Olay Gazetesi Bursa

Eski Otobüs İşletmesi alanında yıkım başladı

Büyükşehir Belediyesi‘nin, uzun yıllar toplu taşıma araçlarının bakım, onarım ve depo olarak kullandığı Acemler’deki eski Otobüs İşletmesi’nde yıkım başladı. Yıkım öyle hızlı gidiyor ki, 2 günde eski Belediyespor Salonu‘nu’nun yerle bir edildiğini öğrendik. İki parselden oluşan 38 bin metrekarelik arsa 2012 yılında yapılan ihaleyle Gökçen Ailesi’ne bağlı B Bplas’a satılmıştı. Meslek odalarının, plan değişikliğini Bölge […]

Büyükşehir Belediyesi‘nin, uzun yıllar toplu taşıma araçlarının bakım, onarım ve depo olarak kullandığı Acemler’deki eski Otobüs İşletmesi’nde yıkım başladı.

Yıkım öyle hızlı gidiyor ki, 2 günde eski Belediyespor Salonu‘nu’nun yerle bir edildiğini öğrendik.

İki parselden oluşan 38 bin metrekarelik arsa 2012 yılında yapılan ihaleyle Gökçen Ailesi’ne bağlı B Bplas’a satılmıştı.

Meslek odalarının, plan değişikliğini Bölge İdare Mahkemesi’ne götürüp, iptal ettirmesiyle satışta hukuki sorun çıkmış ve yer teslimi yapılamamıştı.

Büyükşehir Belediye Meclisi, iptal edilen plan değişikliği için mahkemenin istediği otopark, dinlenme alanı vb. gibi eklemeleri yaparak planı tekrar işler hale getirmişti.

B Plas’tan 53 milyon TL‘yi peşin alan Büyükşehir Belediyesi, çıkan hukuki kriz nedeniyle arsayı boşaltamamıştı.

Sorun aşılmış olmalı ki, 250 bin TL‘lik yeni bir yıkım, enkaz ihalesiyle arsa sahibine boş olarak teslim edilecek.

Alanda halen Büyükşehir’in akaryakıt istasyonu bulunuyor.

Yıkım süresince istasyonun yerinin kalacağı, yeni yere naklinden sonra da bu alanın da tasfiye edilerek Gökçenler’e teslim edileceğini öğrendik.

Otobüs İşletmesi alanı içinde bir süre önce Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı‘nın prefabrik ofisleri de bulunuyordu.

Destek Hizmetleri Arabayatağı‘na taşındı.

Halen Büyükşehir ve BUSKİ personelinin otopark olarak kullandığı alanda eski tip otobüsler de tutuluyordu.

Onların da Demirtaş Çöplüğü bitişindeki Makine İkmal Bakım Onarım Deposu‘na nakledileceği belirtiliyor.

İçinde Otobüs İşletmesi’nin eski idari binası, lojmanlarının da yer aldığı alan tümüyle yıkıldıktan sonra, Gökçen Ailesi’nin buraya turistik otel, otopark, kafeterya vb. gibi tesisler yapması bekleniyor.

2 emsal inşaat izni bulunan alanda, arsa büyüklüğünün iki katı kapalı ünite yapılabilecek.

İzmir Yolu‘na cephe arazinin, karşısında yapımı süren Büyükşehir Belediyesi Stadyumu‘nun hizmet girmesiyle birlikte değerinin daha da katlanacağını tahmin ediyoruz.

Hizmet ağı genişleyen Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ Genel Müdürlüğü‘nün konuşlu bulunduğu kampüsün de, ileride hizmete yetersiz kalacağı için satışı gündeme gelebilir.

Büyükşehir Belediyesi zaten bir süre sonra kent merkezinde inşaatı bitmek üzere olan yeni Belediye Hizmet Sarayı‘na taşınacak.
 

Göz kamaştırıyor

Büyük bütçeli belediyelerimiz dev projelerle uğraşırken, kentin arka yüzünde küçük, şirin bir ilçe kendi ayakları üzerinde kalmak için çabalıyor.

Dün Harmancık’ta, çam ağaçları arasında ahşap bunğolov konaklama yapılarının bulunduğu muazzam bir tesis hizmete girdi.

BEBKA, Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi ve İlçe Kaymakamlığı destekli tesislerin açılış törenini Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da onurlandırdı.

Bakan Müezzinoğlu ilçenin beklediği yeni hastane sözünü verdi ve gündeme aldıklarını söyledi.

Pırıl pırıl turizm tesisi göz kamaştırıyor.

İlçeye can suyu olabileceğini söyleyebiliriz.

Şüphesiz, böylesi bir eseri ortaya çıkaran, emek harcayan Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya çok mutlu ve heyecanlıydı.

Uzak demeyip, kentten kaçıp, gidin ve bir gün konaklayın.

Tavsiye ederiz.