Uzunca süredir kendince yanlış bulduklarını hem yazdığı gazete hem de sosyal medya hesaplarından dile getiriyordu.
Son dönem adı AK Parti‘den ayrılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu‘nun kuracağı parti ile anılıyordu.
Hatta, bu yeni oluşumun son Manisa toplantısına katıldığı görüldü.
AK Parti Bursa eski Milletvekili Mustafa Öztürk dün bir basın toplantısyla partisinden istifa etti.
AK Parti‘den ayrılma kararını basın toplantısı için davet ettiği telefon görüşmesinde sorum üzerine gizlememişti.
Ama bunu duyuracağı basın toplantısı öncesi biz de köşemizde yazmadık.
Vekil Öztürk dün eski partisiyle yollarını ayırırken, kendisini buna sevk eden gerekçeleri ve eleştirileri de sıraladı.
Öztürk o toplantıda üç konuda açıklamalarda bulundu.
Suriye sınırındaki Barış Pınarı harekatını Türkiye‘nin uluslarası hukuktan doğan, sınırlarını ve vatandaşlarını koruma hakkı olarak gördüklerini vurguladı.
Ardından, partili cumhurbaşkanı ve son dönem eski bakan Faruk Çelik tarafından dile getirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın çıkışıyla gündemden düşen yüzde 40+1 önersine değindi.
Öztürk, Türkiye‘deki başkanlık sisteminin kendislerine bu konuyu ilk defa soran Cumhurbaşkanı’na o dönem de belirttiği gibi ‘tam başkanlık’ olmadığını söyledi.
Koalisyonların olmayacağı bir model vaat edildiğini ama bugün ittifakların sürdüğünü hatırlatttı.
AK Parti’nin iktidardaki ilk 5 yılında 28 Şubat‘ın izlerini sildiğini, özgürlükler alnında başarılı çalışmalar yaptığını, 3 Y‘yi silmek için çalıştığını kaydeden Öztürk, buna rağmen son dönemde istişare kültüründen uzaklaşıldığını, fikir birlikteliğine, ehliyete, liyakata dayalı birlik oluşumlarının kaybolduğunu ve yeni oluşum arayışlarının başladığını vurguladı.
Öztürk, “Demek eksikler, yanlışlar var ki, partide oy kaybı başladı” dedi.
Siyasete davet üzerine girdiğini, belirten Öztürk, “Burada yer bulamadığı için gidiyorlar’ diyorlar. Demek ki siyasette bir partide yer bulanlar kalıyor” diye konuştu.
Vekil Öztürk, AK Parti’de yanlışların artarak sürmesinin kendisini yeni bir arayışa ittiğini ve bir karar alma ihtiyacı hasıl olduğunu belirterek şöyle konuştu;
“Türkiye’mizin içinde bulunduğu siyasi, sosyal ve ekonomik durumları değerlendirerek uzunca bir süredir ertelediğim, hep düzelme ve gelişim umudu ile uygulamaya koymadığım istifamı problemlerin daha da derinleştiğini gördüğüm için daha fazla ertelememe kararı aldım. Yuriçinde ve dışında milletvekili olarak şerefimle çeşitli görevlerde partime ve ülkeme hizmet ettiğim AK Parti üyeliğimden üzülerek ayrılmış bulunmaktayım.”
Öztürk eski Başbakan Davutoğlu’nun ilke ve değerlerinin yeni vizyon anlayışına uygun düştüğünü belirterek bundan sonra kendisiyle hareket edeceğini ve onun için elinden geleni yapacağını da dile getirdi.
Öztürk bu oluşumun il başkanı olma gibi bir düşüncesi bulunmadığını ama teklif gelirse de görevden kaçmayacağını anlattı.
Halkın Davutoğlu’nu sevdiğini de dile getiren Öztürk, ‘erken seçim olur mu’ sorusuna ise bunun zamanında yapışmasından yana olduğunu da söyledi.
Öztürk’ün istifası Bursa‘da AK Parti üzerinde nasıl bir etkiye yol açar bilmiyoruz ama, eski vekillerden biri daha Davutoğlu’nun safındaki yerini resmileştirmiş oldu.
BUÜ’de memnuniyet anketi
Bursa Uludağ Üniversitesi‘nin yönetimi 6 ay önce değişti.
Prof. Dr Ahmet Saim Kılavuz‘un Rektör olmasıyla birlikte üniversitede önemli atılımlar yapılıyor.
Şimdi de Kalite Koordinatörlüğü‘nce personel ve akademisyenlerin memnuniyetlerini ölçen bir anket başlatıldı.
Üniversite Web sayfasından dileyen personel bu ankete katılabilecek.
Rektör Kılavuz arkadaşlarını şu mesajla ankete katılmaya davet etmiş;
“Daha mutlu ve başarılı bir üniversite ortamı için işe çalışanlarımızın memnuniyet düzeyini ölçmekle başladık. Bu anlayışla yayımladığınız ankete katılan tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum. Sonuçlar doğrultusunda çalışmalarımızı şekillendireceğimize söz veriyorum.”
Rektör Hoca anlaşılan bir durum araştırmasıyla istişare kültürünü işletecek.