Beklenilmeyen durumlar ve sıkıntılardan dolayı projeler gecikiyor. Onu da telafi etmeye çalışıyoruz” dedi.

Başkan Gürkan, 8 yıldır tamamlanamayan Doğancı Tüneli’nde de araziden kaynaklı sorunlarla karşılaştıklarını, bölgenin, devamında  yeni tünel talepleri bulunduğunu, ancak Doğancı’yı açtıktan sonra bunlara başlayabileceklerini dile getirdi.

 

AOS Devlet Hastanesi bu yıl hizmete açılacak

Başkan Gürkan’ı bulmuşken, arkadaşlarımız yarım kalan Acemler’deki Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin son durumunu da sordular.

Gürkan günde 10 bin poliklinik hizmetinin verilmesinin beklenildiği AOS Devlet Hastanesi’nin yüzde 95’inin tamamlandığını, ancak yüklenicinin işi bıraktığını, önceki gün yapılan yeni ihaleye de yeterli yatırımcı bulunamadığını, onun da bu hafta pazarlıkla sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.

Gürkan, Bursa’daki sağlık kuruluşlarında geçen yıl 42,5 milyon adet poliklinik hizmeti verildiğini, Bursalıların her birinin yıl boyu 13 kez hastaneye gittiklerini açıkladı. Avrupa’da sınırlı olan sağlık hizmetlerinin Türkiye’de erişiminde bir tahdit bulunmadığını, OECD ortalamalarının çok üstünde bir sağlık hizmet verildiğini hatırlattı.

Gürkan, bakanlığın İstanbul Yolu ve OTOSANSİT’te iki hastane rezerv alanı üzerinde çalıştığını, Dörtçelik Çocuk Hastanesi’nin çelik konstrüksiyonlu olarak yeniden yapılacağını, Çekirge Devlet Hastanesi’nin yerine 500 yataklı rehabilitasyon ve geriatri  tesisi yapılacağını, İlker Çelikcan ve eski Tıp Fakültesi’nin yerine de projeleri olduğunu, bunlar için önümüzdeki süreçte ciddi manada çalışacaklarını söyledi.

Gürkan, Muradiye Devlet Hastanesi’nin 300 yataklı 2. basamak sağlık tesisi olarak hizmet vereceğini kaydetti.

AK Parti İl Başkanı Gürkan, Bursa’da 750 binin üstünde emekli bulunduğunu ve bunların nüfusun yüzde 30’unu oluşturduğuna da dikkat çekti.

 

Bölgesel planlama önerdi

Gürkan yapım süreci devam eden 1/100.000 Ölçekli Bursa Çevre Düzeni Planı’nın da Bursa’ya yetersiz geleceğini, kentin çevre illeri de kapsayan, 6-7 milyon nüfusa göre bölgesel planlar ve sanayi planlarına ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Başkan, kentte 1998 önceki yapılmış 200 binin üzerinde sorunlu yapı bulunduğunu da kaydeden Gürkan, bu amaçla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Bursa’da yeni konut alanı arayışı olduğunu da sözlerine ekledi.

Anlatılanlardan, iktidar partisi Bursa İl Başkanı’nın şehrin sorunlarının çözümü için sıkı takipte olduğunu görüyoruz.

Bitirirken, Bolu’da yüreklerimiz yandı. Otel yangınında 66 kaybımız var.

Ülkemizin başı sağolsun.